Pepperglasert reinsdyrcarré servert med innbakt rillette, røykte rotgrønnsaker, kremet savoykål, løkchutney og ovnsbakt kvede
Fremgangsmåte
Brun kjøttet og stek det i ovnen i 170 grader i ca. 8 min. La det hvile. Rist pepper i pannen og hell over rødvin. Reduser. Ha i kraft og reduser. Kjør i blender og sil.
Ha alle ingrediensene til rilletten i en kjele og kok langsomt til kjøttet er helt mørt. Hell av kraften og kjør kjøtt og grønnsaker i food processoren. Spe med kraften til en smidig konsistens. Skjær skiver av sjampinjong og stikk ut med en liten ring. Sauter soppen myk uten at den tar farge. Tekk en liten øse med sopp og fyll med rillet.
Kok kveden i vann eller la den trekke i olje i ovnen til den er mør. Skjæres i båter når den er kald. Sauteres i panne og glaseres med honning og lime.
Til løkchutneyen skives løken og sauteres blank sammen med smør. Smak til med sukker og eddik.
Fres løk og solbær til sausen og karamelliser med sukker. Hell over rødvin og reduser. Hell på kraft og reduser til god kraftig smak. Sil. Jevn eventuelt med litt maizena.
Finstrimle savoykål. Blansjer i saltet vann. Kutt bacon i små terninger og sprøstek. Sauter opp kål med baconfett og bacon. Monter med pisket krem.
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva
Les om det fantastiske reinkjøttet her
Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene
Her finner du deilige retter med vilt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 349.00 kr Bestillingsutvalget74 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 425.00 kr Bestillingsutvalg