Fiskefilet med eplesider
Fremgangsmåte
Skjær fisken i porsjonsstykker, vask og hakk purren. Legg purren i en vid kjele eller stekepanne med høy kant.
Legg på fisken og hell over sideren. Kok på svak varme under lokk 5-8 minutter.
Skjær tomatene og eplet i biter. Hell av fiskekraften i en kjele.
Rør i matyoghurt eller crème fraîche ( bruker du matyoghurt blander du i ca. 1 ss hvetemel før du rører det i fiskekraften), kok 3-4 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Hell sausen over fisken og strø over tomater, eple og gressløk.
Server kokte poteter til (de setter du til koking før du begynner med fiskeretten).
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
Bestemors eplekake
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 ºC.
- Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.
- Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
- Pisk smør og sukker lyst og luftig med en kjøkkenmaskin.
- Tilsett eggene, et om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
- Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.
- Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
- Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen.
- Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker.
- Stek kaken midt i ovnen ved 180 ºC i ca. 50 min.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG