Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 12 November 2003 - 08:00

    Laget med hjerte

    Ukens vin er et ekte kjærlighetsprodukt, laget av en vinbonde med beina godt plantet i jorda som han elsker, men som til tross for at han er trofast mot en tradisjon holdt i hevd av generasjon etter generasjon, klarer å fornye seg, til glede for deg som f
    12. november 2003
  • 05 November 2003 - 01:01

    Prisgunstig toppvin

    Hvis du bare forbinder Languedoc med en utømmelig kilde for boksviner, gir ukens viner deg et innblikk det som er regionens virkelige perler, nemlig viner i toppklassen til svært akseptable priser.
    05. november 2003
  • 03 November 2003 - 17:25

    Mer enn appelsiner

    Etter at alle har gjort Barcelona til "sin" by er tiden inne for å oppdage Valencia som har langt mer å by på enn appelsiner. Vakre bygninger av historisk interesse samt imponerende arkitektoniske nyskapninger som demonstrerer Valencias ønske om å posisjo
    03. november 2003
  • 03 November 2003 - 12:20

    De beste britiske restaurantadressene

    Planlegger du en London-tur i høst, kan du krydre det med et besøk på Englands beste restaurant. St. John topper nemlig det velkjente magasinet Time Outs liste over rikets beste kulinariske adresser. Mer overraskende er det kanskje at London kun har fire
    03. november 2003
  • 03 November 2003 - 09:17

    Fra fjells til havs

    Det er ikke bare høyden over havet som er forskjellen for Jon og Anna Agas nye arbeids- og bosted. Etter å ha vært tilknyttet Geilos aktive og veletablerte hotell- og restaurantverden i mer enn 15 år, er overgangen til Vega Havhotell stor på samtlige måte
    03. november 2003
  • 31 Oktober 2003 - 16:43

    Julecognacen må du handle nå

    Det er for tidlig å tenke på julegaver nå, tenker du. Og det er vi helt enige i. Men hvis du vil ha julecognac på bordet i år, må du handle nå. Vi lover deg store smaksopplevelser.
    31. oktober 2003
  • 31 Oktober 2003 - 08:27

    Knepen seier til Pontus

    Vinkelner Pontus Dahlstrøm fra Bagatelle vant marginalt foran Dan Lystad i den norske uttakingen til Trophée Ruinart 2004, men må på grunn av sitt finske statsborgerskap bli hjemme når finalen går i Reims i juni neste år.
    31. oktober 2003
  • 30 Oktober 2003 - 13:35

    Nordafrikansk marinert kylling

    Prøv en ny og enkel vri på kyllingen eller lammekotelettene: En marinade som blir til en smaksrik saus er løsningen når du må prioritere effektivitet uten at det skal gå utover den hjemmelagde følelsen.
    30. oktober 2003
  • 29 Oktober 2003 - 01:00

    Garantert ren prisbombe

    At vi oversvømmes av gode spanske viner til behagelige priser, har vi ingenting i mot. Denne uken er det to av dem, av samme familie, og en av dem er sågar økologisk. At de varmer godt i tillegg, er et ekstragode vi med glede tar med oss nå når gradestokk
    29. oktober 2003
  • 24 Oktober 2003 - 12:01

    Den pureste frukt

    Et renere uttrykk for frukt i kombinasjon med jordsmonn enn chenin blanc fra Loire-appellasjonen Savennières skal du lete lenge etter. Når vinen i tillegg er laget med stor omtanke for naturen, får du dessuten en vin for guder.
    24. oktober 2003
  • 23 Oktober 2003 - 10:54

    Uhyggelig godt

    Kjøp et stort gresskar, og lag ekte halloweenstemning både på bordet og på tallerkenen. Gresskar smaker søtt og godt og bør kunne få tilhengere blant de yngste også - bare du ikke sier at det er sunt.
    23. oktober 2003
  • 22 Oktober 2003 - 01:00

    Fortsatt for folk flest

    Lindemans er kanskje det vinnavnet som aller flest drar kjensel på. Vinene derfra i de hverdagslige prisklasser selger fortsatt mye til tross for stor konkurranse. Nå tetter produsenten hullet i porteføljen og byr på tre nye velkomponerte viner i en forts
    22. oktober 2003
  • 20 Oktober 2003 - 09:45

    Ut på tur - aldri sur

    Lars Barmen nøyer seg ikke med å høste av naturens avling, men foretrekker også å tilberede maten ute. I kokeboka Koke ute gir han gode råd til deg som har lyst til å følge i hans fotefar.
    20. oktober 2003
  • 20 Oktober 2003 - 09:20

    Gastronomisk universitetsgrad

    Universitetet for de gastronomiske vitenskaper er et faktum, selvsagt i SlowFood-ånd og da like selvsagt med basis i Italia. Foreleserne kommer fra praktisk talt hele verden, alt fra forskere til produsenter. Søknadsfrist er 31. januar 2004, og studiestar
    20. oktober 2003
  • 17 Oktober 2003 - 12:16

    Nesten gratis mat

    Karene bak kokeboka Fanget - mellom to permer prøver å lokke oss ut i naturens matfat ved å gi litt dårlig samvittighet. Belønningen er imidlertid verdt anstrengelsen, 70 lekre retter som alle kan klare å gjennomføre.
    17. oktober 2003
  • 16 Oktober 2003 - 10:26

    Retro på kjøkkenet

    Nostalgi, populært benevnt retro, er i tiden og folk saumfarer loppemarkedene for elementer fra sitt yndlingstiår. Og kjøkkenutstyr er ekstra populært. Enten du samler på femti- eller sekstitallsserviser er kalvefrikassé den riktige maten å servere på det
    16. oktober 2003
  • 15 Oktober 2003 - 01:01

    Vin som vokser

    Denne uken har vi valgt en italiensk representant for de klassiske vinene. Viner som ikke går inn i historien på grunn av stor sjarmdose men på grunn av sine egenskaper på matbordet. Ikke for det, ukens vin er også deilig å drikke utenom de store måltiden
    15. oktober 2003
  • 14 Oktober 2003 - 14:47

    Dolcetto som er en statsminister verdig

    Det er ikke mange druesorter som kan takke en statsminister for sitt renommé. Det kan imidlertid dolcetto som siden Luigi Einaudis etablering i Dogliani for hundre år siden har skapt seg en velfortjent plassering blant Piemontes store viner.
    14. oktober 2003
  • 13 Oktober 2003 - 15:15

    Årets Hulda 2003

    Gunn Beate Helgås (25) fra Sandefjords kulinariske tempel Solvolds er vår første Hulda. Konkurransen som skal trekke frem i lyset landets dyktigste kvinnelige kokker.
    13. oktober 2003
  • 08 Oktober 2003 - 01:00

    Forførelseskunst på flaske

    Hvis du trodde at hvitvinen soave er det navnet antyder, nemlig bløt og mild og uten rom for ettertanke, har du ikke prøvd ukens viner som fortjener en plass blant kremen av hvitvin. Og det uten at prisen er avskrekkende, heller tvert imot. Usedvanlig for
    08. oktober 2003
  • 06 Oktober 2003 - 08:00

    Porsche i Soave

    Anselmi er den type vinprodusent som lar kvalitet gjenspeiles i alt han omgis av. Ikke bare innholdet i garasjen, men selv produksjonslokalene er elegante. Og står i stil med det han tapper på flaskene.
    06. oktober 2003
  • 02 Oktober 2003 - 15:36

    Norge nest best i verden

    Endelig har Norge bevist noe i østers-VM som gikk sist helg i Galway i Irland ved å bli nummer to, og det med svenske Ola Nilsson. Selv om gull også gikk til Sverige, smaker et norsk sølv svært så godt. I hvert fall når du har 13 nasjoner bak deg.
    02. oktober 2003
  • 02 Oktober 2003 - 09:43

    I Don Quijotes ånd

    Den innbilte ridderen fra La Mancha er høstens bokhelt og derfor tilegner vi en hel aften til denne fantastiske figuren. Både maten og vinen kommer selvsagt fra hans hjemtrakter.
    02. oktober 2003
  • 01 Oktober 2003 - 01:00

    Løp og kjøp-viner fra Portugal

    Stadig flere superviner dukker opp fra Portugals vinmessige bakevjer hvor kvalitetsskalaen stoppet på middels inntil for noe år siden. Denne uken får du ikke bare et meget prisgunstig tips til kjelleren, men også en aldri så liten perle, om enn i en høyer
    01. oktober 2003
  • 30 September 2003 - 11:28

    Høstlig rikdom

    Når høstmørket siger på, er tiden inne for skummende øl med masse smak. Tre belgiske klosterøl som alle er verd din fulle oppmerksomhet har i løpet av de siste månedene beriket bestillingsutvalgets beskjedne tilbud.
    30. september 2003