Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 14 Mars 2004 - 01:00

    Dubonnet med ny design

    Dubonnet, den verdenskjente franske aperitiff, får nå ny tidsmessig og elegant flaskedesign. Rene linjer og et sofistikert utseende preger den nye flasken der produktets identitet er godt bevart; kattemerket samt fargene rødt og gull.
    14. mars 2004
  • 12 Mars 2004 - 12:37

    Absolut Combo Bombay

    Helgens drinkforslag fra Apéritif er en smaksrik og særdeles frisk drink, eller nærmere bestemt en shot, basert på den smakssatte vodkaen Absolut Mandrin. Spesielt passende når vi nå nærmer oss påskeferien. Et godt alternativ til appelsiner og mandariner.
    12. mars 2004
  • 12 Mars 2004 - 01:00

    Svinefilet med ingefær og stekt fennikel

    Dagens oppskrift med svinefilet skal forhåpentligvis gi deg et nytt og spennende smaksinntrykk. Vi benytter nemlig ingefær og fennikel, en kanskje litt uvanlig kombinasjon. Det fine med svinefileten er at den lett tar opp all den gode smaken, og balansere
    12. mars 2004
  • 12 Mars 2004 - 01:00

    Franske myndigheter ønsker å redusere alkoholforbruket

    I et lekket dokument kommer det frem at franske myndigheter vurderer forslag og muligheter for å over de neste fem år redusere franskmenns inntak av alkohol med 20 prosent.
    12. mars 2004
  • 12 Mars 2004 - 01:00

    Absolut fortsetter å vokse

    V&S Absolut Spirits eksporterte i fjor mer Absolut enn noensinne til de 126 markedene hvor produktet er tilgjengelig. Totalt økte produksjonen med 7,7 prosent, til 72,9 millioner liter vodka. Absolut fortsetter å vokse, og befester posisjonen som verdens
    12. mars 2004
  • 09 Mars 2004 - 01:00

    NKL 50 år - jubileumsfest i Kongsberg

    Kokkenes Mesterlaug Drammen og Norges Kokkemesteres Landsforening arrangerer representantskapsmøte og NKLs 50 års jubileum på Kongsberg den 12.-14. mars 2004.
    09. mars 2004
  • 08 Mars 2004 - 01:00

    Engelske leger anbefaler dobling av alkoholprisen

    Prisen på alkohol bør nær dobles som et forsøk på å redusere de skader som overdreven bruk av alkohol medfører. Det engelske Academy of Medical Sciences , en uavhengig gruppe bestående av leger og forskere, konkluderer med at synet på alkohol nå må endr
    08. mars 2004
  • 07 Mars 2004 - 20:31

    Portugisisk 22. mars i Oslo - Wine Makers Dinner med Sandra Tavares

    Den dyktige unge vinmakeren Sandra Tavares da Silva Serôdio Borges får velfortjent mye oppmerksomhet for tiden. I 2002 ble hun omtalt i artikkelen "Best of Year 2002" i Wine Enthusiast Magazine som én av åtte "Winemakers to Watch". Bli med på Wine Makers
    07. mars 2004
  • 07 Mars 2004 - 01:00

    Frankrike vil revurdere reklameforbud for vin

    Denne uken sa franske myndigheter seg villig til å revurdere reklameforbudet for vin. Årsaken er den krisen produsentene nå befinner seg i, der salget stuper til fordel for billigviner fra den nye verden.
    07. mars 2004
  • 05 Mars 2004 - 10:58

    En skikkelig drink med smak av sitrus

    Vodka er som en potet. Den kan benyttes til et nærmest ubegrenset antall drinkvarianter. Ren i smak, samtidig som den forsterker karakteren til resten av ingrediensene. Denne helgen går vi for en frisk drink der sitrusfrukt i form av sitron står som smaks
    05. mars 2004
  • 04 Mars 2004 - 18:53

    Nyhetene på polet mars 2004

    Marsnyhetene fra Vinmonopolet byr på flere viner som kan stimulere vårfornemmelsene. Samt en rekke hetviner som holder deg i godstolen en stund til.
    04. mars 2004
  • 03 Mars 2004 - 13:37

    Old Grey

    I 2003 ble det solgt over 250 millioner teposer i Norge. Og det 100 år etter at denne enkle men geniale løsningen ble oppfunnet. Det har florert påstander om at teen i teposer er av ringere kvalitet enn løsvekt-te. Ettersom det er samme type te som brukes
    03. mars 2004
  • 02 Mars 2004 - 15:22

    Vinsmaking 24. mars - Smak Mouton Rothschilds elegante viner

    Dersom du liker vin kan du neppe unngå kjennskap til det franske vinslottet Mouton Rothschild. Med vin i den absolutte verdenstoppen troner de, sammen med ytterst få andre produsenter, også prisskalaen. Men Mouton Rothschild produserer ikke bare viner i F
    02. mars 2004
  • 02 Mars 2004 - 09:49

    Utfordringen fra øst

    At Bordeaux' østside ypper seg mot det aller helligste, nemlig områdene på vestsiden av elven Gironde, er av relativt ny dato. En viktig pådriver har vært en ikke ukjent amerikaner.
    02. mars 2004
  • 27 Februar 2004 - 14:57

    Hvis du synes irish coffee er litt kjedelig, er dette kaffedrinken for deg

    Den kombinerer noe de fleste har i barskapet med kaffe traktet med kardemomme. En ekstra lekker og smaksintens start på påskeferien.
    27. februar 2004
  • 27 Februar 2004 - 01:00

    Svinekjøtt i sursøt saus

    Svinekjøtt og sursøt saus som skapt for hverandre. Og da kommer jo også ananasen til sin rett. Hva annet enn ris og en deilig hvitvin, aller helst en tysk sådan, kan gjøre denne fredagens måltid fullendt? Kos deg med et raskt tilberedt og ikke minst mager
    27. februar 2004
  • 25 Februar 2004 - 01:00

    Soppdrepende middel i vinkjellere forurenser vinen

    Et kjemisk stoff som blant annet brukes som soppdrepende og flammehemmende middel for treverk i vinkjellere, kan gi vinen en vond bismak. Dessuten kan stoffet være miljøskadelig.
    25. februar 2004
  • 24 Februar 2004 - 08:15

    Malt og mat i Stockholm

    Huset ble bygget i 1630. I sin tid hadde Grönstedts, de med Sveriges «nasjonalcognac» utsalg her. Siden ble det restauranten Kristina med live jazz. I dag er jazzen borte, og et femtitalls ølsorter og rundt 180 single malts har inntatt lokalene.
    24. februar 2004
  • 23 Februar 2004 - 09:41

    Slik velger du vin til desserter

    Det å finne riktig vin til dessertene er forbundet med mange fallgruver. Hva skal du bruke til bær og frukt, is og sorbet eller sjokolade? Per Mæleng forteller deg hvilke viner du skal velge for å unngå de mest fatale feilene.
    23. februar 2004
  • 23 Februar 2004 - 01:00

    Pastasalat med skinke

    Vi starter vinterferieuken med en deilig pastarett. Ost og grønnsaker må til i en rett som denne. Om du ønsker å benytte kjøtt eller fisk i pastaen er opp til deg. Ingrediensene forøvrig tåler dette fint. Vi satser imidlertid på skinke, og da passer det g
    23. februar 2004
  • 20 Februar 2004 - 12:15

    En spicy drink

    Ukens drink er en riktig så spicy liten sak. Kanellikør er vel kanskje ikke akkurat det som først faller deg inn å benytte når drinker skal forberedes. Imidlertid blir dette en svært spennende drink der friskhet og søtladenhet går hånd i hånd. Kjøp inn li
    20. februar 2004
  • 20 Februar 2004 - 10:26

    Kompromissløst øl

    «Der bodde en underlig, graasprængt en, på den yderste nøgne ø...». Denne nakne øya ble udødeliggjort av Henrik Ibsen i diktet Thærie Wiighen. Nå er noen ølglade herrer i Grimstad i ferd med å gjøre øen udødelig nok en gang - nå med undertittelen Det komp
    20. februar 2004
  • 18 Februar 2004 - 14:05

    Test av argentinske viner

    Etter å ha smakt 47 argentinske viner, så vel røde som hvite, er det ingen tvil om at Catena Zapata ligger et hestehode foran de øvrige produsentene som er representert i Norge. Og at malbecdruen er den som gir de mest vellykkede vinene. I det rimeli
    18. februar 2004
  • 18 Februar 2004 - 01:00

    NM i finstykking for lærlinger 2004

    Det er syvende året på rad at NM i finstykking for lærlinger gjennomføres. Regionuttakene foregår i disse dager. Årets Norgesmester blir kåret under Matfestivalen i Ålesund i august.
    18. februar 2004
  • 18 Februar 2004 - 01:00

    Strøm lanserer L'Ermita og Dominus i flere årganger

    Strøm AS lanserer i mars 2004 flere årganger av to av verdens mest legendariske og etterspurte viner - L'Ermita fra Alvaro Palacios og Dominus fra Christian Moueix.
    18. februar 2004