Nyhet - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 19 November 2002 - 01:01

    Kultvin til rekordpris

    Pêra-Manca fra Alentejo er for tidens Portugals største kultvin som selges til en førstehåndspris av 30 euro. Den store etterspørselen og den begrensede produksjonen skaper grobunn for spekulasjon.
    19. november 2002
  • 19 November 2002 - 01:00

    Burgund i fritt fall

    Den stadig svakere verdensøkonomien har nå gitt den franske vinindustrien et virkelig hodebry. Ved den årlige vinauksjonen i Burgund denne uken falt auksjonsprisene med hele seks prosent.
    19. november 2002
  • 18 November 2002 - 01:00

    Gull til Norge i kaldmat

    Ungdomslandslaget for kokker har ligget i hardtrening i snaut ett år. Nå har innsatsen gitt resultater. Gullmedaljen i kaldmat gir en indikasjon på hvordan vi ligger an.
    18. november 2002
  • 16 November 2002 - 11:37

    Stiansens store koffert

    I sin første bok tar Bent og Annette Stiansen oss med på en fantastisk kulinarisk reise til steder så ulike som Frankrike, Italia, Vietnam, Thailand og Danmark.
    16. november 2002
  • 15 November 2002 - 01:05

    Manhattan

    Manhattan er den store klassikeren etter Dry Martini og ble etter sigende servert første gang i 1874 på Manhattan Club i New York. En av stedets bartendere mikset denne drinken for Sir Winston Churchills mor; Lady Randolph Churchill, i forbindelse med fei
    15. november 2002
  • 14 November 2002 - 01:01

    Ukjent storhet

    Ukens viner er to forskjellige uttrykk for en og samme region. Et område som ikke er høyt opp på prestisjeskalaen men som definitivt er i støtet og som leverer svært god kvalitet for pengene.
    14. november 2002
  • 14 November 2002 - 01:00

    Absolut satser med ny smak og reklame

    Absolut spriter opp markedsføringen med ny reklamekampanje i USA. I annonsene er flasken fotografert på en måte som aldri tidligere er brukt i kampanjer for Absolut. Snart kommer også den sjette smaksvarianten, Absolut Vanilia
    14. november 2002
  • 13 November 2002 - 01:02

    Test av økologiske viner

    Apéritifs testpanel har blindsmakt 23 økologiske og biodynamiske viner som er i salg i Norge. Interessen for rene produkter er nemlig sterkt økende, også i Norge. Utvalget er foreløpig begrenset, men flere produkter kommer til.
    13. november 2002
  • 12 November 2002 - 01:02

    Unik sjanse for østerselskere

    Enten du allerede er helfrelst østerselsker, eller bare er veldig nysgjerrig på hva som befinner seg innenfor det harde og ugjennomtrengelige skallet, bør du ta turen innom Bølgen & Moi Briskeby i Oslo hvor du kan smake 12 forskjellige østers fra nesten l
    12. november 2002
  • 12 November 2002 - 01:00

    Bagatelle til Chile

    Frode Alræk, Bagatelle, vant turen til Chile og Santa Rita med sin Hardangerørret Melba. En nærmest perfekt match til 120 Chardonnay.
    12. november 2002
  • 12 November 2002 - 01:00

    Test av bitter

    En bitter om dagen er godt for magen, kan vi være enige i men det er ikke alle av de 15 bitterdrammene Apéritif har testet som først og fremst er medisin. Prøv en av testens vinnere og opplev en bitter erfaring.
    12. november 2002
  • 11 November 2002 - 01:01

    Økologisk vin - en verdensomgripende trend

    Antall vingårder som er konvertert til økologisk drift er økt kraftig og finnes nå i nesten samtlige vinproduserende land. Her er en rapport fra to pionerer på hver sin kant, Fetzer og Paterianaki, fra henholdsvis California og Kreta. Samtlige økologiske
    11. november 2002
  • 11 November 2002 - 01:00

    Ny vinkelnerutdanning

    Initiativtaker til Nordisk Sommelierutbildning, svenske Magnus Svensson, hevder at dette nye tilbudet til bransjens vininteresserte, både servitører og kokker, er skreddersydd for deres behov.
    11. november 2002
  • 08 November 2002 - 01:01

    Defeated Beefeater

    Ukens drink er signert Richard Olsson og ble vinnerdrinken i den kreative delen av Beefeater International Bartender Competition som i år ble arrangert for femte gang. Olsson, fra Metro Bar i Bergen, vant i kategoriene for både kreativitet og hurtigmiksin
    08. november 2002
  • 07 November 2002 - 01:04

    Test av bitter

    En bitter om dagen er godt for magen, kan vi være enige i men det er ikke alle av de 15 bitterdrammene Apéritif har testet som først og fremst er medisin. Prøv en av testens vinnere og opplev en bitter erfaring.
    07. november 2002
  • 07 November 2002 - 01:02

    Slakter test av kaffetraktere

    I siste nummer av Forbrukerrapporten publiseres en kaffetraktertest som har fått ekspertene ved Norsk Kaffeinformasjon, bransjens faginstans, til å sette kaffen i halsen. - Elendig kaffe blir resultatet, sier informasjonssjef Ida Byrkjeland. Apéritif gir
    07. november 2002
  • 07 November 2002 - 01:01

    Fransk bergenser i Chile

    Denne uken falt valget på en storselger i byen mellom de sju fjell. En svært prisgunstig og vellaget chilensk vin signert en bergenser som har sans for det franske. En vin som fortjener oppmerksomhet også fra ikke-bergensere.
    07. november 2002
  • 07 November 2002 - 01:00

    Norge på konjakk-toppen

    Nordmenn er i den absolutte verdenseliten når det gjelder forbruk av konjakk. Hver av oss drikker i gjennomsnitt 0,3 liter konjakk i året, mens svenskene bare drikker 0,06 liter. Men forskjellene er store fra fylke til fylke, med Finnmark på topp.
    07. november 2002
  • 06 November 2002 - 01:01

    Ikke riktig så gammel

    Til tross for navnet er bitterdrammen Gammel Dansk ikke en gang førti år. Siden fødselen har den imidlertid gått sin seiersmarsj gjennom mange land, og i Norden finnes det mer enn 20 Gammel Dansk-klubber.
    06. november 2002
  • 06 November 2002 - 01:00

    Hvor mye alkohol skal vinen ha?

    Spørsmålet reises nå av vinprodusenter i California. Viner av chardonnay og pinot noir som for 15 år siden inneholdt 12.5 prosent alkohol ligger i dag på 14 prosent eller mer. Zinfandel-viner kryper lett opp mot 15 til 16 prosent.
    06. november 2002
  • 05 November 2002 - 21:23

    Alkoholfritt juleøl - for første gang

    Hittil i år har det solgt over 15 prosent mer alkoholfritt øl enn i samme periode i toppåret 2001. Nå har den nye trenden ført med seg norgeshistoriens første alkoholfrie juleøl.
    05. november 2002
  • 05 November 2002 - 01:03

    Test av juleølet 2002

    Vinnerne i de to viktigste klassene, vanlig juleøl og sterkt juleøl, er de samme i år som i fjor i Apéritifs rekordstore test av 43 forskjellige juleøl. Som er den eneste som i tillegg til å fortelle hva som smaker best, også gir deg råd om hva du kan spi
    05. november 2002
  • 03 November 2002 - 20:02

    Nytt, eksotisk og vellaget - i full fart

    Selv om mange av oss fortsatt er trofaste mot pølser, kjøttkaker og kokte poteter, er vi mer interesserte i mat fra andre kulturer enn noen gang tidligere. Det skal gjerne være eksotisk, og vi lar oss ikke skremme av nye og ukjente ingredienser og smaker.
    03. november 2002
  • 01 November 2002 - 01:00

    Kalorifattig likør til gjestene

    Allied Domecq lanserer nå en kalorivennlig likør på det norske marked. Kaloriinnholdet i kremlikøren Tia Lusso, er bare halvparten av hva som finnes i konkurrerende likører. Dermed kan du by gjestene på et alternativ.
    01. november 2002
  • 01 November 2002 - 01:00

    Bli beste borddekker

    Bli med å slå rekorden i oppdekking og få ditt navn i Guinness book of records. Dagens rekord er på 2 minutter og 38 sekunder. Oppgaven er; to personer skal dekke et bord til 10 personer med tre retter.
    01. november 2002