Dobbel heder

Apéritifs stipend for vinkelnere 2004 går til Robert Lie, 22-årig nybakt vinkelnermester, som inspirasjon til fremtidig utvikling. Det er andre gang Apéritif deler ut dette stipendet, hvor fjorårets mottaker var tidligere vinkelnermester, Dan Lystad.
Aase E. Jacobsen
30 Mars 2004 - 13:04

Å bli en dyktig vinkelner krever ikke bare praktisering av ferdighetene i restaurant og nitidig lesing av faglitteratur. Vel så viktig er det å smake, ikke bare viner men egentlig alt flytende som er relevant å servere i en restaurant. Dessuten er det å besøke produsentene et viktig element i kunnskapsutviklingen. Alt dette er ressurskrevende, spesielt for nordmenn som jo oppholder seg helt i periferien av den vinproduserende delen av verden.

Derfor deler Apéritif årlig ut et stipend til en ansatt i restaurantbransjen som har vist stor interesse og engasjement for å utvikle egen kunnskap. Robert Lie som for tiden arbeider ved den velrenommerte restauranten The Square i London, har til de grader demonstrert at han er en verdig kandidat. To ganger har han vunnet NM for vinkelnere, og det til tross for at han kun har deltatt i tre vinkelnerkonkurranser. Med andre ord en vinkelner vi kan vente oss mye av i årene fremover.

Stipendet er på 20.000 kroner og det skal bidra til at Lie skal kunne satse mer på både utviklende reiser og vinsmakinger i tiden fremover. Formålet med stipendet er altså å øke forståelsen for og kunnskapen om å skape den perfekte match mellom mat og drikke for på den måten å gjøre måltidet til en enda bedre og rikere opplevelse. Noe som er sammenfallende med Apéritifs redaksjonelle hovedmål.

Foto: Eva Brænd

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her