Camargue er et område i Sør-Frankrike som er kjent for sitt storfe, og kraftige kjøttretter med lokale urter, tomater og oliven. Som altså fint kan brukes for norsk lam.
Dagens rett
Foto: (Aperitif.no)
Mens vi venter på pinnekjøttet, nyter vi lammeribba som i sørfranske Camargue
Masse gode smaker gjør at savnet etter pinnekjøttet blir mye mindre når du tilbereder lammeribba på denne måten.
20 Oktober 2023 - 23:00
Lammeribbe som i Camargue
Fremgangsmåte
- Del ribben opp i "pinner". Dryss over salt og pepper.
- Brun raskt i olivenolje i middels varm panne i ca. 15 minutter.
- Legg over i en gryte.
- Ha i hvitløk og sopp i pannen og dryss over urter og salt.
- Øk varmen og stek til væsken fra soppen er fordampet.
- Ha blandingen i gryten og hell over hvitvin.
- Tilsett tomatene og kok opp. Demp varmen og la det småsurre i ca. 1 time.
- Tilsett olivenene når det er igjen ca. 15 minutter.
- Ta lammeribbene opp av kjelen og stek dem sprø under grillen.
- Server dem med et dryss av friske urter med tomat/soppgryten samt kokte poteter.
Lyst til å lage en annen ribbe byr vi på mange
Her finner du mange oppskrifter med lam
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 429.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 439.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 298.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå