Nyhet - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 23 Desember 2002 - 01:01

    En smakfull nyttårsfeiring

    En alternativ nyttårsmeny serveres deg som er ekstra glad i kjøtt, og ikke minst det delikate kalvekjøttet. Vi gir deg her to ulike tre-retters menyer for den forestående nyttårsaften, oppskrifter som garantert vil begeistre smaksløkene til de du er
    23. desember 2002
  • 23 Desember 2002 - 01:00

    Fenalår

    Siste kvelden før jula ringes inn er nok aktiviteten rimelig hektisk rundt om i de mange hjem. Da er det godt å ha litt tradisjonsrik god mat som ikke trenger mye forberedelse, og som kan nytes når det måtte passe best - når du trenger en pause fra pakkin
    23. desember 2002
  • 22 Desember 2002 - 01:00

    Sting sikret seg vingård i Toscana til røverpris

    Sting, tidligere frontfigur i rockebandet Police, sikret seg denne uken en italiensk gård på 182ha. Området inkluderer, i tillegg til 40ha vinmarker, også 10 gårdshus, beitemarker, skog og olivenlunder.
    22. desember 2002
  • 22 Desember 2002 - 01:00

    Wine Spectators Top 100 lukter mistenkelig

    Det amerikanske vinmagasinet Wine Spectator har de seneste årene på fast basis rangert de 100 beste viner smakt inneværende år. Denne oversikten publiseres i årets siste utgave av bladet. I år er det imidlertid noe som ikke helt rimer...
    22. desember 2002
  • 20 Desember 2002 - 01:02

    Varme og kalde kaffedrinker i julen

    Glem den tradisjonelle kaffekanna som åker inn og ut fra stuebordet i disse tider. Har du mulighet så er det en gang i blant både koselig og avslappende med en avvekslende kaffedrink, både med- og uten alkohol. Her får du flotte oppskrifter!
    20. desember 2002
  • 20 Desember 2002 - 01:01

    Søt avslutning med julesmak

    Desserten er for mange middagens høydepunkt, så også julemiddagen. Men etter å ha satt til livs store mengder julemat, er det kanskje ikke store plassen igjen til den søte avslutning. Her får du et alternativ som ikke fyller mye men som smaker mye av jul.
    20. desember 2002
  • 20 Desember 2002 - 01:00

    Lutefisk Tournedos

    Dersom du ennå ikke har fått satt tenna i et måltid dissende lutefisk er du herved invitert. Charles Tjessem, daglig leder på Gastronomisk Institutt samt leder på kokkelandslaget, gir deg her en komplett oppskrift på lutefisk av klippfisk. Forslag til til
    20. desember 2002
  • 19 Desember 2002 - 01:01

    Til desserten eller til kosen

    Til den søte julekosen har vi plukket ut to gode men svært forskjellige viner. En rimelig som passer alle og en for de litt mer viderekomne. Felles for begge er at de gir ekstra god valuta for pengene. Og at de er veltilpasset julens behov for noe søtt i
    19. desember 2002
  • 16 Desember 2002 - 16:27

    Bobler opp i røyk?

    Master blender hos champagnehuset Ruinart Jean-François Barot ville neppe finne på å banne i kjerka, men slik kan det nok oppfattes når han foreslår havanasigarer til sin mest komplekse champagnecuvée, Dom Ruinart.
    16. desember 2002
  • 15 Desember 2002 - 01:00

    Mouton og Lafite knuser domenehai

    En ung engelskmann som i 1999 kjøpte blant annet domenenavnene til to av verdens mest kjente vinprodusenter; Lafite og Mouton, forsøkte å forhandle seg frem til en høyere salgspris fra disse men endte nylig opp med en bitter erfaring.
    15. desember 2002
  • 15 Desember 2002 - 01:00

    Det hvite paradoks

    Forskere i Frankrike har nå utviklet en hvitvin som, sett i sammenheng med hjerterelaterte problemer, kanskje har de samme positive egenskaper man tidligere kun har forbundet med rødvin.
    15. desember 2002
  • 14 Desember 2002 - 01:00

    Kveite og breiflabb

    Vi nærmer oss julaften, der kanskje ribba for de fleste av oss står i fokus. Det er lørdag og vi benytter derfor sjansen til å tilby deg to av havets godbiter; kveite og breiflabb. Forslag til både champagne og hvitt i glasset får du med.
    14. desember 2002
  • 13 Desember 2002 - 01:02

    En rød og innbydende drink

    Ukens drink er en klar kandidat for julens drinkmiksing. Rød og innbydende - en frisk og syrlig drink. Rom og appelsin gir deg assosiasjoner om varmere strøk langt vekk fra kulde og stressende julehandel.
    13. desember 2002
  • 12 Desember 2002 - 01:01

    Bordeaux til jul

    Til julen hører klassikerne, og noe mer klassisk i sin sjanger enn en bordeauxvin kan vi vel neppe tenke oss. Enten du skal ha vinfølge til julens mange matretter eller du ønsker å gi en vinflaske i julegave. Og siden behovene er så forskjellige og muligh
    12. desember 2002
  • 11 Desember 2002 - 01:00

    Biondi Santi lanserer Brunello Riserva 1997 til blodpris

    Den legendariske italienske vinprodusenten Franco Biondi Santi lanserer om kort tid sin Brunello di Montalcino Riserva 1997. Og det til en prisforlangende som vi tidligere kun har sett på ytterst få andre italienske viner.
    11. desember 2002
  • 10 Desember 2002 - 01:01

    Årets mest fornuftige julegave

    For den som prøver å spise så rent som mulig, er landets første økologiske kokebok et must. Lekker er den også og veldig hyggelig og optimistisk lesning. En kokebok som tar råvarene og produsentene på alvor.
    10. desember 2002
  • 09 Desember 2002 - 01:01

    Ekstra god samvittighet

    Kokeboken Bare sjokolade kombinerer nytte, opplevelse og god samvittighet. Den prøver nemlig å gi forståelse for hvorfor god sjokolade helst bør koste litt mer. Ved å kjøpe denne kokeboken og helst også den rettferdige sjokoladen gir du et lite bidrag
    09. desember 2002
  • 09 Desember 2002 - 01:01

    Kylling er mager førjulsmat

    Juletiden setter som regel spor etter seg, både her og der. Det merker de fleste av oss når vi står på vekta i det nye året. Kylling og kalkun er, i motsetning til tradisjonell julemat, svært magert kjøtt. Kos deg med hvitt kjøtt - og start gjerne allered
    09. desember 2002
  • 08 Desember 2002 - 01:00

    Posjert laks med beurre blanc, lakserogn og grønnsaker

    Vi fortsetter vår hang til fisk på søndager, og denne helgen er det laks som står på menyen. Oppskriften er ganske avansert, men ikke verre enn at de fleste likevel kommer helskinnet gjennom tilberedningen. Stikk innom polet på lørdag og kjøp inn rettens
    08. desember 2002
  • 07 Desember 2002 - 01:00

    E. Guigal Chateauneuf-du-Pape 1999 årets vin

    E. Guigal Chateauneuf-du-Pape 1999 er kåret til årets vin av tidsskriftet WineSpectator. Redaksjonen har smakt hele 11.616 viner i løpet av året. Av disse ble det laget en finaleliste der 75 prosent var røde.
    07. desember 2002
  • 07 Desember 2002 - 01:00

    And med mango

    Andekjøtt kan være kilde til nydelige opplevelser. Imidlertid bør du passe på at du kjøper god kvalitet, for det er nemlig ikke topp kvalitet alt som tilbys deg. Ta en prat med din lokale kjøtthandler. En sødmefull rødvin må til, og da er en ripasso fra I
    07. desember 2002
  • 06 Desember 2002 - 01:02

    Crowberry C

    Vi nærmer oss jul, og siden rødt udiskutabelt er julens farge, serverer vi Ukens drink i denne valør. Crowberry C er en utpreget frisk og samtidig sødmefylt innsmigrende drink. Fin å benytte til de forskjellige anledninger som gjerne oppstår i juletiden.
    06. desember 2002
  • 06 Desember 2002 - 01:00

    Jacob's Creek Australias topp eksportvin

    Orlando Wyndham's flaggskip Jacob's Creek er kåret til Australias beste eksportvin for perioden 2001 til 2002.
    06. desember 2002
  • 05 Desember 2002 - 01:02

    O jul avec

    Det er jammen på tide at vi får egne cognacer å avslutte julens måltider med. Og ikke bare én men fire forskjellige. Som seg hør og bør er det ikke spart på noe. Her er det topp kvalitet tvers gjennom. Og fornuftig nok er flaskestørrelsen mindre enn norma
    05. desember 2002
  • 05 Desember 2002 - 01:01

    Barilla lanserer ny pesto

    Pesto går så det suser i Norge. Det siste året har forbruket steget med 93 prosent i forhold til året før, og i fjor ble det solgt 65 000 liter pesto i Norge. Nå kommer Barilla med sin nye Pesto alla Siciliana, med smak av soltørkede tomater.
    05. desember 2002