Start forberedelsene til helgemiddagen nå - for en klassisk surstek trenger tid på å godgjøre seg
En skikkelig tradisjonsrett hører hjemme på middagsbordet - kanskje allerede kommende søndag.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
En skikkelig tradisjonsrett hører hjemme på middagsbordet - kanskje allerede kommende søndag.
Les hele sakenDu kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.
Les hele sakenIngen høstlig søndagsmiddag uten skikkelig lammestek på menyen. Denne lager seg selv i gryte sammen med grønnsaker og poteter.
Les hele sakenMansaf er både et syn for øyet og en fryd for ganen som er forbeholdt de store anledninger. Men som også passer inn i vår lokale søndagsmiddagtradisjon.
Les hele sakenFor det er en av det beste kjøttråvarene vi har - og som blir vellykket nærmest uansett hvilken tilberedning du velger.
Les hele sakenHer finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.
Les hele sakenMedaljonger skjært av ytrefileten av lam er møre så det holder. Så god råvare trenger ikke så mye annet ved siden av enn som i denne oppskriften.
Les hele sakenMasse gode smaker gjør at savnet etter pinnekjøttet blir mye mindre når du tilbereder lammeribba på denne måten.
Les hele sakenHøsten er tiden for de virkelig store hyggestundene rundt middagsbordet med lammestek som midtpunkt. Denne oppskriften er en klassiker.
Les hele sakenNår du woker, kan du bruke mindre kjøtt. Dermed blir det mindre belastning på matbudsjettet, for kjøtt er alltid dyrere enn grønnsaker. Spesielt nå som de siste er i norsk høysesong.
Les hele sakenPære, ingefær og en mild kremet blåmuggost er det som gir lammekotelettene det lille ekstra.
Les hele sakenSpennende krydder som i det indiske kjøkken matcher det gode norske lammekjøttet veldig godt.
Les hele sakenFyr opp grillen og ta hele familien med på grillingen av denne herlige spesialiteten fra Balkan.
Les hele sakenLammeside er en stykningsdel som bør brukes oftere, rimelig og smaksrik, perfekt om det er mange til bords. Du finner den i fryseren på en velassortert butikk nå midt mellom sesonger.
Les hele sakenSå er de laget av malt lammekjøtt i god tyrkisk tradisjon.
Les hele sakenNår lammeskanker får godgjøre seg i øl i flere timer, blir resultatet helt fantastisk godt.
Les hele sakenDu kan selvsagt bruke annen type kjøtt. Den virkelige smaksforsterkeren her er den svarte bønne-sausen.
Les hele sakenI denne retten kan du enten bruke lam eller kje. Når det får godgjøre seg lenge på ovnen, blir det knallgodt.
Les hele sakenForberedelsene til påsken er kanskje påbegynt allerede. Da er det godt å ha noe enkelt, men godt å bite i denne kvelden. Bytt derfor ut hamburgeren med en lammeburger - du vil ikke angre.
Les hele sakenCouscous er lettvint så det holder. I denne oppskriften er det bare kjøttsausen som trenger litt mer tid. Men det lønner seg.
Les hele sakenLammesesongen stopper ikke ved fårikålen. Denne fantastiske råvaren kombinert med orientalske smaker er en ypperlig måte å tenke nytt på. Kombinerer du retten med denne vinen, vil du overraske hele middagsbordet.
Les hele sakenMidt i lamme- og fårikålsesongen passer det fint med en avstikker til India hvor de virkelig kan smaksette lammekjøttet. Som bonus får du oppskriften på en typisk indisk dessert.
Les hele sakenAlle regioner i Norge har sin vri på nasjonalretten fårikål. Dette er møringenes favoritt.
Les hele sakenÅrets lammekjøtt er nå å finne i butikkene, og vi gir deg råd om hvilke deler av dyret som passer til hvilke retter.
Les hele sakenLammekjøttet lager seg selv i stekeovnen og blandes med nykokt pasta når det er mørt. Så enkelt og så godt.
Les hele sakenNorsk lam og kantareller får en genial ramme i form av denne kebaben. Topp til helgekosen.
Les hele sakenI denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og magisk smaksopplevelse
Les hele sakenLammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.
Les hele sakenMed denne greskinspirerte lammegryta får du påskesola servert direkte på tallerkenen.
Les hele sakenBrunello og lam er en himmelsk kombinasjon – hva passer vel bedre i påsken?
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenSider fra Hardanger og delikate småretter fra ASIA Aker Brygge, kan det bli bedre? Den 02. april kan du smake 5 sider kombinert med tre småretter, så du selv kan oppleve hvor nydelig sider fra Hardanger er til mat.
Les hele sakenDen 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatsfat.
Les hele sakenLær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele sakenSmak deg gjennom deilige viner i alle prisklasser fra mange av verdens beste rieslingprodusenter på årets store Rieslingmesse.
Les hele sakenBli med på en uforglemmelig vinsmaking og nyt deilige riesling-viner fra produsenten som ble kåret til årets hvitvinsmaker i 2017 av International Wine Challenge i London.
Les hele sakenVi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene!
Les hele sakenEr du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake på både champagne, prosecco, cava, franciacorta, pet nat og crémant. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele sakenDette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?
Les hele sakenEn winemakers dinner med et utvalg av viner du knapt har opplevd maken til. Det skjer når to av Tysklands mest profilerte vinmakere - Markus Molitor og Hans Oliver Spanier - møtes på Nedre Foss Gård 23. april.
Les hele sakenDen 8. april har du en gyllen mulighet til å utforske viner fra en vinprodusent med en helt unik historie og småretter fra Boho House – det ultimate stedet for god stemning og mat.
Les hele sakenSider fra Hardanger og delikate småretter fra ASIA Aker Brygge, kan det bli bedre? Den 02. april kan du smake 5 sider kombinert med tre småretter, så du selv kan oppleve hvor nydelig sider fra Hardanger er til mat.
Les hele sakenDen 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatsfat.
Les hele sakenMarsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.
Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.
Sjelden whisky er etterspurt og kommer derfor med en solid prislapp. Derfor havner mange i samlinger eller kanskje som spleis blant entusiastene. I marsslippet er det flere kandidater.
Men også noen spennende tilskudd på romfronten, samt noen gode belgiske øl - i alu-bokser - perfekt timet for påsken.
Det er det mest interessante påfyllet i basishyllene i mars.
Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.
Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.
11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.
Les hele sakenDen er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.
Les hele sakenØyvind Lindgjerdet og Britannia Bar hentet tre av dem i årets Bartenders’ Choice Award i Stockholm.
Les hele sakenChinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.
Les hele sakenSild og poteter var det vi som nasjon overlevde på, og det kan vi fortsatt om innpakningen blir litt annerledes.
Les hele sakenRundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.
Les hele saken