Barbera i Klosteret

Barbera er ingen dame, men en drue som lager de lekreste rødviner i Piemonte, Nord-Italia. Den gir syrerike viner med flott kirsebærkarakter. Viner som er svært fleksible følgesvenner for bordets gleder. Og får du italienskinspirerte retter, er kombinasjo
Redaksjonen
28 Januar 1999 - 02:01

Vinmonopolet har ikke akkurat forsynt oss med anledninger til å smake disse vinene. Det finnes ingen barbera i den vanlige pollisten. Men de som har lært vinene å kjenne på stedet, altså i Italia, eller er flittige kunder i bestillingsutvalget, har i dag mange muligheter. Og du kan være med på denne unike sjansen til å smake et tjuetalls toppviner av barbera. Den 15. mars arrangeres henholdsvis en smaking med foredrag og en rendyrket barberamiddag i Oslo.
 
Arrangøren Moestue Grape Selections har fått hjelp fra barberaens mekka i Piemonte hvor det meste av verdens barberadruer dyrkes. Som veiviser og foredragsholder kommer Giorgio Pelissero, en av de dyktigste barberamagikerne.
 
Barbera Seansen, trinn 1går i  Vika Konferansesenter mandag 15. mars
klokken 16.00.
 
Du får høre korte innledende foredrag av Giorgio Pelissero, Arne Ronold MW, Per Mæleng og Christopher Moestue. Samt en påfølgende smaking av alle tilgjengelige barbera viner i Norge med tillegg av noe spesialimport. Totalt 20 viner. En unik mulighet til å bli kjent med druen og vinen.
 

 
Du kan også teste vinene på Restaurant Klosteret samme dag klokken
19.30 med en femretters barberameny inklusive enkelte nebbiolo-overraskelser. Menyen utarbeides av Rune Pal og Ole Martin Alfsen, under årvåkent øye fra Giorgio Pelissero. Viner fra G.D. Vajra, Az. Agr. Pelissero og Aldo Conterno. Interesserte kan ringe Tel: 22 15 93 50.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her