Merket for God Design til La Vida-familien

Hvert år lanseres mellom 1000 og 1500 nye viner på Vinmonopolet. I et marked preget av hurtige endringer benytter Arcus design som et virkemiddel i sin markedskommunikasjon. Tildelingen av Merket for God Design til La Vida-familien lover godt for merkets
Redaksjonen
04 Desember 2003 - 08:37

Forbrukerne skåler i nyhetene, med det resultat at vinene får stadig kortere livssyklus. Det merker en etablerte vinleverandør som Arcus.

Innføringen av selvbetjente vinmonopol har gitt nordmenn mulighet til å se, ta på og lese om vinene i hyllene. Som et resultat av blant annet dette har svært mange blitt mer nysgjerrig på vin og mindre lojale mot etablerte merker. For å øke konkurransekraften har Arcus redesignet den populære La Vida-familien.

La Vida har mye av æren for den unike posisjonen chilensk vin opparbeidet seg i Norge på 90-tallet. La Vida Cabernet Sauvignon som ble lansert i 1994 er en av Norges største vinsuksesser. Hovedårsaken til den langvarige suksessen i et tøft marked tror Arcus skyldes høy kvalitet i kombinasjon med moderat pris. Det siste året har La Vida Cabernet fått to nye familiemedlemmer: La Vida Syrah og La Vida Merlot. Også disse flaskene har fått utmerkelsen Merket for God Design - og gode anmeldelser i avisenes vinspalter for vinens kvalitet.

- La Vida er vin for folk flest til de fleste anledninger hvor man gleder seg over de gode sidene ved livet. Dette er en god vin til en fornuftig pris. Vi ønsket å uttrykke dette tydelig gjennom å gi flasken nytt liv, sier markedsdirektør Christian Brink i Arcus.

Design Bridge fikk i oppgave å presentere en ny grafisk profil som tydelig understreker merkets personlighet. Den oppgaven løste de til Arcus' tilfredshet. La Vida-fonten har blitt romslig, åpen og vennlig. For å understreke produktets personlighet ytterligere omkranses flasken av et chilensk dikt som er en hyllest til livet og kjærligheten. Ser du nøye etter vil du se et ikon nederst på flaske som illustrerer et dansende par som former et lite hjerte. De klare fargene på kapslene og det lille ikonet hjelper forbruker å skille de tre forskjellige variantene fra hverandre.

I juryens begrunnelse for å gi La Vida serien Merket for God design, heter det blant annet:
Logoen er frisk og livlig, og bruken av tre farger for å skille druetypene er vellykket gjennomført med en klar signaleffekt. Diktet som er trykket som mønster i bakgrunnen rundt flaskens form gir en attraktiv tilleggsverdi.

Merket for God Design er den ledende utmerkelsen for design i Norge. Denne utmerkelsen er et kvalitetsstempel og et synlig bevis på at Arcus og dyktige designere har lagt et godt grunnlag for en lys fremtid en kjent merkevare.

La Vida på polet:
 w Copa Con Gusto 2004 (41929) (BiB 3 liter)
 w La Vida Syrah (50032) (BiB 3 liter)

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her