Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 24 November 2004 - 12:16

    Tina til Chile

    Tina Jakobsen fra Engø Gård på Tjøme overbeviste med sitt valg av treretters meny til utvalgte viner fra den chilenske vinprodusenten Santa Rita i årets Santa Rita Gourmet Cup.
    24. november 2004
  • 24 November 2004 - 02:01

    Godbiter på tilbud

    En rød burgunder på tilbud er ikke dagligdags. Ukens vin er dessuten en av landets aller rimeligste i øyeblikket, og perfekt moden. Nyt den til lyst kjøtt eller en passe moden brie.
    24. november 2004
  • 17 November 2004 - 11:35

    Troisgros neste

    Jørgen Kolderup som stakk av med seieren i landets ferskeste kokkekonkurranse, Linie Award, ser frem til fullbyrdelsen av premien som er et to ukers opphold på en av verdens beste restauranter, nemlig Troisgros i Roanne i Frankrike.
    17. november 2004
  • 17 November 2004 - 02:01

    Årets første vindråper

    Kombiner muligheten til å smake årets blodferske vin med å lage en tre- eller fireretters meny som nytes sammen med beaujolais fra så vel årets avling som mer vellagrete saker.
    17. november 2004
  • 15 November 2004 - 13:00

    Best i Norden

    Robert Lie sikret Norge den første seier i det sjuende nordiske mesterskap for vinkelnere. En seier som er intet mindre enn en sensasjon siden han bare har to års konkurranseerfaring bak seg.
    15. november 2004
  • 10 November 2004 - 12:50

    På vei mot toppen

    Bak den milde fasaden til Emilia Nardi gjemmer det seg en analytisk og viljesterk kvinne som har som mål å bringe brunello di Montalcino dit den hører hjemme, nemlig som en av verdens desidert beste viner, men ikke for å få sitt navn skrevet inn i histori
    10. november 2004
  • 10 November 2004 - 02:01

    Formidable prisbomber

    Sentral-Spania er blitt en viktig leverandør av rimelige rødviner. Ukens to viner går utenpå det meste fra den kanten - og mange andre regioner også. Men så kommer de også fra en høyst spesiell bodega.
    10. november 2004
  • 03 November 2004 - 02:01

    Duft og smak av skjønnhetens øy

    Hvis du for lenge siden gjorde deg ferdig med Korsika som vinland, har du nå muligheten til å revurdere din beslutning. For denne uken nyter vi en vin som demonstrerer denne øyas unike karakter til fulle.
    03. november 2004
  • 27 Oktober 2004 - 02:01

    Strålende fra sør

    Denne uken nyter vi en vin fra Sør-Afrika med den unike kombinasjonen av eleganse, kraft og kompleksitet - og det til en overkommelig pris.
    27. oktober 2004
  • 21 Oktober 2004 - 15:34

    Bronse til trøst i Kokke-OL

    Det var nok to skuffete norske landslag som mottok sammenlagt-resultatene i Kokke-OL i Erfurt i Tyskland. Mens seniorene noterte en historisk svak 9. plass, kan juniorlandslaget i det minste trøste seg med en bronsemedalje for innsatsen.
    21. oktober 2004
  • 20 Oktober 2004 - 02:00

    Sommervarme i egen stue

    Ukens vin innehar kvaliteter som du ofte må betale minst en femtilapp mer for å få glede av. Et meget godt kjøp med andre ord som vil varme godt i kjølige høstkvelder.
    20. oktober 2004
  • 19 Oktober 2004 - 12:54

    Styreskifte i ASI

    Greske Kostas Touloumtzis overtar etter seks år med Giuseppe Vaccarini. Med seg har han et knippe rutinerte europeiske styremedlemmer.
    19. oktober 2004
  • 13 Oktober 2004 - 02:01

    Røverkjøp til viltet

    Ukens vin kommer fra et lite kjent hjørne av en feiret region, men i motsetning til dens mest berømte og kostbare viner, er vår langt mer oppnåelig. Aldri før har du fått tilsvarende vin så lavt priset.
    13. oktober 2004
  • 11 Oktober 2004 - 13:26

    Hos Quinta do Côtto i Douro lages viner på fransk manér

    Quinta do Côttos bånd til Frankrike er ikke bare i form av eierens etternavn, Miguel Champalimaud. Vinen har flere likhetstrekk med franske viner enn med sine kolleger i Douro.
    11. oktober 2004
  • 07 Oktober 2004 - 13:03

    Moro med fyll

    Litt gresskar, spinat og krabbe er alt som skal til for å ha det moro med fyll på kjøkkenet og skape en hjemlig konkurrent til nærmeste italienske restaurant. Vinfølge i prisklassen som passer din lommebok får du også forslag til.
    07. oktober 2004
  • 06 Oktober 2004 - 02:01

    Gastronomisk perle

    Ukens vin kommer fra et av de rikeste områdene i Frankrike - rent gastronomisk sett. Nær sagt selvsagt er den som skapt for det gode måltid. En god vin etter klassisk mønster som forsvarer sin halvannen hundrelapp med bravur.
    06. oktober 2004
  • 05 Oktober 2004 - 13:32

    Superkvinnen fra Douro

    Det er ikke mange kvinnelige stjernevinmakere i Portugal. Den fremste og yngste er Sandra Tavares da Silva som den ukronte kongen av Douro, Cristiano van Zeller, var rask med å huke tak i. Resultatene av hennes vinkunst kan du smake i ikke mindre enn åtte
    05. oktober 2004
  • 29 September 2004 - 02:01

    Topp kjøp fra Veneto

    Valpolicella, ripasso, amarone og recioto er sentrale elementer i vinmenyen fra Veneto som har fått et stadig fastere grep på den norske smaken. Forklaringen er at vinene herfra både er smaksrike og anvendelige. Ukens viner er dessuten usedvanlig prisguns
    29. september 2004
  • 22 September 2004 - 02:00

    Vellagret og lovende

    Krabber, blåskjell, østers og alle havets fiskeslag er på topp nå når de har nytt godt av en lang sommer. Og ingenting smaker bedre til sjømat enn en frisk, slank og elegant hvitvin. Ukens gode kjøp smaker dessuten ekstra godt.
    22. september 2004
  • 20 September 2004 - 17:38

    Livet etter vin de pays

    Mens billige vin de pays-viner inspirert av den nye verden har overflommet markedet, vender de innovative vinmarkerne tilbake til det som er Languedocs vinmessige sjel, nemlig viner med nye og tradisjonelle drueblandinger fra de beste jordsmonnene.
    20. september 2004
  • 19 September 2004 - 22:41

    Helchilensk seier

    Mario Vasquez (23) tok gledestrålende i mot juryens avgjørelse i kokkekampen under messen All verdens vin i Oslo Spektrum 19. september. Skiensgutten med chilenske røtter sjarmerte juryen med sin kveiterett med chilensk vri, og kan derfor pakke kofferten
    19. september 2004
  • 16 September 2004 - 11:21

    Uer i italiensk selskap

    Når fisken får italiensk drakt, blir det ikke uventet italiensk i glasset, men ikke nødvendigvis. Uansett behøver du ikke spandere mye på et godt drikkefølge. For som vanlig får du en rekke varierte og gode drikkeforslag i tillegg til oppskriften.
    16. september 2004
  • 15 September 2004 - 02:01

    Eleganse til lavpris

    Denne uken blir du kjent med - eller mest sannsynlig møter igjen - en produsent som leverer solid eleganse til svært gunstige priser, også for deg som er avhengig av at vinen kommer i lettransporterbart materiale.
    15. september 2004
  • 11 September 2004 - 17:15

    Beste fisk til akevitten

    Seks finalister er klare til å konkurrere i Linie Award hvor utfordringen er å lage den beste sjømatretten til vår mest internasjonale linjeakevitt, Lysholm Linie.
    11. september 2004
  • 08 September 2004 - 02:01

    Spenstig portugiser

    Det skjer mye i Portugal - og da tenker vi ikke på fotballens lunefullhet - men heller på landets revansj på vinsiden. For tiden strømmer det inn på markedet spennende, velsmakende og prisgunstige nyheter fra Europas vinmessige vestligste utpost. Vinmonop
    08. september 2004