Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 08 Juni 2004 - 02:00

    Svenske alkoavgifter for fall

    Svenske myndigheter vil på nytt kutte i alkoholavgiften. Målet er å redde Systembolaget. Den svenske regjeringens utreder for alkoholpolitikk, Kent Härstedt, sier til Sveriges Television at alkoholskatten må senkes for å demme opp for grensehandelen.
    08. juni 2004
  • 07 Juni 2004 - 02:00

    Tomatsalat

    Mandagens meny byr deg på en smakfull tomatsalat. Men her er også mer kontinentale smaksnyanser, i form av olje og urter. Og gjerne litt mozarella. Med andre ord; ingen grunn til ikke å la seg rive med og oppleve noen streif av sommerlige goder. I glasset
    07. juni 2004
  • 07 Juni 2004 - 02:00

    Førerkortvin lansert i Frankrike

    Mens franske myndigheter slår ned på kjøring i alkoholpåvirket tilstand, har en vinprodusent funnet en salgsmessig god løsning. Heretter behøver ingen være redd for å miste førerkortet, eller få bot for brudd på promillegrensen.
    07. juni 2004
  • 06 Juni 2004 - 02:00

    Sommerlig spekemat

    Godt inne i juni er det på høy tid å sjekke ut spekematen. Grønnsaker er en naturlig del av garnityret som skal til for gi en balansert opplevelse av det spekede kjøttet. Øl er naturlig å servere til dette, men vi gir deg også et tips til en deilig frisk
    06. juni 2004
  • 04 Juni 2004 - 17:35

    Vinsmaking 21. juni i Oslo - Møt Pascal Jolivet og hans mesterlige viner

    Pascal Jolivet er av mange regnet som en vinmaker og livsnyter av ypperste klasse. Det skal du selv få erfare når han nå i juni fyller bagasjen med sine aller beste Loire-viner og reiser til Norge. Unn deg noe godt og få med deg smakingen av disse klassis
    04. juni 2004
  • 04 Juni 2004 - 10:22

    Miks deg en herlig sommerdrink

    Vodka er en utmerket base for en rekke drinker med frisk karakter. Ren i smaken, fremhever godt de andre ingrediensene, samtidig som den betyr mye for balansen. Denne Ukens drink er basert på den opprinnelige Absolut og er et godt eksempel på hvordan en f
    04. juni 2004
  • 04 Juni 2004 - 02:00

    Norsk førsteplass i skandinavisk mesterskap for ølbryggere

    Søndag 16. mai ble det for første gang arrangert skandinavisk mesterskap i hjemmebrygget øl, og konkurransen ble avholdt under den store danske ølfestivalen i København. Lars Selven fra Agdenes i Sør-Trøndelag stakk av med førsteplassen for sitt øl av typ
    04. juni 2004
  • 03 Juni 2004 - 02:00

    Klart for kokkekamp i Ålesund

    Finalistene i årets Norgesmesterskap i Kokkekunst er klare. Blant 12 kandidater fra absolutt hele landet finner vi to jenter fra Lofoten og Harstad og fjorårets Norgesmester Geir Skeie fra Fitjar i Hordaland.
    03. juni 2004
  • 02 Juni 2004 - 12:19

    Test av sommerøl og lyst øl

    Apéritifs smakspanel har blindsmakt 31 ulike ølsorter som er mer eller mindre velegnet for den lyse og varme årstid. Konklusjonen er at du har all grunn til å prise sommerens lyse gleder, enten alene som en duggfrisk tørsteslukker eller til mat.
    02. juni 2004
  • 02 Juni 2004 - 02:00

    Château Pavie 2003 lanseres for £1000 pr. kasse

    St.-Emilion Premier Grand Cru Classe Château Pavie har nettopp startet salget av sin 2003-årgang. Prisen er den nette sum av £1000 pr. kasse.
    02. juni 2004
  • 01 Juni 2004 - 02:00

    Vinduft på internett

    Nå er det snart mulig å lukte seg gjennom vinmarkene og produksjonen av vin - mens du surfer over landskapet på internett.
    01. juni 2004
  • 31 Mai 2004 - 02:00

    Pølsespyd

    Uken startes med en variert pølsemeny. Men ikke bare pølser, for her er også frukt og grønnsaker med på å friske opp smaksbildet. Og for mange er det viktig å balansere smaken når pølser skal grilles. Kanskje ikke for barna, men så skal jo ikke de nyte dr
    31. Mai 2004
  • 29 Mai 2004 - 02:00

    Marinert lammelår

    Lammelår serveres som oftest ved påsketider. Og at det smaker lidderlig godt er det vel ingen tvil om. Hva med å kombinere lammelåret med grillsesongen? En lekker grillet skorpe gjør bare det allerede smakfulle lammekjøttet enda bedre.
    29. Mai 2004
  • 28 Mai 2004 - 17:11

    Vannvittig liten nyhet

    Siste skudd på stammen for norsk kildevann er Imsdals nye 0,33 liters pet-flaske. Et praktisk alternativ for alle som liker flaskevann. Med denne nykommeren finnes det i dag hele 53 ulike varianter flaskevann i handelen.
    28. Mai 2004
  • 28 Mai 2004 - 14:58

    Apéritif inviterer til Norges største vinmesse - All verdens vin

    Sett av søndag 19. september. Da er det igjen duket for Norges største vinmesse i Oslo Spektrum. Her kan du smake flere tusen forskjellige viner og møte produsenter fra hele verden. Og selvfølgelig er det Apéritif som arrangerer All verdens vin. Gled deg.
    28. Mai 2004
  • 28 Mai 2004 - 09:00

    Miks en litt uvanlig Daiquiri

    Igjen blir det servert en svensk drink som avslutning på uken. Og denne gang er det rom som er råvare, noe Nicklas Helge på Gondolen i Stockholm er glad i. Høy grad av friskhet er med på å gjøre denne gule bomben til manges favoritt. God helg!
    28. Mai 2004
  • 28 Mai 2004 - 02:00

    Sole Hotel legges ut for salg

    Som ledd i gjennomføringen av et generasjonsskifte, velger familien Laeskogen nå å legge ut Sole Hotel i Krødsherad for salg. Det er besluttet å konsolidere virksomheten og fokusere på kjernevirksomheten.
    28. Mai 2004
  • 27 Mai 2004 - 13:16

    Test av viner fra Roussillon

    Det er først og fremst de søte røde vinene fra Roussillon som tiltrekker seg oppmerksomheten. Og de 12 banyulsene og mauryene i denne testen skuffer heller ikke. Men de åtte røde demonstrerer også høy kvalitet.
    27. Mai 2004
  • 27 Mai 2004 - 02:00

    Imponerende rød sødme

    Det er først og fremst de søte røde vinene fra Roussillon som tiltrekker seg oppmerksomheten. Og de 12 banyulsene og mauryene i denne testen skuffer heller ikke. Komplekse viner som fortjener en plass i vinkartets dessertvinavdeling.
    27. Mai 2004
  • 26 Mai 2004 - 14:21

    Redlight Beer - 80 prosent mindre sukker

    Redlight Beer ble denne måneden verdenslansert i Norge, og er Europas første Super Premium øl, en betegnelse på øl med vesentlig redusert sukkermengde. Hele 80 prosent mindre sukker enn tradisjonell norsk øl er fasit for dette ølet.
    26. Mai 2004
  • 26 Mai 2004 - 02:00

    Bolognese

    Spagettiretter er som regel enkle å tilberede, og det samtidig som smaken selvsagt er ivaretatt. Det gjelder bare å benytte gode råvarer her som i all annen mattilberedning. Til denne retten synes vi også at en argentinsk bonarda passer som dagens rødvins
    26. Mai 2004
  • 26 Mai 2004 - 02:00

    Italiensk supervinmaker til Banfi

    Den italienske vinmakeren Riccardo Cotarella er ansatt som konsulent hos den kjente vinprodusenten Banfi i Montalcino.
    26. Mai 2004
  • 25 Mai 2004 - 02:00

    Første Bordeaux Cru Classé med skrukork

    Den første Cru Classé fra Bordeaux med skrukork er nå klar for det Europeiske markedet.
    25. Mai 2004
  • 24 Mai 2004 - 17:00

    Karakteren finnes i terroiret

    Fra et område som teller fem ganger ti kilometer kommer verdens mest karakteristiske viner laget av den i utgangspunktet karakterløse druen chardonnay. Og årsaken er å finne i begrepet terroir.
    24. Mai 2004
  • 24 Mai 2004 - 02:00

    Gazpacho på piknik

    Med så mange varme maidager er det på tide å bevege seg ut. For med kald suppe i termosen og masse godt som tilbehør er pikniksuksessen garantert. Særlig hvis du tar med noe godt å drikke til. Da gjenstår bare å finne frem pleddet - dersom været i dag til
    24. Mai 2004