Hansa i ny innpakning

Valget av drikkevarer og ikke minst emballasje, viser hvem du er, og det er ikke uten grunn at fancy flasker som kun fås i barer og restauranter på "uforklarlig vis" har havnet i de tusen hjem. Nå kommer Hansa-pils emballert i aluminiumflaske.
Redaksjonen
13 Oktober 2003 - 18:14

Flasken er grønn med stor Hansa-logo i gull og det er kun på noen utvalgte steder at publikum kan få nyte en Hansa fra den nye flasken. Selv om Hansa nå har byttet slagord fra "Lagret lengst - verdt å vente på" til "Rett på smak", er det verdt å merke seg at øl tappet på en lystett aluminiumflaske nok kan lagres lenger enn øl på en brun glassflaske.

Parallelt med lanseringen av den nye flasken har Hansa sammen med gruppens to andre medlemmer, Borg og CB, redesignet store deler av etikettprogrammet. Borg Bryggerier har samtidig fått frisket opp logoen.

Samarbeid med Heineken
Når sant skal sies er den nye ølemballasjen et utslag av samarbeidet mellom Hansa og Heineken. Originalen ble utviklet av franske Ora-Ïto design på oppdrag fra Brasseries Heineken. Flasken ble lansert i mai i fjor.

Det hele startet på trendy nattklubber i Paris der Heineken så at deres produkter sakte men sikkert mistet grepet på publikum. I stedet for å gi opp, satte de i gang med en omfattende undersøkelse for å finne svaret på hvorfor unge voksne gikk fra øl til andre drikkevarer. Svaret kom ganske raskt: Produktet i seg selv var bra, men emballasjen var ikke trendy nok. De gode, gamle ølflaskene passet rett og slett ikke inn i resten av omgivelsene.

Norge før USA
Mens Heineken arbeider med lansering av aluminiumflasken i USA, har altså Hansa allerede kommet i mål. Målgruppen er unge voksne mellom 23 og 29 år, og sammen med aluminiumflaskene legges det opp til spesielle markedsaktiviteter.

Nå gjenstår det bare å installere metalldetektorer i døra på de utvalgte stedene - så den nye emballasjen ikke "spaserer" ut sammen med gjestene...

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her