Nyhet - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 17 Januar 2003 - 13:13

    Nyter du en Cuba Libre, drikker du også historie

    Det som er en av verdens enkleste drinker, er også en med mye historie.
    17. januar 2003
  • 17 Januar 2003 - 11:12

    Ekstra sjel med god samvittighet

    Kjøttpudding høres mye mer hverdagslig og uinspirert ut enn hva den smaker når du spriter den opp med noen gode ingredienser og serverer et glass rødvin til. Slik kan du kose deg midt i uka med den beste samvittighet.
    17. januar 2003
  • 17 Januar 2003 - 01:00

    Tournedos for to

    Hva med en ordentlig og smaksrik biff på fredagskvelden? Denne kan stekes og deles på to, alternativt dobles til fire personer. Dessuten er et par franske godbiter av det røde slaget hva vi anbefaler for dine rødvinsglass.
    17. januar 2003
  • 16 Januar 2003 - 09:42

    Høyt på sjarmskalaen - lavt i pris

    Den usikre privatøkonomien i januar gjør at også denne uken er det en solid budsjettvin som får vår oppmerksomhet. Den fungerer like godt som trøst for de som gruer seg til strømregningen som til å følge denne årstidens nøkterne måltider.
    16. januar 2003
  • 16 Januar 2003 - 01:00

    Cheerwine lansert i Norge som første land utenfor USA

    Den amerikanske softdrinken Cheerwine er nå tilgjengelig i Norge, og det som første land i verden utenfor USA.
    16. januar 2003
  • 15 Januar 2003 - 01:01

    Vannmannen i New York

    Filip Wretman er vannsommelier på luksushotellet Ritz Carlton Battery Park på Manhattan, New York. Og foreløpig den eneste av sitt slag i hele verden.
    15. januar 2003
  • 14 Januar 2003 - 01:00

    Vinjournalist dømt for ærekrenkende vinanmeldelse

    50 kooperativer som produserer Beaujolais har med stor suksess saksøkt et magasin etter at det beskrev regionens vin som "for det meste skit". Prislappen ble 2,1 millioner kroner.
    14. januar 2003
  • 14 Januar 2003 - 01:00

    Skaper verdens største vinfirma

    Verdens største vinfirma blir dannet i slutten av denne uken. Det er BRL Hardy og Constellation Brands som er i sluttforhandlingene om en fusjon. Det nye selskapet får en anslått verdi på 3,4 milliarder dollar.
    14. januar 2003
  • 13 Januar 2003 - 08:00

    Vinkelner med seier i blikket

    Robert Lie (21) har ansvaret for en av landets beste vinkjellere på stjernerestauranten Statholdergaarden og har som mål i livet å bli Norges beste vinkelner. Noe han ligger godt an i løypa til å klare.
    13. januar 2003
  • 11 Januar 2003 - 01:00

    Toscanske Altesino solgt for 25 millioner dollar

    Altesino, av vinelskere regnet som en av Toscanas aller beste produsenter av Brunello, er denne uken solgt til Elisabetta Gnudi Angelini, som betalte 25 millioner dollar for den 58 ha store eiendommen.
    11. januar 2003
  • 10 Januar 2003 - 01:01

    Rimelig vinterkos

    Vi lar en klassisk quiche lorraine være tema for årets første helgekos. Et populært menyvalg  enten kosen begrenses til kjernefamilien eller det blir mange til bords. Drikkefølge i alle priskategorier får du også.
    10. januar 2003
  • 10 Januar 2003 - 01:00

    Syrah og riesling på agendaen

    Ambisjonen er at de besøkende på ProWein 2003 i løpet av tre dager skal få med seg det meste av det som skjer i verdens vin- og spritindustri. Messe Düsseldorf er stedet og det hele går av stabelen 23. til 25. mars.
    10. januar 2003
  • 09 Januar 2003 - 01:01

    Til kraftkosten

    Selv om mange knasker gulrøtter og agurk som straff for fjorårets utskeielser og samtidig skrur ned på romtemperaturen, må vi ikke glemme at vi med den kulden som hele landet er innsvøpt i, trenger noe godt å varme og styrke oss på. Ukens vin trenger slik
    09. januar 2003
  • 09 Januar 2003 - 01:00

    Sloss mot Valpolicella-pirater i Kina og Australia

    Nordøst-Italias Valpolicella Consorzio sloss mot produsenter i Australia og Kina som uhemmet bruker regionens mest berømte betegnelser.
    09. januar 2003
  • 08 Januar 2003 - 14:10

    Nyhetene på polet januar 2003

    Med skyhøye strømregninger i vente varmer det godt med budsjettvennlige viner, og det særlig i sparemåned nummer én. Det er også spennende nyheter for deg som ikke snur så mye på skillingen, og for deg som foretrekker en frisk hvitvin selv om det er iskal
    08. januar 2003
  • 08 Januar 2003 - 01:01

    Polets 25 mest solgte i 2002

    Den chilenske Gato Negro var den mestselgende vin i Norge også i fjor som i forfjor. Men antall solgte liter er likevel litt lavere enn for 2001. Og fortsatt er det kun tre hvitviner som befinner seg blant de 25 mest solgte viner. Her får du oversikten me
    08. januar 2003
  • 07 Januar 2003 - 01:01

    Øl i mat og ølmat

    Kokebøker med øl som tema er sjelden vare. Her er en omfattende guide for deg som ønsker fordypning i temaet utarbeidet av en av landets fremste øleksperter, Torbjørn Bull-Njaa.
    07. januar 2003
  • 05 Januar 2003 - 01:00

    Lammegryte med hvite bønner og tomat

    Søndagsmiddagen serveres deg av ekteparet Bent og Annette Stiansen som mener at vi har mye godt lam i Norge. Men det har de også i Provence, og deres beste lam kommer fra Sisteron, en by som ligger langt inne i Provence langs napoleonsruten på vei til Gre
    05. januar 2003
  • 02 Januar 2003 - 08:00

    Kjempebillig sicilianer

    Starten på året for ukens vin er svært så vennlig mot lommeboken, for den er en av polets aller rimeligste. Og med en imponerende god kvalitet i forhold til prisen. Best av alt er at den er svært anvendelig, og særlig velegnet er den sammen med mat.
    02. januar 2003
  • 01 Januar 2003 - 01:00

    Indisk Kylling Tandoori

    Hvorfor ikke starte det nye året med noe nytt og spennende? Kylling er både magert, saftig, og ikke minst lettlaget. Og i indisk versjon blir det svært uvanlig for oss nordboere. En rødvin fra Veneto i Italia er hva vi forsøker oss på som match til denne
    01. januar 2003
  • 31 Desember 2002 - 01:00

    Nyttårsmeny 2002

    Apéritif foreslår en lettlaget nyttårsmeny med ingredienser som du får tak i så å si overalt. Vinene er hovedsaklig plukket fra polets basisutvalg og bør derfor være lett tilgjengelige. Gode forslag til aperitiff og drikke til klokken tolv den 31. finner
    31. desember 2002
  • 30 Desember 2002 - 12:13

    Nyttårsmenyer i fleng

    Her får du hele tre nyttårsmenyer å velge blant, tester av champagne med og uten årgang, musserende vin for slankere lommebøker og masse stoff om cognac og sigar.
    30. desember 2002
  • 27 Desember 2002 - 14:05

    Stor test av årgangschampagne

    Apéritif har testet i alt 33 forskjellige vintage champagner fra årgangene 1997 og tilbake til 1988. Og så mange årgangschampagner av svært høy kvalitet som er i salg nå, bør få en hver av oss til å vurdere om vi har sikret oss nok av disse godbitene.
    27. desember 2002
  • 26 Desember 2002 - 01:00

    Skinnstekt uer med mangoravioli

    Vi må selvsagt foreslå litt fisk i jula, og valget i dag faller på uer. En fet fisk som kan serveres på mange forsjellige vis, og som matcher vin godt dersom du gjør kloke valg. Og i dag får du mange gode råd om hva du skal velge til denne fisken.
    26. desember 2002
  • 23 Desember 2002 - 07:50

    Dagens rett for hele juletiden

    Redaksjonen tar en velfortjent juleferie, men vi har selvsagt laget ferdig Dagens rett hver dag frem til 2. januar. Riktig nok ikke som middager som står oppvarmingsklare i kjøleskapet, men like fullt til glede for deg som står fast for ideer til varierte
    23. desember 2002