Tempura på bayermarinert scampi med hvitløk og ingefær
Fremgangsmåte
- Ha renset scampi i en bolle med finhakket hvitløk og ingefær. Ha på øl, salt og pepper. La dette stå i 3-4 timer for marinering.
- Stivpisk eggehviter med salt og vend inn mel og øl vekselvis.
- Ha scampiene over i denne røren og vend dem godt i massen.
- Legg en og en scampi over i en varm frityrgryte og stek til de blir gylne og fine.
- Ha på et papir for å tørke godt av alt fett og server.
- Ha en skål med soyasaus tilsatt litt limesaft og koriander til å dyppe scampiene i.
Mange flere oppskrifter med scampi finner du her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Juleølsmarinert laks med appelsin og basilikum
Fremgangsmåte
Kutt laksen i pene skiver og ha den i en bolle. Ha i øl, saft og skall fra limen og olivenolje.
Kutt av skallet på appelsinene og skjær ut "filetene". Ha disse sammen med laksen og la dette marinere en times tid. Ha i frisk hakket basilikum og smak til med salt og nykvernet pepper.
Server dette som snacks eller som en forrett, da gjerne med litt rucculasalat ved siden av.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG
Ølbiff med sjalottløk- og Guinnessaus
Fremgangsmåte
Ha biff, øl, salt og bakepulver i en bolle og la det stå over natten.
Sausen lages ved å smelte sukkeret til karamell. Ha i grovhakket sjalottløk og eddik. Kok dette godt sammen og ha på øl og kraft. Kok dette inn til halvparten og rør inn 2 ss smør. Smak til med salt og nykvernet pepper og ha i persille rett før servering.
Krydre biffene med pepper og stek dem med smør i panne ca 2 minutt på hver side.
Server biffen med saus og råstekte eller frityrstekte poteter ved siden av.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG