Fiskefilet i gryte med dill, potet og eplesider
Fremgangsmåte
- Skjær fisken i porsjonsstykker. Dryss over litt salt.
- Vask og kutt purren.
- Skrell og del potetene i terninger.
- Del eplet opp i biter.
- Legg purre, potet og eple i en vid kjele eller stekepanne med høy kant.
- Dryss over gurkemeie.
- Hell over sideren. Kok på middels høy varme uten lokk 5-6 minutter.
- Tilsett fløten og kok opp.
- Legg på fisken og la trekke i noen minutter.
- Riv gulrot grovt over.
- Smak til med salt og pepper.
- Dryss over frisk drill og finhakket gressløk.
- Server med brød.
Vi byr på veldig mangeandre spennende fiskegryter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 249.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Bestemors eplekake
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 ºC.
- Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.
- Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
- Pisk smør og sukker lyst og luftig med en kjøkkenmaskin.
- Tilsett eggene, et om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
- Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.
- Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
- Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen.
- Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker.
- Stek kaken midt i ovnen ved 180 ºC i ca. 50 min.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG