Absolut Oslo

Oslo blir for første gang profilert i en av verdens mest berømte og anerkjente reklamekampanjer. Det skjer når annonsen Absolut Oslo står på trykk fra og med mars. Annonsen for Absolut Vodka avbilder Holmenkollbakken som finurlig blikkfang.
Redaksjonen
06 Februar 1999 - 01:54

Norges hovedstad kommer i godt selskap med annonsen Absolut Oslo. For tolv år siden ble Los Angeles den første byen til å bli representert i reklamekampanjen som senere har gått sin seiersgang over hele verden. De fleste storbyene i USA og Europa er blitt beæret med deltakelse i annonseserien, men først nå er altså turen kommet til Oslo.
 
- Da Absolut Cities-kampanjen begynte i Newsweek, valgte vi byer i land som vi bearbeidet aktivt. Nå er imidlertid Norge blitt et viktig og fremgangsrikt marked for Absolut Vodka. Derfor er det på tide med en egen Oslo-annonse, sier Martina Westin, reklamesjef i The Absolut Company.
 
Annonseserien portretterer alle byene på en finurlig måte, og avbilder et gjenkjennelig symbol fra den aktuelle byen, med Absolut-flaskens karakteristiske profil som gjennomgangstema. Reklamebyrået TBWAs franske kontor har laget annonsen. Andre temaer fra hovedstaden ble også vurdert, men både reklamefolkene, brennevinsprodusenten og den norske agenten var enige om at Holmenkollen var det riktige valget.
 
- Holmenkollen ble valgt fordi både nordmenn og utlendinger øyeblikkelig vil gjenkjenne byen når de ser annonsen. Det er et prinsipp for annonseserien at den skal appellere til både lokalbefolkning og utlendinger, sier Roar Tofte, administrerende direktør hos Absolut Vodkas norske agent, Norex International.
 
Annonsene i serien Absolut Cities rykkes først inn i Scanorama, magasinet som flyselskapet SAS deler ut gratis på alle internasjonale flyvninger. Det innebærer at 1,3 millioner flyreisende vil se annonsen når den står på trykk fra og med 1. mars. Senere vil osloreklamen bli brukt i andre markeder.
 
Annonsen i Scanorama er en dobbelside, hvor den ene siden vies Holmekollbakken. Den andre er en guide til de beste spise- og utestedene i Oslo, i likhet med alle Absolut Cities annonser fra byer i Europa.
 
Norge var tidlig ute med å selge produktet da det ble lansert. Etter verdenslanseringen i USA i 1979 gikk det bare fire år før Absolut Vodka kunne kjøpes i Norge. Først en måned senere ble Absolut Vodka tilgjengelig i opphavslandet Sverige.
 
05.03.99
Se også
Apéritifs Polliste Vodka
Apéritifs Bartender
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her