Gull og sølv til Samson

Oslo-bakeriet Samson har Norges beste brød.
Redaksjonen
20 Oktober 2009 - 13:00

Konkurransen Norges beste brød 2009 gikk av stabelen under Verdens Brøddag. Og Oslo-bakeriet W. B. Samson tok både første- og andreplassen i følge Bakeri.net.

Aller best er Samsons San Francisco Sour Dough Bread (surdeigsbrød).

- Brødet er et surdeigsbrød der surdeigen er laget på californiske rosiner. Vi har lagt en rosinjuice med honning og sukker som har begynt å gjære. Denne prosessen tar to uker. Brødet er produsert med lang, lang hvitetid og ingen gjær. Bare lange liggetider. Det gir tid til utvikling av smak og aroma. Brødet er stekt på steinovn, sier en glad og stolt Bjørn Njåmo til Bakeri.net. Han fortsetter:

- Brødet skapte vi egentlig i forkant. Vi hadde tenkt å starte med det og har allerede bestilt former. Brødet er basert på et brød som finnes i California. Dette er ingen kopi, men en norsk variant. Nå fikk vi testet produktet og det slo jo veldig godt an. Jeg skal selv purre på de bestilte formene på mandag for å sikre at vi kommer i gang med produksjonen snarest råd. Noe volumprodukt blir det ikke. Vi legger opp til en produksjon på rundt 250 brød om dagen. Utsalgsprisen vil ligge like under 40 kroner.

Samson tok også andreplassen med sitt Egertorgbrød. Dette er også et surdeigsbrød, med lite gjær og med lange liggetider. Brødet selger i dag allerede potensielt mer enn det Samson greier å produsere.

- Vi hadde forventninger om å komme blant de fem beste, men dette er helt vanvittig, sier Njåmo til Bakeri.net.

Følgende punkter ble bedømt: Skorpe, krumme, lukt, smak, kreativitet, utseende og sagbarhet.
På tredjeplass kom Dampbageriet, Norgesmøllene på fjerde, Kolonihagen Bakeri på femte og  United Bakeries på sjetteplass. De resterende ni produktene som deltok ble ikke rangert.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her