Bordeaux 2002 er for lagring - ikke spekulering

Robert Parker har utgitt sine notater omkring smakingen han gjennomførte av Bordeaux' 2002-årgang. En årgang han betegner som perfekt for tålmodige vinkjennere.
Redaksjonen
30 Oktober 2003 - 01:00

Parker mener videre at tiden vil være med på å lage særdeles flotte viner fra de beste slottene i regionen.
- Dersom vinen i dag mangler sjarme og er lite appellerende, vil disse vinene høyst sannsynelig utvikle positivt med alderen.

Han mener også at det er en viss fare for at denne årgangen kan havne i skyggen av de to foregående årganger. Uansett er dette positivt for dem som kjøper sine viner for senere nytelse fremfor å spekulere i dem. Prisene er nemlig gunstig og på nivå med tidlig nittitall.
- Det er nå kjøpers marked, konkluderer Parker.

I følge hans notater viser Cabernet Sauvignon seg som en vinner innen årgangen. Merlot hadde visse problemer, legger han til. En årgang med behov for lang lagring er for øvrig hva man bør vente seg.

Parkers syv kandidater til Årets vin er:
Ausone, Lafite, Latour, Leoville-Las-Cases, Mouton, Palmer og Pavie. Dessverre nådde ikke Margaux og Haut-Brion helt opp etter Parkers mening.

På østsiden er Petrus, etter Parkers mening, en av de mest vellykkede Pomerol-viner i 2002. Andre vellykkede viner er: Angelus, Domaine de Chevalier, Pigeac, Cos d'Estournel, Sociando Mallet, Pichon-Lalande og Pichon-Baron.

Les mer her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med denne kan du feire lite-versjonen av Thanksgiving
Dagens rett
Stekt rosenkål a la Thanksgiving

Med denne kan du feire lite-versjonen av Thanksgiving

Nå er rosenkålen for fullt på vei inn i butikkhyllene, og den fortjener en annen skjebne enn overkokt tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her