Norsk lammekjøtt er ikke bare noe av det beste du bruke som base for søndagsmiddagen, men også bærekraftig siden det meste av norsk lam er foret opp på beite gjennom sommermånedene. I denne oppskriften er det veldig klassiske smaker som gjelder. Som vil falle i smak hos alle rundt bordet.
Dagens rett
Foto: (Istock)
Lammestek er noe av det beste du kan lage som søndagsmiddag.
Ingen høstlig søndagsmiddag uten skikkelig lammestek på menyen. Denne lager seg selv i gryte sammen med grønnsaker og poteter.
01 November 2024 - 23:00
Lammestek i form med grønnsaker og poteter
Fremgangsmåte
- Sag av den ytterste delen av knoken. Skjær ut isbenet med en spiss kniv, eller kjøp ferdig preparert lammestek.
- Rens og skjær hvitløk i tynne båter. Stikk de i inn i små, skrå lommer i steken.
- Krydre steken med salt, pepper og rosmarin.
- Stikk et steketermometer i steken og legg lammelåret i en ildfast form.
- Sett steken i ovnen ved 175 °C. Steketid ca. 2 timer eller til steketermometeret viser ca. 65 °C.
- Hell over det kokende vannet når det gjenstår ca. en halv time av steketiden.
- Skrell og rens poteter og grønnsaker.
- Hakk hvitløk og skjær poteter og grønnsaker i grove biter.
- Varm olivenolje i en jerngryte og fres hele blandingen i 5 minutter sammen med salvie.
- Sett på lokk og la det ettersteke på svak varme til de er knapt møre.
- Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie, og la den hvile i ca. 15 minutter.
- Hell av kraft til sausen og ha grønnsakene over i den ildfaste formen.
- Stek på 200 °C i ca. 15 minutter mens steken hviler og du lager sausen.
- Sausen:
- Kok opp kraften og hell i maisennajveningen under omrøring. La sausen koke opp på nytt og smak evt. til med salt og pepper.
Se våre andre oppskrifter på lammestek
Mange andre deilige retter med lam
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
LibanonVolum: 0.75 l Pris: 247.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå