Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 19 Desember 2002 - 01:01

    Til desserten eller til kosen

    Til den søte julekosen har vi plukket ut to gode men svært forskjellige viner. En rimelig som passer alle og en for de litt mer viderekomne. Felles for begge er at de gir ekstra god valuta for pengene. Og at de er veltilpasset julens behov for noe søtt i
    19. desember 2002
  • 16 Desember 2002 - 16:27

    Bobler opp i røyk?

    Master blender hos champagnehuset Ruinart Jean-François Barot ville neppe finne på å banne i kjerka, men slik kan det nok oppfattes når han foreslår havanasigarer til sin mest komplekse champagnecuvée, Dom Ruinart.
    16. desember 2002
  • 12 Desember 2002 - 01:01

    Bordeaux til jul

    Til julen hører klassikerne, og noe mer klassisk i sin sjanger enn en bordeauxvin kan vi vel neppe tenke oss. Enten du skal ha vinfølge til julens mange matretter eller du ønsker å gi en vinflaske i julegave. Og siden behovene er så forskjellige og muligh
    12. desember 2002
  • 10 Desember 2002 - 01:01

    Årets mest fornuftige julegave

    For den som prøver å spise så rent som mulig, er landets første økologiske kokebok et must. Lekker er den også og veldig hyggelig og optimistisk lesning. En kokebok som tar råvarene og produsentene på alvor.
    10. desember 2002
  • 09 Desember 2002 - 01:01

    Ekstra god samvittighet

    Kokeboken Bare sjokolade kombinerer nytte, opplevelse og god samvittighet. Den prøver nemlig å gi forståelse for hvorfor god sjokolade helst bør koste litt mer. Ved å kjøpe denne kokeboken og helst også den rettferdige sjokoladen gir du et lite bidrag
    09. desember 2002
  • 05 Desember 2002 - 01:02

    O jul avec

    Det er jammen på tide at vi får egne cognacer å avslutte julens måltider med. Og ikke bare én men fire forskjellige. Som seg hør og bør er det ikke spart på noe. Her er det topp kvalitet tvers gjennom. Og fornuftig nok er flaskestørrelsen mindre enn norma
    05. desember 2002
  • 04 Desember 2002 - 01:01

    Portugals Ramos superstar

    João Portugal Ramos har dekket bordet selv med noen av de beste vinene den portugisiske vinregionen Alentejo har sett til nå, samtidig som han har satt standard for en rekke produsenter over hele landet gjennom sin omfattende konsulentvirksomhet. Og nå gå
    04. desember 2002
  • 29 November 2002 - 01:01

    Kjempetest av akevitt

    Apéritifs test omfatter rekordmange akevitter. Og ikke bare har vi blindsmakt fullsortimentet men også mange i tilleggsutvalget og bestillingsutvalget. Totalt 37 forskjellige akevitter finner du her en vurdering av og ikke minst med forslag til hva de ska
    29. november 2002
  • 28 November 2002 - 01:01

    Flytende juleglede

    Stadig flere velger å gi en flaske vin i julegave. Og det er i motsetning til en rekke andre typiske julegaver noe de fleste alltid har bruk for og finner stor glede ved. Det verste som kan skje er imidlertid å gi bort en flaske med muggsopp i korken, et
    28. november 2002
  • 27 November 2002 - 01:14

    Young Sommelier of the Year 2003

    Er du under 28 år og interessert i å skjerpe vinkunnskapene dine, kan premien for innsatsen bli en studietur til Champagne. En god grunn til å lese og lære litt mer. Det fikk fjorårets vinner Alexander Skjefte fra Kontoret Bar og Brasserie i Trondheim erf
    27. november 2002
  • 25 November 2002 - 01:01

    Trippel fest for en rull

    Lag lammerullen selv, så er du sikret tredobbel glede. Å sy rullen er veldig hyggelig å gjøre sammen med gode venner og med noe godt å drikke til; det samme når rullen skal kokes. Og til slutt når den ferdige rullen står på julebordet, ja, da kan du i til
    25. november 2002
  • 21 November 2002 - 01:01

    Ferskvare som holder

    En liten del av det vindrikkende norske publikum, og kanskje helst de mest frankofile blant oss, klamrer seg fortsatt til tradisjonen med å feire årets nye vin. Hvordan er så den første smak av 2002-årgangen som for beaujolais' del er riktig så lovende?
    21. november 2002
  • 19 November 2002 - 01:02

    Kokkenes Mekka

    Bjørn Svensson har som en av to nordmenn hatt den store ære å praktisere hos Ferrán Adrià og El Bulli sammen med 30 andre praktikanter fra hele verden. To måneder med intensiv drilling i filosofien til verdens største matkunster har sikret nok en troende.
    19. november 2002
  • 14 November 2002 - 01:01

    Ukjent storhet

    Ukens viner er to forskjellige uttrykk for en og samme region. Et område som ikke er høyt opp på prestisjeskalaen men som definitivt er i støtet og som leverer svært god kvalitet for pengene.
    14. november 2002
  • 12 November 2002 - 01:02

    Unik sjanse for østerselskere

    Enten du allerede er helfrelst østerselsker, eller bare er veldig nysgjerrig på hva som befinner seg innenfor det harde og ugjennomtrengelige skallet, bør du ta turen innom Bølgen & Moi Briskeby i Oslo hvor du kan smake 12 forskjellige østers fra nesten l
    12. november 2002
  • 11 November 2002 - 01:01

    Økologisk vin - en verdensomgripende trend

    Antall vingårder som er konvertert til økologisk drift er økt kraftig og finnes nå i nesten samtlige vinproduserende land. Her er en rapport fra to pionerer på hver sin kant, Fetzer og Paterianaki, fra henholdsvis California og Kreta. Samtlige økologiske
    11. november 2002
  • 07 November 2002 - 01:01

    Fransk bergenser i Chile

    Denne uken falt valget på en storselger i byen mellom de sju fjell. En svært prisgunstig og vellaget chilensk vin signert en bergenser som har sans for det franske. En vin som fortjener oppmerksomhet også fra ikke-bergensere.
    07. november 2002
  • 31 Oktober 2002 - 01:01

    Sørfransk sjarmør

    Ukens vin kan du ikke unngå å bli betatt av. Innsmigrende, deilig og svært smaksrik til en pris som ethvert husholdningsbudsjett tåler. Perfekt til høstens gode kjøttretter, enten det er av tam eller vill avstamning.
    31. oktober 2002
  • 30 Oktober 2002 - 01:01

    Suppe i et gresskar

    Enten du feirer halloween eller ei, er gresskarsuppe god og rimelig høstmat. Da har du råd til noe godt i glasset også. Her gir vi deg en rekke forslag passende drikke.
    30. oktober 2002
  • 29 Oktober 2002 - 01:01

    Dan Lystad i fremste rekke

    Med foreløpig to seire i NM og med mange internasjonale konkurranser bak seg er Dan Lystad landets fremste vinkelner. Men han stopper selvsagt ikke der. Nå sikter han i mot kommende konkurranseutfordringer.
    29. oktober 2002
  • 25 Oktober 2002 - 01:02

    Grand Decision

    Grand Decision heter cocktailen som Adelino Figueira, Håndshaker Cocktailbar i Oslo, gikk til topps med i den norske uttakingen til Grand Marnier Trophy 2003 som går i Monaco i juni. Her får du oppskriften på hans vinnerdrink.
    25. oktober 2002
  • 25 Oktober 2002 - 01:01

    Ut og skrem

    Den 31. oktober skjer det igjen. Etter en runde i nabolaget utkledt som de uhyrligste vesener, er det deilig å komme inn i varmen til ekte Halloween-mat, nemlig en smaksrik gresskargryte med passende drikke til.
    25. oktober 2002
  • 24 Oktober 2002 - 01:01

    Hyggelig tilbud

    Mens politikerne krangler om avgifter og statsbudsjettet, og selvsagt ikke blir enige om noe som letter trykket i din og min lommebok, kan vi glede oss over priskutt helt uavhengig av avgiftsdiskusjonen.
    24. oktober 2002
  • 21 Oktober 2002 - 15:30

    Årsmøteinnkalling DNVF

    Årsmøtet i den Norske Vinkelner Forening avholdes i Fredrikstad helgen 1. - 3. november 2002. Det hele finner sted på Victoria Hotel. Les videre for detaljerte opplysninger, og meld deg på allerede nå.
    21. oktober 2002
  • 18 Oktober 2002 - 01:01

    Genial søndagsmiddag

    Denne uken innbyr vi til søndagsmiddag som er genial fordi den ikke tar hele dagen å lage. Den kan nemlig forberedes i god tid. Så får du tid til både en skikkelig søndagstur og til å hygge deg med gjestene. For god mat skal nytes i langdrag.
    18. oktober 2002