Barilla lanserer ny pesto

Pesto går så det suser i Norge. Det siste året har forbruket steget med 93 prosent i forhold til året før, og i fjor ble det solgt 65 000 liter pesto i Norge. Nå kommer Barilla med sin nye Pesto alla Siciliana, med smak av soltørkede tomater.
Redaksjonen
05 Desember 2002 - 02:01

Nordmenn er glad i pesto, det er det ingen tvil om. Den italienske pastasausen, som opprinnelig kommer fra Genoa, er blitt en del av den norske matkulturen og vi spiser den ikke bare til pasta.

Den nye sorten Pesto alla Siciliana, er laget etter en lokal oppskrift fra Sicilia og består av de beste råvarene som italienske solfylte sletter produserer. Pesto alla Siciliana inneholder tomat, hvitløk, ricottaost, olivenolje, pinjekjerner, basilikum og parmesanost. Innslaget av ulike ostesorter gjør at den røde pestoen er mildere i smaken enn den grønne, noe som gjør den verdsatt av både store og små. Den passer utmerket i pastasalater og til alle typer av nykokt pasta. Et glass inneholder 190 gram som er rikelig til fire personer.

- Pesto er som et krydder og kan derfor, ved siden av å spises til nykokt pasta, også blandes i maten som smaksforsterker. Det er ikke noe som er rett eller galt, det er kun din egen smak og fantasi som er avgjørende. I tillegg til pasta kan man også anvende pesto i dressinger, dippsauser eller som marinade til kjøtt eller fisk, sier Caroline Hjelm, Brand Manager Norden, Barilla.

Pesto alla Siciliana er meget populær i Italia. Allerede et halvt år etter lanseringen i Italia sto den for nesten halvparten av Barillas pestosalg.

- Det beste beviset på at vi har lykkes med et nytt produkt er når det foretrekkes av de italienske forbrukerne. De vet hvordan god pesto skal smake, tilføyer Hjelm. Pesto alla Siciliana kjøpes i butikk og koster cirka 29 kroner.

Her finner du fakta om pesto samt en rekke oppskrifter

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her