Råmarinert kveitefilet med tapenadedressing og parmesan som forrett
Fremgangsmåte
Tapenadedressing:
Ha alle ingredienser i en kjøkkenmaskin og kjør til glatt dressing. Smak til med litt salt og pepper.
Fisk:
Kveitefileten kuttes i tynne skiver og legges fint på tallerken med en liten åpning i midten.
Husk:
All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise.
Tips:
Du kan godt bruke torsk i stedet for kveite.
Rasp på det fineste på et rivjern bare det grønne av limen over fisken, del så limen og press saften over fisken. Olivenolje fordeles over og smak til med salt og pepper.
Fordel 2 ss tapenadedressing rundt og strø over parmesan. Vend 2 ss av dressingen i litt salat, anrett salaten i midten.
Tips:
Plukk fersk koriander rundt. Server med godt brød.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
88 POENG
Breiflabb med sjøkreps i hvitløksaus
Fremgangsmåte
Fjern hinner på fisken, og del fileten i 8 stykker på ca 4 cm. Salt og pepre disse lett. Rens sjøkrepsen, og fjern den sorte randen.
Fyll en liten kjele med ca 4-5 dl vann. Ha ½ blokk fiskebuljong eller 2 dl fiskekraft sammen med klørne fra sjøkrepsen i vannet, og kok dette ned til ca 1 dl. Tilsett hvitvin og kok inn ca 5 minutter. Sil og ta vare på kraften til fisken skal dampes.
Skjær soppen og purre/vårløk i tynne skiver, og stek dette lett i litt olje.
Ha litt olje i en teflonpanne, og stek fisken 4-5 min på hver side. Hell den silte kraften, og damp fisken i 2-3 min.
Ta ut fisken og legg den på varme tallerkener oppå soppen og løken. Hold varmt.
Hell av kraften fra panna, og ta vare på den. Ha smøret i panna på svak varme, knus hvitløken oppi, legg krepsehalene i, og varm disse lett 1 min på hver side, smøret må ikke bli brunt. Ta krepsehalene ut, og legg dem på tallerkenen. Ha fløten og fiskekraften oppi panna. Kok opp under kraftig røring. Ta panna av plata pisk eggeplommene i sausen og hell på tallerkenen med en gang.
Server retten med kokt ris eller poteter ved siden av.
Se våre andre oppskrifter på breiflabb
Her får du sært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 259.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 649.70 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
FrankrikeVolum: 1.50 l Pris: 569.90 kr Basisutvalget89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 179.90 kr Bestillingsutvalget78 POENG