Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 31 Oktober 2003 - 01:00

    Domino eller stolleken

    Du har sikkert opplevd det mange ganger. Det du synes er helt opplagt og må være soleklart for alle er det ikke likevel. Argumentene dine biter liksom ikke og du fatter ikke hvorfor. Slik føler vi det også når det gjelder den norske avgiftspolitikken på a
    31. oktober 2003
  • 30 Oktober 2003 - 12:47

    Nyheter Vinmonopolet november 2003

    Novembernyhetene fra Vinmonopolet gir god grunn til å glede seg over så vel mørketid som ventetid. Både for deg som vil sikre deg noen godbiter til eget forbruk, og for deg som alltid er i beit for tips til det forestående julegavestresset.
    30. oktober 2003
  • 30 Oktober 2003 - 01:00

    Bordeaux 2002 er for lagring - ikke spekulering

    Robert Parker har utgitt sine notater omkring smakingen han gjennomførte av Bordeaux' 2002-årgang. En årgang han betegner som perfekt for tålmodige vinkjennere.
    30. oktober 2003
  • 28 Oktober 2003 - 10:51

    Endelig vin på supern

    For første gang kan norske dagligvarebutikker selge en vin med naturlig alkoholinnhold. Vinimportøren Strag har funnet fram til en høykvalitets lett musserende italiensk søt hvitvin med et naturlig alkoholinnhold på 4,5 volumprosent.
    28. oktober 2003
  • 27 Oktober 2003 - 09:48

    Ode til Odile

    Hestegale Amédée-Edouard Dor fikk i 1858 det rådet at han burde bytte "hobby". Rådet ble fulgt, og snart viet han livet til å samle på gammel cognac. I dag har A.E. Dor en av Cognacs største samlinger tilårskomne edle dråper i fat, også takket være en dam
    27. oktober 2003
  • 25 Oktober 2003 - 01:00

    Pepperglasert reinsdyrcarré

    Vi er godt inne i viltsesongen, og temperaturen ute styrker teorien om at det går mot kaldere tider. I og med at du i natt skal stille klokka én time tilbake, betyr også det at du har like lang tid å slå i hjel kvelden før, for å sove bort tiden - det gjø
    25. oktober 2003
  • 24 Oktober 2003 - 12:41

    Ostens Dag

    Ost er en allsidig matvare. Med alle ulike varianter som finnes i butikken kan de fleste få dekket sitt behov. Den milde snille, den myke smørevillige, den blå skarpe, den friske syrlige, den fyldige og aromatisk,den ekstra fyldige og den lett søtlige.
    24. oktober 2003
  • 24 Oktober 2003 - 10:37

    Har du lyst på en iskald drink så lag denne Frozen Millwood

    Selv om denne ukens drink riktig nok er iskald, vil den sikkert klare å varme deg godt i høstkulda. Likører er godt å ha stående når man ønsker å mikse seg en rask og smakfull kosedrink, uten å nødvendigvis måtte trekke frem alt mulig utstyr.
    24. oktober 2003
  • 23 Oktober 2003 - 12:17

    Test av røde viner fra Rhône, del II

    Côtes du Rhône-viner er utmerkete lammeviner, og denne testen av i alt 42 viner står ikke på noen måte tilbake. Dessuten gjør de gunstige prisene viner herfra til gode kandidater for vinkjelleren. Her er det bare å velge og vrake til ikke bare høstens lam
    23. oktober 2003
  • 22 Oktober 2003 - 11:45

    Varier med ost

    Ost er mye mer enn noen skiver raskt fordelt på brødskiva eller pizzaen. Variasjon er stikkordet når vi nå oppfordrer deg til å ta frem raclettepannen du kanskje har innerst i kjøkkenskapet. Kjøp inn ost og smelt i vei. Forslag til drikke får du også.
    22. oktober 2003
  • 21 Oktober 2003 - 16:38

    Drikkevanene der du bor

    Bostedet ditt bestemmer drikkevanene dine. Finnmarkinger drikker nesten åtte ganger så mye cognac som folk i Agder, mens Oslos vestkant står for nesten en tredel av all champagnen som selges i Norge.
    21. oktober 2003
  • 21 Oktober 2003 - 10:23

    Den 12. november blir det fest - Champagnesmaking med Toralf Bølgen

    Uttrykket champagne blir misbrukt i nær sagt alle sammenhenger. For kun champagne er champagne, og det skal godt gjøres for annen musserende å smaksmessig konkurrere mot "den ekte vare", som mange kaller det. Her får du anledning til å smake hele ni forsk
    21. oktober 2003
  • 21 Oktober 2003 - 01:00

    Chilipølsegryte

    En gryterett står på menyen. Chilipølser skal i og gir litt ekstra krutt til denne retten som er såre enkel å tilberede. Lag en ekstra stor porsjon, så har du litt i bakhånd senere i uken. Vi anbefaler deg å forsøke en fruktig og ukomplisert vin til gryte
    21. oktober 2003
  • 20 Oktober 2003 - 01:00

    Laurent-Perrier fusjonerer med Château Malakoff

    Laurent-Perrier og Chateau Malakoff, begge champagnehus, meddeler at de har som intensjon å slå seg sammen til ett selskap. Avtalen vil bli gjennomført tidlig neste år.
    20. oktober 2003
  • 17 Oktober 2003 - 10:16

    Slik lager du bringebær mojito

    Skal vi tro den regjerende Norgesmester i bartending, Stig Bareksten, er fruktdrinker det hotteste og meste trendy i bransjen for tiden. Jordbær, bringebær, vannmelon, ananas, mynte; alt som dufter av sommeren kan puttes i et glass sammen med for eksempel
    17. oktober 2003
  • 15 Oktober 2003 - 14:19

    Verdensomseiling i smak: Slik velger du kaffe til ulike formål

    Det er mange store smaksopplevelser i vente for den som har sans for matching av tid, sted, anledning og matfølge for kaffe. På samme måte som for vin. Her får du litt hjelp på veien til å gjøre de riktige valgene.
    15. oktober 2003
  • 15 Oktober 2003 - 12:44

    Lassaga Trading International AS

    15. oktober 2003
  • 15 Oktober 2003 - 01:00

    Chiliwraps

    Enkelt med varierete ingredienser er stikkord for denne dagens rett. Når det først skal være variert, får vi følge opp med ditto drikkeforslag. Både øl og hvitvin er deilig til en rett som dette, og du får forslag til to konkrete viner.
    15. oktober 2003
  • 14 Oktober 2003 - 11:46

    4. november i Oslo - Smak 11 viner fra Torres i Spania og Amerika

    De aller fleste av oss kjenner godt de spanske vinene fra Torres. Imidlertid produserer familien også kritikerroste viner i både California og Chile. Disse får du selvsagt også smake når områdesjef Imma Llopart kommer med hele 11 supre viner fra deres sto
    14. oktober 2003
  • 14 Oktober 2003 - 01:00

    GI tilbyr vinkurs fra WSET i Oslo

    Gastronomisk Institutt tilbyr nå vinkurs fra Wine & Spirit Education Trust i Oslo. Kursledere er Ole Martin Alfsen og Knut Espen Misje.
    14. oktober 2003
  • 13 Oktober 2003 - 17:14

    Hansa i ny innpakning

    Valget av drikkevarer og ikke minst emballasje, viser hvem du er, og det er ikke uten grunn at fancy flasker som kun fås i barer og restauranter på "uforklarlig vis" har havnet i de tusen hjem. Nå kommer Hansa-pils emballert i aluminiumflaske.
    13. oktober 2003
  • 13 Oktober 2003 - 11:00

    Matnomade med rytmesans

    Han påstår seg å være for ung til å ha funnet sin egen matfilosofi, den 22-årige Bodø-kokken Trond Svendgård. Ennå jakter han på rytmen, lidenskapen, opplevelsen som kan gi det store smakskicket.
    13. oktober 2003
  • 12 Oktober 2003 - 01:00

    Château Chasse-Spleen kjøper naboeiendom

    Château Chasse-Spleen øker brått sin produksjon med 1600 kasser for 2003-årgangen som et resultat etter kjøpet av naboeiendommen Château Gressier Grand Poujeaux.
    12. oktober 2003
  • 12 Oktober 2003 - 01:00

    Internasjonal Slow Food-kongress arrangeres i Napoli

    Den fjerde internasjonale kongressen i Slow Foods regi avholdes i år i Napoli i Italia.
    12. oktober 2003
  • 10 Oktober 2003 - 16:45

    Denne drinkoppskriften kommer fra Monaco -  Manzaberry

    Ukens drink kommer fra Restaurant Bar & Boeuf som ligger godt plassert på en liten halvøy midt i fyrstedømmet Monaco med Middelhavet som nærmeste nabo, i det som heter Sporting Monte-Carlo. I rallyet med samme navn går alt kjapt som fy. Om du klarer å mik
    10. oktober 2003