OBS: Kun 40 plasser.
11. november i Oslo - Mat og vin i kombinasjon
Kjendiskokken Ole Martin Alfsen fra Kulinarisk Akademi lærer deg hvordan du skal velge de beste viner til mat.
Redaksjonen
22 Oktober 2009 - 14:15
Hva gjør en god kombinasjon av mat og vin til en minneverdig opplevelse for deg, og hvorfor blir det slik?
Bli med kjendiskokken Ole Martin Alfsen ved Kulinarisk Akademi på en helaften med mat og vin i kombinasjon
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
Det finnes logiske spilleregler for hvordan vi setter sammen mat og vin, med det ene målet for øyet: å heve smaken i både maten og vinen.
De teoretiske prinsippene blir demonstrert i praksis og vi vil smake eksempler fra land, strand og vann for en grunnleggende forståelse av mat og vin sammen.
Det er Ole Martin Alfsen, sist kjent fra programmet "4-stjernes middag klokken halv åtte" på TV Norge, en kjent kokebokforfatter og foredragsholder ved vinkelnerstudiet, som holder kveldens kurs, godt hjulpet av sine gode kolleger ved Kulinarisk Akademi.
Les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="KA">Kulinarisk Akademi og kveldens dyktige kokker her (klikk).
Smakfullt program
Kurset og kvelden er en innføring i kombineringens kunst og er et godt og praktisk verktøy for å selv velge de rette drikkealternativ når du sitter på restaurant eller skal være vertskap hjemme.
Alfsen vil først gi deg en grundig teoretisk innføring i hvordan du skal kombinere mat og vin, før du får forsøke dette i praksis i det du får servert en rekke viner til eksempler på ti forskjellige retter.
Alle kursdeltagere får utdelt kurskompendie og oppskriftshefter.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
Kveldens meny og viner
Det blir en innholdsrik kveld med mange gode smaker på Kulinarisk Akademi i det vi skal gå i gjennom ikke mindre enn 10 forskjellige retter og smaker tre forskjellige viner opp mot hver av disse rettene i løpet av kurset.
Du får smake følgende retter denne kvelden:
**
Dampede blåskjell
Stekt kongekrabbe med fenikkelpuré og estragon beurre blanc
***
Laksesashimi med sesam og asiatisk saus
Pannestekt laks med sandefjordsmør
***
Bakt kveite med sauce vierge
Bakt kveite med hvitvinssaus
****
Kyllingbryst med morkelsaus
Kylling i grønn karri
***
Tarte Tatin med pisket crème fraîche
Mørk sjokoladedessert med nedlagte kirsebær
**
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
• Ghislaine Barthod Bourgogne Rouge 2007, kr 250.- (50476 - bestillingsutvalg)
è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt
Tid: 11. november 2009, kl. 17.00 - ca 23:00
Pris: kroner 1.650,- pr. person
Sted: Kulinarisk Akademi,
Maridalsveien 85, bygning 7, 0461 Oslo.
Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 02.11.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no
Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
Spørsmål? Send en mail.
Norges beste kokker
Denne kvelden er det noen skikkelige kokkestjerner som lærer å kombinere mat og vin, og det hele ledes av Ole Martin Alfsen.
Alfsen er kokk og vinkelner med sterkt fokus på mat og drikke i kombinasjon. Han har en nysgjerrig, leken og usnobbete holdning til faget. Ole Martin har en bred kompetanse etter lang fartstid i bransjen, blant annet fra den nyskapende restauranten Palace Grill, og innehar en særdeles veltrimmet smakspalett.
Til daglig jobber han med nettopp mat og vin ved Kulinarisk Akademi, samt underviser i faget på vinkelnerstudiet samme sted.
Etter hvert har han blitt like skarp med pennen som med kokkeknivene og har to bøker om temaet mat og drikke i kombinasjon på samvittigheten, samt har ukentlige artikler i blant annet Dagsavisen.
Denne kvelden har han med seg Kulinarisk Akademis kokkefaglige team.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
Kulinarisk høyborg
Kulinarisk Akademi AS ble dannet sommeren 2008 i samarbeid med Det Virkelig Gode Liv og familien Kloster.
Alle de tidligere ansatte ved Gastronomisk Institutts Osloavdeling gikk inn i nye stillinger ved Kulinarisk Akademi, og er også med som medeiere i det nye selskapet.
Kulinarisk Akademi har satt seg som mål å bli Norges fremste mat- og drikkefaglige kompetansemiljø, og viderefører blant annet vinkelnerutdannelsen og måltidsutviklingen.
Et gammelt fabrikklokale ble nylig totalt renovert til å bli et gastronomisk senter ved Akerselvas bredder, og her vil ivrige kursdeltakere blant annet kunne glede seg over å kunne boltre seg på fire toppmoderne kokeøyer før vi nyter det eksklusive måltidet sammen.
De nye lokalene har også et eget auditorium og et mediekjøkken, og Åpent Bakeri har sine produksjonslokaler vegg i vegg.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
Illustrasjonfoto: Inkognito, Kulinarisk Akademi
Forsiden akkurat nå