Mesterkokk og restaurantkonge Trond Moi fra Bølgen & Moi-kjeden, har utviklet noen lettlagete og svært velsmakende retter. Selvsagt med tilhørende drikkeforslag. Og det må jo bli øl, men glem pilsneren denne gangen!
På Møvik kai på Sotra, en halvtimes kjøring vestover fra Bergen sentrum, finner vi Kokken Arthur, med Fjetland til etternavn. Her har han ambisjoner om å bidra aktivt til å forbedre mattilbudet utenfor storbyene - og til og med konkurrere med dem.
Sjelden har så mange verdifulle vinflasker blitt åpnet under samme tak. Vin til over 600.000 kroner ble kvalitetssjekket på Penfolds "omkorkningsklinikk" i Stockholm.
En skotsk rype sitter på en stein og ser utover landskapet. Høsten er kommet og fjellet er farget i rødt, gult og oransje. Det er her den trives best, den røde rypa, og det var i disse traktene ideen ble født til den whiskyen som må regnes som skottenes n