Hellstrøm Årets Matformidler

Kjøkkenrydderen Eyvind Hellstrøm hedres for sitt fokus på gode råvarer.
Redaksjonen
20 Oktober 2009 - 11:08

Det er Gladmat som deler ut prisen, og juryen uttaler følgende: "Gjennom programserien "Hellstrøm rydder opp" slår Eyvind Hellstrøm et slag for mat-Norge på mange måter. Han bidrar til inspirasjon, engasjement og ikke minst en generell kvalitetsheving, gjennom fokus på gode råvarer. I programmet jobber han for å heve listen for hva mat skal være: Bort med halvfabrikater og oppvarming, og inn med mer skikkelig matlaging."

Prisen ble overraskende delt ut av Gladmatvennen og den aller første prisvinneren, den kjente TV-kokken Wenche Andersen mens Eyvind Hellstrøm var gjest i talkshowet Fredag med Stål Talsnes på TV2.

Formålet med prisen er å synliggjøre norske matformidlere, som på en konstruktiv og kommunikativ måte setter fokus på norsk mat og drikke. Årets matformidler skal gjennom det siste året ha bidratt til at oppmerksomheten omkring mat og drikke hos folk flest er styrket. Samt ha bidratt til å sette norsk matproduksjon, norsk gastronomi og norsk matkultur på dagsorden gjennom reportasjer, programmer og/eller artikler om temaet.

Juryen har bestått av Torunn Nordbø, Opplysningskontoret for brød og korn, Christopher Sjuve, Klikk.no (og tidligere vinner), Ragnhild Espeland, Innovasjon Norge og Ingveig Tveranger fra Gladmat.

Det er 7. gang prisen deles ut, og tidligere vinnere er:
2002: Wenche Andersen i TV2
2003: Aina Bartmann i Bondens marked
2004: Tove Diesen og Yngve Ekern i Aftenposten
2005: www.matprat.no, Opplysningskontoret for kjøtt
2006: Christopher Sjuve
2007: Bladet Nord

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her