Lammekoteletter er tilgjengelig året rundt gjennom Gildes Hverdagslam. Selv om navnet er kjedelig, behøver ikke smaken bli det av det grunn. For råvarene er gode og med dette litt uvanlige tilbehøret blir det ekstra gode.
Dagens rett
Foto: (Matprat.no)
Før lammesesongen starter, prøv denne lettere vrien på kotelettene
Pære, ingefær og en mild kremet blåmuggost er det som gir lammekotelettene det lille ekstra.
18 August 2023 - 23:00
Lammekoteletter med ingefær og pære
Fremgangsmåte
- Skjær en pære i små terninger. Finhakk hvitløk og ingefær. Krydre kotelettene med salt og pepper.
- Brun lammekotelettene i pannen sammen med hvitløk, ingefær og pære.
- Legg blandingen (hvitløk, ingefær, pære) oppå hver kotelett sammen med en klatt kremost eller Castello.
- La kotelettene ettersteke under lokk i 3-4 minutter avhengig av tykkelsen.
Server gjerne med pasta eller godt brød.
Tips: Bruk evt. hard revet hvit ost i stedet for bløt ost.
Lammekoteletter er det møreste kjøttet og finnes doble og enkle. Til én porsjon bør du minst beregne én dobbel eller to enkle koteletter. De er raske å tilberede - de trenger bare stekes 3-5 minutter avhengig av tykkelsen.
Mange lekre oppskrifter på koteletter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå