Det vil si, måltidet blir ekstra godt med en hjemmelaget rødvin/rosinsaus, potetmos og rødkål.
Dagens rett

By på nydelig mørt lammekjøtt til helgens festmiddag
Medaljonger skjært av ytrefileten av lam er møre så det holder. Så god råvare trenger ikke så mye annet ved siden av enn som i denne oppskriften.
27 Oktober 2023 - 23:00
Lammemedaljong med rosinsaus

Fremgangsmåte
- Krydre lammemedaljongene med pepper og timian.
- Brun biffene jevnt på begge sider og rundt. La de ettersteke ett minutt og ta de ut av pannen
- Rosinsaus: Legg rosinene i rødvin. Finhakk løk og hvitløk.
- Ha sjalottløk og hvitløk i pannen du stekte kjøttet i og la det surre litt før du tilsetter rosmarin og tomatpuré.
- Slå i halvparten av rødvinen. Rør godt og la dette koke inn til halv mengde, ca. 5 minutter.
- Tilsett resten av rødvinen, rosinene og kraft/buljong. Kok videre i nye 10 minutter til sausen er passe tykk.
- Sil over i et sausenebb og hold varm.
- Eventuelt kan du legge lammemedaljongene i sausen og la dem trekke et par minutter før servering.
- Server gjerne med Hellstrøms favorittpotetmos og rødkål samt en soppstuing.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
94 POENG
-
94 POENG
-
92 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 309.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå