Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 12 September 2002 - 01:02

    Høstlig eleganse

    Til å starte høstsesongen har vi valgt en internasjonal stjerne fra Toscana. Som selvsagt koster en del men i forhold til hva du får for pengene, er dette vel anvendte kroner. Dropp derfor bag-in-boksen denne uken og unn deg noe virkelig godt til maten el
    12. september 2002
  • 12 September 2002 - 01:01

    Herregårdskomfort

    Kontrasten mellom idylliske Kjølberg Herregård og de industrialiserte kyllingfarmene er enorm. Resultatet for kyllingkvaliteten er slående og oppskriften enkel: Spesialkomponert fôr som sikrer balansert vekst og, for en kylling, herregårdsaktig komfort.
    12. september 2002
  • 10 September 2002 - 01:01

    Krydret fruktkompott

    Gewürztraminer er Alsaces mest aromatiske og definitivt mest typiske drue med sin kompott av roser, litchi og krydder. Gjennom Dopff & Irion har denne vinen fått mange trofaste venner her til lands. Og det er ikke bare fordi den lenge var enerådende på ma
    10. september 2002
  • 05 September 2002 - 08:00

    Fransk åpning

    Ukens tre viner befinner seg godt fordelt utover prisskalaen for den forfriskende aperitiff. Alle tre er franske og gode kjøp i sin klasse, så da er det bare lommeboken og anledningen som avgjør hvilken åpning du velger.
    05. september 2002
  • 02 September 2002 - 00:26

    Erfaring seiret

    Veteranen Heini Petersen sikret seg en etterlengtet og nøye forberedt seier i årets NM i østersåpning som fant sted på Madserud Gård i Oslo. Hakk i hel fulgte en annen veteran, Rune Pal fra Fogo.
    02. september 2002
  • 30 August 2002 - 13:18

    Roger Malmin på solsiden

    I hard konkurranse med resten av kokke-eliten gikk Roger Malmin til topps i NM med en overbevisende meny som juryen altså falt for.
    30. august 2002
  • 29 August 2002 - 01:01

    Californiske stjerner på tilbud

    Er du California- og Napa Valley-fan, bør du åpne lommeboken på vidt gap, for nå kan du få kjøpe noen av regionens bedre viner til superpriser, langt billigere enn hva californierne selv må betale.
    29. august 2002
  • 28 August 2002 - 01:02

    I en klasse for seg

    Den historiske arven gjennom Ch. de la Ragotière hemmer ikke på noen måte brødrene Couillaud. Heller tvert imot siden deres dynamiske nyskaping har kvalitet og tradisjon som utgangspunkt. Hvilket plasserer dem helt i tetsjiktet innen Muscadet-Sèvre-et-Mai
    28. august 2002
  • 22 August 2002 - 08:00

    Fruktbombe fra Spania

    En av de druesortene det har vært mest fuss rundt de siste årene er den spanske albariño, godt hjulpet av interessen for de spanske toppkokkene og deres innovative kjøkken og en økende etterspørsel også utenfor landets grenser. Bølgen er også nådd Norge,
    22. august 2002
  • 15 August 2002 - 08:00

    Gledens druer

    Oz Clarke har gjort det igjen. Denne gangen har han gitt oss et drueleksikon som gir forståelse for hvor viktig råvarene, altså druene, er for den ferdige vinen, og det på en morsom og inspirerende måte.
    15. august 2002
  • 14 August 2002 - 01:01

    Super soppvin

    Ukens vin er som skapt for retter med sopp, og særlig den du plukker selv. Har du ikke vært i skogen ennå, bør du benytte denne anledningen til å skaffe deg helt gratis ingredienser av topp kvalitet. Og da kan du unne deg en god vin dertil.
    14. august 2002
  • 13 August 2002 - 10:33

    Ikke for purister

    Brødrene Enrico og Gianfranco Berta lager grappa med så stort særpreg at mange ikke ville bruke denne betegnelsen en gang. Brandy er mer nærliggende.
    13. august 2002
  • 09 August 2002 - 12:40

    Årsmøte 2002

    For første gang på lenge legges årsmøtet utenfor Oslo. Valget falt på Fredrikstad og Victoria Hotel, og datoen er lørdag 2. november. Selve årsmøtet holdes lørdag formiddag og middagen som koster kroner 700 inkludert gode og spennende viner legges til sam
    09. august 2002
  • 08 August 2002 - 17:19

    Årets nye vinkelnere

    30 vinkelnere kan vi gratulere med bestått eksamen fra Gastronomisk Institutts halvårige intensive vinkelnerkurs. Beste elev totalt sett ble Robert Lie fra Statholdergården, Oslo som kan glede seg over en tur til Italia (Piemonte og Toscana) med Best Buys
    08. august 2002
  • 07 August 2002 - 21:14

    Den store matfesten

    24.- 29. august kaster ålesunderne alt de har i hendene og feirer den gode maten sammen med tusenvis av gjester fra det ganske land. Finalen er NM i kokkekunst hvor landets dyktigste kokker slåss om denne gjeve tittelen.
    07. august 2002
  • 07 August 2002 - 08:00

    Potensielle kultviner

    Søritalienere som hever seg over mengden og er signert en av verdens fremste vinmakere er denne ukens viner. Ikke mindre enn fire i tallet. Hvilken du skal velge, blir opp til deg, for i forhold til prisen gir de alle om ikke like mye så i alle fall neste
    07. august 2002
  • 29 Juli 2002 - 20:01

    Matkulturstudent?

    Er du interessert i matkultur og har lyst til å fordype deg i temaet, kan du melde deg på studiet som er i regi av Vestnorsk kulturakademi og Universitetet i Bergen.
    29. juli 2002
  • 29 Juli 2002 - 19:58

    Det norske hus i Piemonte

    Hvis du har tenkt deg til Salone del Gusto denne høsten eller drømmer om å besøke Piemonte i trøffelsesongen, har Slow Food-medlem Eli Anne sammen med ektefelle Frode åpnet dørene til sitt drømmested, Tenuta il Sogno (som betyr drømmehuset), for gjester.
    29. juli 2002
  • 23 Juli 2002 - 08:00

    Grønt er godt for endestasjonen

    Hvis du overhodet har vært i tvil: Grønne grønnsaker er sunt og særlig for endestasjonen for det du putter i deg. I følge en britisk undersøkelse som har pågått over seks år reduseres risikoen for tykktarmkreft, en typisk velstandssykdom, med 46 prosent h
    23. juli 2002
  • 17 Juli 2002 - 01:01

    Sjarm med ettervirkning

    Denne uken lar vi oss sjarmere av en rødvin fra Italia. Ikke blant de billigste  riktignok, men du må heller ikke ut med mer enn drøye hundrelappen for å la deg rive med.
    17. juli 2002
  • 03 Juli 2002 - 08:00

    Vinspøk

    I Sør-Afrika er vin seriøse greier og produsenten av ukens viner har måttet tåle noe kritikk for sitt fleipete ordspill da han ga vinene sine navn. Morsomme navn er imidlertid ikke forklaringen på at de er en formidabel suksess, for de smaker godt også.
    03. juli 2002
  • 26 Juni 2002 - 21:40

    Etterlengtet veiviser

    Spis her er boken den matglade som skal feriere i Norge i sommer bør ta med seg, for her finnes en evaluering av de restaurantene som er verdt å besøke. Kanskje gir den deg som ikke har bestemt feriemålet ennå lyst til å utforske landets gastronomiske ti
    26. juni 2002
  • 26 Juni 2002 - 08:00

    Enda billigere i boks

    Den sterke krona gir seg utslag i lavere vinpriser til glede for oss nordmenn som stadig plyndres på grunn av høye avgifter og liten konkurranse i detaljleddet. Ukens vin er riktignok blitt noen kroner billigere det siste halvåret som flaske men det er sæ
    26. juni 2002
  • 20 Juni 2002 - 08:00

    Rødt eller hvitt til jordbærene?

    For noen virker dette som et meningsløst spørsmål, men faktum er at du kan velge så vel rødt som hvitt til årets jordbær som du akkurat nå kan nærmest bade i på grunn av den tidlige sesongstarten. Og ukens jordbærviner kan du også nyte med særdeles god sa
    20. juni 2002
  • 18 Juni 2002 - 20:00

    Vinens Forza Italia

    Den 24-årige italieneren Enrico Bernardo fikk endelig sin velfortjente seier i et internasjonalt mesterskap for sommelierer, nemlig Trophée Ruinart 2002. Med andreplassen har Sveriges Jonas Röjerman nok en gang demonstrert at han tilhører eliten innen kun
    18. juni 2002