4. november i Oslo - Smak 11 viner fra Torres i Spania og Amerika

De aller fleste av oss kjenner godt de spanske vinene fra Torres. Imidlertid produserer familien også kritikerroste viner i både California og Chile. Disse får du selvsagt også smake når områdesjef Imma Llopart kommer med hele 11 supre viner fra deres sto
Redaksjonen
14 Oktober 2003 - 11:46

Torres familien har siden 1870 drevet kommersielt med vin i det spanske området Catalonia. En lang historie ligger bak navnet Torres gode rykte. Dagens øverste leder i Torres-familien, Miguel Torres, ble i 2002 kåret til "Man of the Year" av det engelske vinbladet Decanter. Bakgrunnen var hans engasjement for modernisering av spanske viner.

Miguel Torres S.A. er kjent for sine kvalitetsviner og er blant de største familieeide vinfirmaer i verden. Torres eksporterer til mer enn 130 land og eier i dag 1.300 hektar i Catalonia.

Sensasjon i Paris
Torres Mas La Plana gjorde også stor sensasjon da den i 1979 kom ut som beste vin i en fransk test der mange av de store kjente slottene i Bordeaux også var med. Mas La Plana 1970 (vinen het den gang Gran Coronas Reserva - Black Label) slo knock out på kjente Château Latour 1970, Château Pichon-Lalande 1964 og Château Mission Haut-Brion 1961. I tillegg kom Coronas 1976 på syvende plass i den samme konkurransen. Du skal få smake ikke mindre enn tre årganger av Mas La Plana denne kvelden.

Miguel Torres har alltid ligget i front når det gjelder det siste innen vinteknologi, dog i samarbeid med tradisjonelle teknikker. Torres har gjennom en årrekke valgt å benytte så lite kjemiske produkter som overhodet mulig.

Chile
Miguel Torres S.A. vokste stadig i Spania og etablerte også i 1979 en vingård i Chile, nærmere bestemt i Valle Central i Curico. På grunn av sin geografiske isolasjon med Atacama-ørkenen, Andesfjellene og Stillehavet som naturlige barrierer mot skadedyrene, har Chile klart å holde seg fri for phylloxera. I Chile eier Miguel Torres i dag 330 hektar og produserer 12 viner. I Norge er 5 av disse tilgjengelig.

California
Miguel Torres' søster, Marimar, etablerte seg i 1989 i California, der hun produserer viner fra egen eiendom. En av vinmarkene er oppkalt etter hennes far, Don Miguel. Vingården på 33 hektar, fordelt på 11 ha med Pinot Noir og 12 ha med Chardonnay, ligger i Sonoma ved Russian River og kun 15 km fra Stillehavet. Marimar benytter seg av europeisk stil, både når det gjelder arbeid i vinmarken og vinifikasjonen. Hun lager tre fantasiske viner, hvorav to finnes i Vinmonopolets bestillingssutvalg. Begge disse skal vi smake.

Torres eier også Jean Leon Winery som ligger i Penedès og består av 100 ha. pago vinmark. Til sammen blir det produsert fem fransk-inspirerte viner, hvorav to viner finnes på Vinmonopolet. De første Cabernet Sauvignon-druene i Spania ble for øvrig plantet av Jean León. To viner fra Jean Leóns portefølje skal smakes.

Mer informasjon om vinene finner du på www.torres.es og www.jeanleon.es

Dette er kveldens viner:
10 w Mas La Plana Reserva 1991 (ikke i salg gjennom Vinmonopolet)
11 w Mas La Plana Reserva 1989 (ikke i salg gjennom Vinmonopolet)

Smakingen er nå avholdt

Tid: 4. november 2003 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen,
Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 041103. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 30.10.03 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Foto: Roger Kolbu og Torres.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her