Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 07 Mai 2004 - 09:01

    Et mangfold av salater

    For tjue år siden ble det nesten bare servert kinakål i Norge. Forbrukernes ønsker har imidlertid presset fram dramatiske endringer, og i dag finnes det nær 20 forskjellige friske salatsorter. Her får du servert 15 av våre flotte salatoppskrifter.
    07. Mai 2004
  • 06 Mai 2004 - 13:00

    Fristelse fra Jarnac

    Sjelden har to prosent cognac fra Petite og Grande Champagne gjort så stort utslag som da Oslos egen cognac, Christiania Cognac, ble kreert for noen måneder siden. Herrene med nese for prosenter og blandingsforhold var en restauratør, en negociant og en m
    06. Mai 2004
  • 05 Mai 2004 - 17:03

    Nyhetene på polet mai 2004

    Nå er det hvitt for alle pengene, og mainyhetene byr på gode viner i alle prisklasser, selv om det absolutt lønner seg å investere noe mer enn den magiske hundrelappen. Mange spennende smaksopplevelser venter deg som er villig til å åpne pungen - på vidt
    05. Mai 2004
  • 04 Mai 2004 - 12:40

    Enkelt og komplisert

    Selv om noen mener at pendelen har svingt for langt fra det overdrevne fusion-kjøkkenet til dagens superenkle retter, viser New York-restaurantene Hearth og Blue Hill at det enkle egentlig er veldig vanskelig.
    04. Mai 2004
  • 04 Mai 2004 - 11:40

    Prior klar for grillsesongen

    Prior lanserer denne uken en ny serie ferdigmarinerte kalkunfileter. Og det dreier seg om spennende smaker. Dermed er det bare å tenne opp grillen, for nå står det ikke mye forarbeide igjen for å få til et velsmakende måltid.
    04. Mai 2004
  • 03 Mai 2004 - 15:20

    Marinér det deilige hvite kjøttet

    En god marinade gjør godt kjøtt enda bedre. Hvitt kjøtt er spesielt velegnet fordi det er nøytralt i smak, og dermed ideelt til å smakssettes i alle retninger. Få med deg de deilige oppskriftene du kan benytte deg av når sommerens grillmiddager skal tilbe
    03. Mai 2004
  • 02 Mai 2004 - 02:00

    Tapas med spekeskinke

    Tapas er en klassisk spansk måte å småsmake retter på. Spesielt morsomt og en opplevelse som garantert frister til gjentakelse er det dersom du tar runden i eksempelvis Barcelona. Selvsagt må det serveres en tørr sherry til slik deilig mat.
    02. Mai 2004
  • 01 Mai 2004 - 02:00

    Hummer med krydderdressing og spinatris

    En hummermiddag har få utfordrere når det gjelder å skape en høytidspreget luksusfølelse. Det er imidlertid en dyr råvare, et faktum som delvis oppveies av at tilberedningen er svært enkel. Men en gang i året har du vel kanskje råd til å unne deg litt eks
    01. Mai 2004
  • 30 April 2004 - 16:50

    Caj P. med tre nye grillsauser

    Caj P. er for mange favorittvaremerket innen kategorien grillsauser. Kategorien utvides nå med introduksjonen av nyhetene Hickory Grillolje, Tandoori Glazer og 3 varianter kaldsauser: Original American Style, Sweet American Style og Hickory American Style
    30. april 2004
  • 30 April 2004 - 09:55

    Arbeidernes 1. mai-drink

    Etter en lang dag i kamptog vil vi tro at en forfriskende drink, gjerne basert på enkle og tradisjonelle ingredienser, er høyst velkommen. Og det kan man vel trygt si at denne Ukens drink er. Jesper Lind gir deg arbeiderdrinken som alle kan mikse.
    30. april 2004
  • 30 April 2004 - 02:00

    Riedelglassenes far død

    Claus Josef Riedel, østerrikeren som startet produksjon av de kjente Riedel krystallglass, døde nylig.
    30. april 2004
  • 30 April 2004 - 02:00

    Frankrike vurderer AOCE som ny klassifikasjon

    En ny klassifikasjon kan se dagens lys i Frankrike. Appellation d'Origine Contrôlée d'Excellence foreslås som den ultimate klassifiseringen av viner som har bestått en kritisk vurdering foretatt av et kompetent smakspanel.
    30. april 2004
  • 30 April 2004 - 02:00

    Engelskmenn vender pubene ryggen

    Engelskmenn nyter ikke lenger sine pints i den lokale puben. Interessen for å nyte ølet i hjemlige omgivelser er påtagende, i følge engelske eksperter.
    30. april 2004
  • 29 April 2004 - 13:23

    Test av 49 chilenske rødviner

    Blant de 25 testede merlotene er det bare én som ser femtallet eller bedre, mens tre av de 24 carmenère-vinene får toppskår. Men dette til tross er kvaliteten på så vel merlot som carmenère jevnt over veldig god.
    29. april 2004
  • 27 April 2004 - 15:25

    Vann for alle penga

    Vann på flaske glir ned som aldri før, og vann uten kullsyre øker mest. Sist måned drakk vi 6,4 millioner liter flaskevann. Det er en økning på 35 prosent fra mars i fjor. Selv om nesten 8 av 10 flasker vann er med kullsyre, foretrekker flere nå ulike var
    27. april 2004
  • 27 April 2004 - 14:58

    WSET vinkurs/utdannelse i mai 2004

    Wine & Spirit Education Trust er en internasjonal vinutdannelse. I Norge undervises det på tre nivåer som bygger på hverandre. Det er Intermediate Certificate, Advanced Certificate og Diploma. Det er i dag ledige plasser på Advanced Certificate i Oslo.
    27. april 2004
  • 27 April 2004 - 10:57

    Unikt konsept med suksess

    I løpet av fem år har Ostehuset blitt et av Stavanger aller stiligste matkonsept, som folk går mann av huse for å få plass på. Og for å sette det litt på spissen. På hvilke andre steder i Norge kan du kjøpe brød og ta deg et glass brennevin etterpå?
    27. april 2004
  • 26 April 2004 - 15:10

    Vinkurs i Oslo 7. juni - Lær å smake vin med Toralf Bølgen

    Toralf Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker og ikke minst boken Bølgens vin , en bok som tar for seg det helt grunnleggende innen vin. Denne kvelden lærer han deg og viser deg i praksis hvor
    26. april 2004
  • 26 April 2004 - 11:18

    Gammel traver igjen på kaffetoppen

    Årets norgesmester i Baristakunst heter Tim Wendelboe og jobber til daglig i Stockfleth's, som har tre kaffebarer i Oslo. Han har vært norgesmester to år tidligere og har vunnet to sølvmedaljer i VM. Tim har utviklet sin egen espressoblanding og brenner k
    26. april 2004
  • 26 April 2004 - 02:00

    Tim Wendelboe vant for tredje gang

    Årets norgesmester i Baristakunst heter Tim Wendelboe og jobber til daglig i Stockfleth's, som har tre kaffebarer i Oslo. Han har vært norgesmester to år tidligere og har vunnet to sølvmedaljer i VM. Tim har utviklet sin egen espressoblanding og brenner k
    26. april 2004
  • 23 April 2004 - 10:10

    Test av viner fra New Zealand

    Denne testen omfatter ikke mer enn 21 viner av begge kulører men viser at New Zealand er en leverandør å regne med, også utover det å produsere hvite viner av sauvignon blanc-druen som lenge var landets varemerke. Kvaliteten er jevnt over god selv om enke
    23. april 2004
  • 23 April 2004 - 02:00

    Norsk mat på europakartet

    Kreklingsirup, Spekepølse av villsau, Økologisk Tjukkmjølk fra Røros og Rørossmør. Disse fire norske matspesialitetene skal kjempe om plassen som beste innovasjonsprodukt på Europas største matvaremesse Sial i Frankrike til høsten.
    23. april 2004
  • 21 April 2004 - 02:00

    Amundsen utvider laget

    Vin- og brennevinsimportøren Amundsen har ansatt Joachim S. Knutsen (25) som Brand Ambassador. - Vi ønsker en tettere dialog med bar- og restaurantbransjen, og er svært glade for å ha fått med Joachim på laget, sier Cathrine Amundsen Dahl, daglig leder i
    21. april 2004
  • 20 April 2004 - 16:23

    Nytt eldorado

    Det er det hurtigst voksende vinområdet i New Zealand. I Central Otago på øyas sydspiss har sauenes beitemarker måttet vike plassen for nyetablerte vinmarker de siste tjue årene. Klimaet er en utfordring, men vinen er vårt nye gull, sier stolte vindruebøn
    20. april 2004
  • 20 April 2004 - 12:08

    Nylon-kjellerens brune gleder

    Nylon Bar ligger i en av Oslos kjellere. Det er avlangt, med en skikkelig laaang bar, moderne og åpent. Ordentlige stoler ved disken, det er mange av dem og det er det en mening med, selv om det beste er å stå på hjørnet. Og selvsagt nyte en av stedets ro
    20. april 2004