Dagens rett
Foto: (Ringnes)
Tempura på bayermarinert scampi med hvitløk og ingefær
Mesterkokk og restaurantkonge Trond Moi fra Bølgen & Moi-kjeden, har æren for denne fredagens rett. Selvsagt med tilhørende drikkeforslag. Og her må det bli øl, men glem for all del den til tider kjedelige pilsneren!
Redaksjonen
05 Desember 2003 - 01:00
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Tempura på bayermarinert scampi med hvitløk og ingefær
Fremgangsmåte
- Ha renset scampi i en bolle med finhakket hvitløk og ingefær. Ha på øl, salt og pepper. La dette stå i 3-4 timer for marinering.
- Stivpisk eggehviter med salt og vend inn mel og øl vekselvis.
- Ha scampiene over i denne røren og vend dem godt i massen.
- Legg en og en scampi over i en varm frityrgryte og stek til de blir gylne og fine.
- Ha på et papir for å tørke godt av alt fett og server.
- Ha en skål med soyasaus tilsatt litt limesaft og koriander til å dyppe scampiene i.
Mange flere oppskrifter med scampi finner du her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå