Julemat er godt, vi må bare ikke starte for tidlig og la de fete måltidene som hører julen til, gå igjen i hele desember. Det er derfor god grunn til å variere førjulsmaten med kylling og kalkun.
Hvitt kjøtt kan varieres i det uendelige og gir rike og velsmakende anledninger til å spise seg litt ned, slik at vi senere kan matche den ellers så kaloririke julen med dens mange fristelser.
Kylling med 40 hvitløkbåter
Fremgangsmåte
Fyll kyllingen med noen hvitløkbåter og halvparten av krydderurtene. Pensle kyllingen med olivenolje og legg den i en ildfast form. Dryss over salt, pepper og revet sitronskall. Legg resten av hvitløken og krydderurtene rundt kyllingen. Hell vin i formen og dekk over med aluminiumsfolie.
Stek kyllingen i ovnen ved 200 °C i ca. 45 minutter. Ta av folien og stek videre ved 225 °C i 20-30 minutter.
Server kyllingen med brød til. Klem ut innholdet av hvitløkbåtene, mos det til en duftende puré som smøres på brødet.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Kylling som i Provence
Fremgangsmåte
- Rens og hakk løk og hvitløk.
- Flå tomatene: Skjær kryss i toppen av tomatene og ring rundt midten.
- Dypp dem noen sekunder i kokende vann, legg dem raskt over i kaldt vann og trekk skinnet av. Del tomatene og skjær ut frøene.
- Skjær tomatene i terninger. Del soppene.
- Brun kyllingfiletene i olje. Ta filetene ut av stekepannen.
- Tilsett smøret i pannen og fres løk, hvitløk, tomater, sopp, rosmarin, laurbærblad og timian i 2-3 minutter til løken blir blank.
- Legg kyllingfiletene tilbake, hell på vann og dryss over salt og pepper.
- Legg lokk på stekepannen og la filetene surre på svak varme til de er gjennomstekt, ca. 5 minutter.
- Dryss over hakket persille og oliven like før servering. Server kyllingen med kokte poteter og aspargesbønner.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 359.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Kyllingfilet med appelsinkompott
Fremgangsmåte
Appelsinkompott:
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
Kylling med krydret risfyll
Fremgangsmåte
Kok risen som anvist på pakken. Fres hvitløk og løk med litt smør i pannen. Bland med ris og de andre ingrediensene. Fyll kyllingen med blandingen. Bind sammen kyllingbena og legg kyllingen i en ildfast form. Hell på ¾ dl vann. Stek midt i ovnen ved 180 °C i 1 time. Pensle kyllingen med appelsinmarmelade. Stek videre i 10-15 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Anrettes på serveringsfat med appelsinskiver. Kyllingen serveres med appelsinsaus.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Marinert kalkunbiff
Fremgangsmåte
Bland alt til marinaden. Skjær kalkunfileten i skiver, legg dem i en plastpose og hell på marinaden. Mariner kjøttet i kjøleskapet i minst 3-4 timer. Stek kalkunbiffene på middels varme ca. 3 minutter på hver side. Server kalkunbiffene med ris som er kokt i vann tilsatt gurkemeie. En fruktsalsa er godt tilbehør.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
77 POENG
Bulgurfylt kyllingbryst
Fremgangsmåte
Ha bulgur i en bolle og hell over 1¾ dl varmt vann. La det stå i ca. 15 minutter.
Tilsett urter, sitronsaft og krydder. Løsne skinnet forsiktig på kyllingbrystet, slik at det blir en lomme under skinnet. Fyll lommen med bulgurblandingen. Legg kyllingbrystene i en ildfast form og pensle dem med smør tilsatt salt og pepper.
Stek ved 180 °C i ca. 30 minutter. Server med lettkokte grønnsaker, for eksempel asparges og sukkererter.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
-
75 POENG