Dagens rett

Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Foto: (from_my_point_of_view)

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse
04 April 2021 - 23:01

Det marokkanske kjøkkenet er kjent for sin bruk av varme og aromatiske kryddere. Den berømte krydderblandingen "ras el hanout" spiller samme rolle i det nordafrikanske kjøkkenet som garam masala gjør i det indiske kjøkkenet, og er brukt i denne oppskriften. Krydderblandingen varierer fra hjem til hjem, og har du ikke en blanding for hånden, kan du også bruke vår veldig forenklete oppskrift på blandingen, for å få frem noen av de essensielle smakene. 

Ras el hanout inneholder noen krydder vi kanskje helst forbinder med søte retter, men de passer helt utmerket til det delikate lammekjøttet. Kombinert med friske urter, granateple og syrlig sitron vil de absolutt ikke smake søtt, men vil forvandle restene av påskelammet til en aldeles nydelig festmiddag. En fin måte å avslutte påsken på med andre ord.

Se andre oppskrifter med marokkansk inspirasjon

Marokkansk lam med tabbouleh

Marokkansk lam med tabbouleh

Fremgangsmåte

Riv den ferdigstekte lammesteken i små biter ved hjelp av to gafler. 
Varm lammesjyen eller den ferdige lammesausen. Tilsett 1 spiseskje ras el hanout, eller tilsvarende krydder. Smak til med salt og pepper. Varm lammesteken i sausen. Mangler det væske kan du tilføre litt vann.

Tips:
Hvis du ikke har ferdig ras el hanout lager du det av koriander, spissskummen, paprikapulver, kanel, ingefær.

Kok opp 4 dl vann og løs opp en kyllingbuljongterning i væsken. Riv skallet av sitronen og press saften ut. Bland med couscousen og hell det kokende vannet over. Dekk til couscousen med en tallerken og la stå i 5 minutter. Rør med en gaffel for å gjøre couscousen luftig. 

Server couscous og lam med granateple, mynte og persille. 

Se andre oppskrifter med marokkansk inspirasjon

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her