Nå er det norske lammekjøttet på sitt aller beste - og rimeligste. Derfor bør det nytes på best mulig måte og med andakt. Det kommer av seg selv med denne oppskriften.
Dagens rett

Foto: (Matprat/Holger Fangel)
Provencalsk lammestek

Fremgangsmåte
- Skjær poteter og tomater i skiver.
- Bruk litt av oljen til å smøre en langpanne eller ildfast form og legg i potetene og tomatene.
- Krydre med salt og pepper.
- Legg smør i små klatter oppå potetene og tomatene.
- Finhakk persille og hvitløk og bland med griljermel.
- 2/3 av denne blandingen blandes med litt av olivenoljen. Det som er igjen blandes med nyrevet ost og settes til side.
- Gni steken inn med sitronsaft, salt og pepper. Smør persillemassen jevnt på hele steken.
- Legg steken på potetskivene, sett i steketermometer og stek i ca. 1,5-2 timer på 160 °C til termometeret viser 55 °C.
- De siste 15 minuttene av steketiden skrur du opp varmen til 200 °C.
- Dryss på persille/osteblandingen og fordel litt smør i klatter.
- Gratinér til det er sprøtt og steketermometeret viser ca. 62 °C.
Vi byr på mange andre deilige retter med lammestek
Mange lammeretter fra hele verden finner du her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå