Surstek er en spesialitet som finnes på magt et festbord, spesielt på vestlandet. Når du skal lage en skikkelig surstek, skal den egentlig ligge i surmelk en hel uke. Men om du starter i dag, kan du fint spise den på kommende søndag.
Dagens rett

Foto: (Matprat.no)
Start forberedelsene til helgemiddagen nå - for en klassisk surstek trenger tid på å godgjøre seg
En skikkelig tradisjonsrett hører hjemme på middagsbordet - kanskje allerede kommende søndag.
05 Mars 2025 - 01:00
Slik lager du surstek

Fremgangsmåte
- Legg kjøttet i en dobbel plastpose og hell surmelk over. La det ligge i kjøleskapet ca. en uke, snu det hver dag.
- Skyll og tørk steken. Brun den i en jerngryte sammen med løk skåret i båter.
- Strø på salt, hell over melk, legg i pepper og laurbærblad, og la den trekke over svak varme til steketermometeret viser 70° C.
- Ta kjøttet opp av sjyen og hold det varmt mens sausen lages.
- Saus:
- Bruk sjyen fra steken. Rør melet ut i rømme og visp jevningen inn i sjyen. La sausen småkoke ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Server med kokte poteter og f. eks. aspargesbønner, gulrøtter og rørte tyttebær
Tips: Planlegg i god tid for denne steken skal ligge i surmelken i ca. 1 uke.
Mange andre deilige retter med lam
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå