Jo lengre tid kjøttet får på seg i marinaden, som over natten, jo bedre blir det. Men du kan selvsagt jukse om du har dårlig tid ved å øke kryddermengden. Godt blir det åkke som.
Dagens rett
Foto: (Dar1930)
Slik blir grillmaten ekstra saftig og smaksintens
Spennende krydder som i det indiske kjøkken matcher det gode norske lammekjøttet veldig godt.
11 Mai 2023 - 23:00
Indisk lammespyd på friske grønnsaker og karriris
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i terninger. Dynk med sitronsaften, og gni saltet godt inn.
- Finhakk løk, ingefær og hvitløk. Bland dette med yoghurt, krydder og olje og legg i kjøttet.
- Dekk til og la det ligge i 4-6 timer eller over natten.
- Tre kjøtt på spydene og stek dem i panne, stekeovn eller på grillen.
Server på en seng av grønnsaker i terninger og karriris (som lages ved å røre inn karri i ferdig kokt ris).
Tips: Raita smaker godt ved siden av.
Flere deilige retter med lammespyd på grillen
Mange andre deilige retter med lam
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 310.00 kr Bestillingsutvalget87 POENG
Slik lager du raita
Fremgangsmåte
- Rasp agurken på grovt jern. Press ut vannet.
- Vask og skjær vårløk i tynne skiver. Del chilien i to. Ta ut frøene og finhakk chilien.
- Bland alt inn i yoghurten. Smak til med salt.
- La det trekke i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Passer veldig bra til Indisk kylling tandoori
Andre sauser og diper finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå