Har du lyst til å lære mer om hvordan mangfoldet av gode råvarer kan forvandles til delige retter, selvfølgelig med tilsvarende vin som følge?
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">
Meld deg på her (klikk).
Frankrike er av mange regnet som kilden for gastronomien, og det franske kjøkken har hatt en enorm innflytelse på alle matkulturer.
Kokkene ved Kulinarisk Akademi har finpolert sine beste franske retter, og nå har du muligheten til å lære dette klassiske kjøkkenet bedre å kjenne.
Kveldens kurs blir holdt hos Kulinarisk Akdademi med noen av deres beste kokker; Øyvind Hjelle, Mathias Vleeshowers og årets Norgesmester i kokkekunst, Halvar Ellingsen.
Les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="GI">Kulinarisk Akademi og kveldens dyktige kokker her (klikk).
Smakfullt program Mat er stolthet, stolthet over gode råvarer. Det er bevissthet rundt de unike kvalitetene som våre nordlige vekstforhold gir. Lys, temperatur og klima påvirker ikke bare oss mennesker men også maten. Produktet skal smake av voksested, opprinnelse, kjærlighet og tid.
Deltakerne deles opp i fire grupper, som alle lager de lekreste retter ut av delikatessene, samt oppleve de utrolig mange smaksnyansene som krydder og vin kan skape sammen med råvarene
Og selvfølgelig; til slutt setter vi oss rundt bordet for å nyte det hele sammen med matchende gode drikkevarer.
Alle kursdeltagere får utdelt oppskriftshefter.
è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt
Tid: 26. november 2009, kl. 17.00 - 23:30
Pris: kroner 1.650,- pr. person
Sted: Kulinarisk Akademi,
Maridalsveien 85, bygning 7, 0461 Oslo.
OBS: Kun 30 plasser.
Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 16.11.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til
kurs@aperitif.no Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS
- klikk her.
Norges beste kokker Denne kvelden er det noen skikkelige kokkestjerner som lærer deg å lage de lekreste festmenyer, og det hele ledes av Øyvind Hjelle.
Hjelle er et velkjent navn for alle gourmeter, kanskje mest fra sin tid som kjøkkensjef ved en av hovedstadens mest innovative restauranter - Palace Grill.
Karrieren startet Hjelle på Restaurant Feinschmecker som lærling, 16 år gammel. Ferden gikk deretter videre til Babettes Gjestehus, La Provence og Kastanjen før han fant sitt virke i hele ni år på Palace Grill.
Gjennom disse ni årene har Hjelle vært en av nøkkelpersonene i å bygge opp konseptet rundt ett av Oslos desidert mest trendsettende kjøkken.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">
Meld deg på her (klikk).
Kokker i stjerneklasse
Med seg på laget denne kvelden har Øyvind blant annet med seg Mathias Vleeshowers.
Opprinnelig kommer Vleeshowers fra Sverige, men siden 1998 har han hatt sitt virke på stjernerestauranter som Palace Grill, Le Canard, Oro og sist på Falcon Crest som kjøkkensjef.
Mathias har vært ved Kulinarisk Akademi siden 2008, og er Akademiets kjøkkensjef.
Sistemann av kveldens kokker er årets Norgesmester i kokkekunst,
Halvar Ellingsen, som har satt sine spor i kokkeverdenen trass sin unge alder av 23 år.
Ellingsen, som opprinnelig er fra Sortland, har jobbet ved en rekke av hovedstadens topprestauranter for å samle seg erfaring før han begynte ved Kulinarisk Akademi, hvor han i dag jobber som commis.
Årets Norgesmesterskap og kongepokal kom uventet på Ellingsen, som hadde håpet på en god plassering, men som stakk av med seieren i tidenes tetteste Norgesmesterskap.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
Kulinarisk høyborg Kulinarisk Akademi AS ble dannet sommeren 2008 i samarbeid med Det Virkelig Gode Liv og familien Kloster.
Alle de tidligere ansatte ved Gastronomisk Institutts Osloavdeling gikk inn i nye stillinger ved Kulinarisk Akademi, og er også med som medeiere i det nye selskapet.
Kulinarisk Akademi har satt seg som mål å bli Norges fremste mat- og drikkefaglige kompetansemiljø, og viderefører blant annet vinkelnerutdannelsen og måltidsutviklingen.
Et gammelt fabrikklokale ble nylig totalt renovert til å bli et gastronomisk senter ved Akerselvas bredder, og her vil ivrige kursdeltakere blant annet kunne glede seg over å kunne boltre seg på fire topp moderne kokeøyer før vi nyter det eksklusive måltidet sammen.
De nye lokalene har også et eget auditorium og et mediekjøkken, og Åpent Bakeri har sine produksjonslokaler vegg i vegg.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
Illustrasjonfoto: Inkognito, Kulinarisk Akademi