Billig vin til vårpussen

Denne uken koser vi oss med en svært prisgunstig vin som har vært gjennom en vellykket sminkefjerning. Fin belønning når egen vårpuss er unnagjort. Særlig hvis du lager noe enkelt men godt å spise til. Ukens vin er ikke veldig kravstor.
Aase E. Jacobsen
14 April 2004 - 02:01

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase JacobsenFoto: Eva Brænd

Santana Tempranillo 2005 (31165) henter sine druer fra Castilla-La Mancha, Spanias fremste region for rimelige - også vellagete - viner. Bak Santana står Bodegas Victorianas som eies av velrenommerte Faustino. Som så mange andre Rioja-bodegaer har Faustino innsett at Castilla-La Mancha har en strålende fremtid. Og vi som forbrukere kan glede oss over at til tross for kraftig kvalitetsheving er prisene fortsatt lave.

Santana er ikke bare billig, den har i tillegg fått en kvalitetsmessig oppgradering ved at tiden den har tilbrakt i fat er redusert. Fat kan sammenlignes med sminke. Overdoser dekker over personligheten og fremhever skavanker snarere enn skjule dem og gjør egentlig bare vondt (verre). Når en vin får for mye fat, blir den uharmonisk. Det du smaker er rett og slett bare treflis. Tradisjonen i Spania har vært å bruke amerikansk eik som setter et karakteristisk krydret preget på vinen. Når kvalitetsgraderingen gjøres etter hvor lang tid vinen har vært i fat, sier det seg selv at det har vært en misoppfatning av hva som gir god vin. Det er det nemlig først og fremst gode druer som kan gjøre. Dette er en forståelse som er i ferd med å bre seg, spesielt innen de "friere områdene" som Castilla-La Mancha hvor det er få DO og DOC'er (høyeste spanske kvalitetskategorier).

Santana har tilbrakt fem måneder i brukte amerikanske fat. Resultatet er en friskere og mer tidsriktig vin. Visst bærer den tydelig preg av å ha vært i fat. Men nå er forholdet langt mer balansert. Slik at bærpreget tillates å komme mer frem. Og frukten i denne vinen er god - spesielt tatt i betraktning at det er en billig vin. Den har dessuten frisk og fin syre som gjør den til en bra matvin. Super til grillet lyst kjøtt, gryteretter, grytestekt kjøtt samt tapas.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatt melding.

Ukens vin som e-post er en ny spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag påskegodteriene selv
Oppskrifter
Oppskrifter påskegodteri

Lag påskegodteriene selv

Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forbered påskehelgens beste forrett nå
Dagens rett

Forbered påskehelgens beste forrett nå

Gravet ytrefilet av rein smaker fantastisk med dette tilbehøret. Start forberedelsene nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag påskegodteriene selv
Oppskrifter
Oppskrifter påskegodteri

Lag påskegodteriene selv

Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her