Nyhet - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 05 Desember 2002 - 01:00

    Skandale rundt Château Pétrus' tidligere eier

    Lily-Paule Lacoste, en gang en av de rikeste kvinnene i Frankrike, den 95 år gamle tidligere eieren av Château Pétrus, er blitt lurt trill rundt av sine venner og tidligere omgangskrets. Det hevder hennes nevø etter at politiet når har satt i gang etterfo
    05. desember 2002
  • 05 Desember 2002 - 01:00

    Medisterkaker og julepølser

    Hvorfor vente helt til julaften med å nyte all den gode maten? Vi starter like godt opp nå og serverer medisterkaker og julepølser. Juleølet er forlengst kommet, både i butikken og på polet. Imidlertid levner det ingen tvil om at det virkelig gode juleøle
    05. desember 2002
  • 04 Desember 2002 - 01:01

    Portugals Ramos superstar

    João Portugal Ramos har dekket bordet selv med noen av de beste vinene den portugisiske vinregionen Alentejo har sett til nå, samtidig som han har satt standard for en rekke produsenter over hele landet gjennom sin omfattende konsulentvirksomhet. Og nå gå
    04. desember 2002
  • 02 Desember 2002 - 01:00

    Skjervengen tilbake i vinbransjen

    Mandag 2. desember 2002 distribueres de første varene fra Vecturas lager på Hasle med avsender Modern Wines AS, et datterselskap av Konsensus Holding AS. I et krevende og tøft marked som er i stadig forandring og enorm vekst starter Modern Wines med impor
    02. desember 2002
  • 01 Desember 2002 - 01:00

    Amerikas beste sommelier kåret

    Den amerikanske vinkelnerforening (American Sommelier Association) kåret den 26. november Den beste sommelieren i Amerika. Virginia Philip, 35, fra The Breakers i Palm Beach gikk til topps etter å ha slått ut 31 andre vinkelnere
    01. desember 2002
  • 29 November 2002 - 01:03

    Absinth

    Absinth var den store og sagnomsuste drikken på 1800-tallet i Paris. Den grønne fe, som den ble kalt, ble raskt populær blant artister og poeter som søkte nye nytelser. Kanskje var det mystikken rundt denne grønne fe eller at den inspirerte til kreativite
    29. november 2002
  • 29 November 2002 - 01:01

    Kjempetest av akevitt

    Apéritifs test omfatter rekordmange akevitter. Og ikke bare har vi blindsmakt fullsortimentet men også mange i tilleggsutvalget og bestillingsutvalget. Totalt 37 forskjellige akevitter finner du her en vurdering av og ikke minst med forslag til hva de ska
    29. november 2002
  • 29 November 2002 - 01:00

    Engelsk vinbutikk kåret til verdens beste

    Vinbutikken Berry Bros & Rudd med hovedkontor i London er kåret til verdens beste av det amerikanske Forbes Magazine.
    29. november 2002
  • 28 November 2002 - 01:02

    Meny og metanol

    Tør du handle på Meny, ropte en nabo etter meg i går da han så hvilke plastposer jeg hadde i hendene. Selvfølgelig, ville jeg svart etter at Meny første gang ble avslørt med svineri på fryselageret...
    28. november 2002
  • 28 November 2002 - 01:01

    Flytende juleglede

    Stadig flere velger å gi en flaske vin i julegave. Og det er i motsetning til en rekke andre typiske julegaver noe de fleste alltid har bruk for og finner stor glede ved. Det verste som kan skje er imidlertid å gi bort en flaske med muggsopp i korken, et
    28. november 2002
  • 27 November 2002 - 01:14

    Young Sommelier of the Year 2003

    Er du under 28 år og interessert i å skjerpe vinkunnskapene dine, kan premien for innsatsen bli en studietur til Champagne. En god grunn til å lese og lære litt mer. Det fikk fjorårets vinner Alexander Skjefte fra Kontoret Bar og Brasserie i Trondheim erf
    27. november 2002
  • 27 November 2002 - 01:01

    Test av dolcetto

    Den norditalienske vinen dolcetto har funnet formen som et fullgodt alternativ til matbordet. Det demonstrerer blindtesten av i alt 18 viner til fulle. Her er det svært mange gode viner og tilsvarende gode kjøp.
    27. november 2002
  • 26 November 2002 - 01:00

    Young Sommelier of the Year 2003

    Er du under 28 år og interessert i å skjerpe vinkunnskapene dine, kan premien for innsatsen bli en studietur til Champagne. En god grunn til å lese og lære litt mer.
    26. november 2002
  • 26 November 2002 - 01:00

    Eggebagel

    Nyt de deilige egg så ofte du kan. Egget er som kjent blitt frikjent for kolestrol-problematikken, så du kan trygt spise egg tilberedt i alle varianter uten det minste fnugg av skyldfølelse. Vi matcher de friske urtene med en velpriset chilensk hvitvin i
    26. november 2002
  • 25 November 2002 - 13:39

    Ny vinkelnerutdanning

    Initiativtaker til Nordisk Sommelierutbildning, svenske Magnus Svensson, hevder at dette nye tilbudet til bransjens vininteresserte, både servitører og kokker, er skreddersydd for deres behov.
    25. november 2002
  • 25 November 2002 - 01:01

    Trippel fest for en rull

    Lag lammerullen selv, så er du sikret tredobbel glede. Å sy rullen er veldig hyggelig å gjøre sammen med gode venner og med noe godt å drikke til; det samme når rullen skal kokes. Og til slutt når den ferdige rullen står på julebordet, ja, da kan du i til
    25. november 2002
  • 24 November 2002 - 01:00

    Hugh Johnson går for plastkork

    Hugh Johnson en av verdens mest innflytelsesrike vinskribenter anbefaler nå plastkrok i stedet for den tradisjonell laget av naturlig amteriale.
    24. november 2002
  • 23 November 2002 - 01:00

    Sølv til Norge i Luxemburg Culinary World Cup

    Ungdomslandslaget for kokker kom på andre plass og tok sølv i Luxemburg Culinary World Cup denne uken. Skottland tok første plassen, og Irland ble nummer tre i konkurransen for juniorer. Det norske laget fikk gullmedalje i kaldmatkonkurransen og sølvmedal
    23. november 2002
  • 22 November 2002 - 01:02

    Magma Cocktail

    På 40- og 50-tallet var Dubonnet en in-drink i hele Europa, inkludert Norge. Siden har det vært stille. Kanskje på tide å ta flasken frem igjen og gi klassikeren en ny sjanse? Andreas Lansvik fra Magma i Oslo gir deg Ukens drink som er basert på nettopp D
    22. november 2002
  • 21 November 2002 - 11:52

    Årets Beaujolais Nouveau

    Nedenfor finner du en fullstendig oversikt over hvilke utgaver av Beaujolais Nouveau 2002 som er tilgjengelige på polet.
    21. november 2002
  • 21 November 2002 - 01:02

    Verdens beste og dyreste

    Dersom du har 800 kroner du ikke er helt sikker på hva du skal bruke til, er et alternativ å investere i ett kilo genuin Jamaica Blue Mountain kaffe. Om den er verd prisen, som er dannet mer på grunnlag av tilbud og etterspørsel enn objektiv kvalitet, får
    21. november 2002
  • 21 November 2002 - 01:01

    Ferskvare som holder

    En liten del av det vindrikkende norske publikum, og kanskje helst de mest frankofile blant oss, klamrer seg fortsatt til tradisjonen med å feire årets nye vin. Hvordan er så den første smak av 2002-årgangen som for beaujolais' del er riktig så lovende?
    21. november 2002
  • 20 November 2002 - 12:24

    Kakao

    Kakaotreet, på latinsk Theobroma cacao, dyrkes i tropisk klima over hele verden, og de vestafrikanske landene står for den største produksjonen. Kakaofruktene minner om store valnøtter eller meloner. I modningsprosessen skifter fargen fra gult til oransje
    20. november 2002
  • 20 November 2002 - 01:00

    Armagnac er for de urbane

    Forbruket av brennevinssorten armagnac er et urbant fenomen i Norge. Minst selges det i Sogn og Fjordane, Agderfylkene, Nord-Trøndelag og Finnmark.
    20. november 2002
  • 19 November 2002 - 01:02

    Kokkenes Mekka

    Bjørn Svensson har som en av to nordmenn hatt den store ære å praktisere hos Ferrán Adrià og El Bulli sammen med 30 andre praktikanter fra hele verden. To måneder med intensiv drilling i filosofien til verdens største matkunster har sikret nok en troende.
    19. november 2002