Den klassiske sveitsiske raclette består av smeltet ost servert varm med nykokte poteter og sylteagurker. Men her som i all annen matlaging gjelder at alt som smaker godt er tillatt. Et raclettejern er praktisk å ha og det er enkelt å bruke. Sett pannen midt på bordet med de forskjellige råvarene rundt, slik at alle kan komponere sin egen spesielle rett.
Norske godbiter
Flere av de norske ostene egner seg til raclette, for eksempel Port Salut, vellagret Sveitser, Norvegia eller Nøkkel, også Jarlsberg og Ridder egner seg godt. Ha gjerne litt forskjellige oster, det gjør alt mer spennende. Osten må skjæres i tykke skiver, eller du kan bruke ferdig revet ost. Beregn ca. 200 g ost per person. Både sjømat og kjøtt, ferskt eller speket, er godt tilbebør. Poteter, grønnsaker, sylteløk, tomater og brød er det mange som foretrekker som tilbehør.
Vi gir deg her forslag til forskjellige racletteretter; tre salte og to søte som passer som dessert. Server alle eller finn din egen favoritt.