- De alkoholfrie juleøltypene er godt laget. Ølet har en bitterhet og friskhet som gjør det veldig fleksibelt til mange typer mat, sier redaktør Aase Jacobsen i bladet Apéritif.
I fjor kom det første alkoholfrie juleølet, Santa Clausthaler, på markedet i Norge. I år er Munkholm Spesial nytt i butikkene. Felles for begge øltypene er at de har fått gode omtaler i spesialblad og aviser.
Salget av alkoholfritt øl steg kraftig i fjor, men har flatet ut i år med en vekst på én prosent. Vanlig øl har en markert salgsnedgang.
- Vi er veldig glad for at de som kjører bil velger alkoholfritt. Det viser at folk er fornuftige, sier Hasselgård.
Han mener også det alkoholfrie juleølet er et godt alternativ til sterkere drikke.
- I fjor hadde vi blindtest av ølet, og også da scoret det bra, sier Jacobsen. Hun tror mange synes det blir voldsomt med både akevitt og alkoholsterkt juleøl til den kraftige julematen. Da passer det godt med et øl som smaker av jul, men som ikke gir promille.
- Og så passer det veldig godt når man skal kjøre hjem fra julelunsj eller julebord, sier Jacobsen.
De nye alkoholfrie juleølvariantene er brygget som ekte juleøl. Gjæringen er stoppet før alkoholen har fått utvikle seg i brygget.
Kilde: Dag Øyvind Olsen/Newswire