Det nærmer seg lammesesong nummer to - nemlig påsken. Men kanskje du har noe igjen i fryseren som ikke er brukt ennå? Kanskje laget du ikke lammerull til jul og har en gjenglemt lammeside igjen? Lammesiden er ikke den som er førstevalget som søndagsmiddag, og det er synd for den har en perfekt fettmarmorering og er full av smak, og her får du en enkel tradisjonsrett som er skapt for å deles.
Dagens rett
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Foto: (Matprat/Kim Holthe)
By på denne klassikeren til søndagens middag
Lammeside er en stykningsdel som bør brukes oftere, rimelig og smaksrik, perfekt om det er mange til bords. Du finner den i fryseren på en velassortert butikk nå midt mellom sesonger.
11 Mars 2023 - 00:00
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Fremgangsmåte
- Lammerull: Ben ut lammesiden og fjern overflødig fett. Dette kan du evt. spørre betjeningen i kjøttdisken om å gjøre for deg.
- Brett ut lammesiden med kjøttet opp. Smør sennepen utover.
- Bland sammen salt, pepper, persille og finhakket løk og fordel over kjøttet.
- Rull stramt sammen og surr med bomullstråd.
- Brun rullen i en jerngryte. Dekk med kraft/vann. Sett inn steketermometer. Kok opp og la trekke ca. 1 time til steketermometeret viser 65° C.
- Sursøt løk- og persillesaus: Sil kraften og kok den opp.
- Jevn sausen med maisennamel utrørt i litt kaldt vann eller strø maisennajevner i den kokende væsken mens du rører.
- Tilsett finhakket løk, persille og sennep. Smak til med salt, pepper, eddik og sukker.
Server lammerull med kokte poteter, gulrot, aspargesbønner og sursøt løk- og persillesaus.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå