I det skjulte er Ourselves Alone blitt en av Københavns hippeste barer. Søren Krogh Sørensen og hans kolleger byr på cocktails som er så nær opp til dem som ble skapt under den amerikanske gullalderen, som mulig. I god «speak easy»-tradisjon er det ingen
65 år gamle Lorena Vásquez Ampié har satt sitt preg på Zacapa, «verdens beste rom», gjennom en kvinnealder, men har ikke tenkt å gi slipp på sin «baby» riktig ennå.
29 år gamle Chris Grøtvedt har gjort kometkarriere som bartender. Den tidligere elitehockeyspilleren er nå aktuell med egen ukentlig drinkspalte på aperitif.no.
Selv om Olmeca eies av verdens nest største aktør innen drikke, er tequilaen i stor grad preget av én mann. Men destilleriet Jesús Hernandez styrer ble opprinnelig bygd for et helt annet tequilakonsept.
Det norske Brenneri som lager Arvesølvet- og Hellstrøm-akevittene, kjøper K G Puntervold/Agder Brenneri og blir landets nest største brennevinsprodusent.
Truls Thomsen er en av flere unge bartendere fra Stavanger som gjør seg bemerket på nasjonalt plan. Han går ikke av veien for å lage nye vrier på gamle klassikere.
Martell feirer imponerende 300 år om to år, og er et av de eldste cognachusene. Alderen til tross har Martell i stor grad vært tro mot det opprinnelige konseptet som innebærer en ganske lett og delikat stil.
Far og sønn Fillioux følger ikke klokka, men smaker og memorerer, gang på gang, når de skal sette sammen en ny cognac. De tillater aldri noen snarveier. God cognac trenger nemlig tid – lang tid.
The Dead Rabbit er en hyllest til den irske gjengen som herjet Manhattan på 1850-tallet. Den er derfor ingen klassisk cocktailbar, men heller en irsk pub med et litt annerledes drikketilbud.
Armagnac-distriktet ligger i fylkene Gers, Landes og Lot-et-Garonne – cirka 10-12 mil sør for Bordeaux – og som ellers i Frankrike, er også produksjonen av armagnac underlagt strenge bestemmelser når det gjelder druetyper, lokalisering, destillasjon og la
Den engelske dronningmoren var etter sigende en ginelsker av rang, og dagen ble gjerne avsluttet med en gin tonic. Om det var Bombay Sapphire som var den utvalgte vet vi ikke, men uansett burde den ha vært på menyen.
Nasjonalcognacen, Bache blant venner, har fått ny sjef. Hervé (35) overtar etter sin far Christian (66) og skal sørge både for å ta vare på det viktige norske markedet og ikke minst tilfredsstille den sterkt voksende etterspørselen fra øst.
Historien om whiskylikøren Drambuie er også historien om en landsforvist karismatisk prins, skotske klaner, en hemmelig oppskrift og en gammel dame på rom 208.
Alt New Yorks mestermiksolog Phil Ward rører ved blir til gull, og den nye tequilabaren Mayahuel er intet unntak. Her hylles de gylne dråpene som seg hør og bør, til ære for aztekergudinnen som har gitt navn til baren og uten en frozen margarita eller som
Med et svært begrenset tilbud av sake her til lands, er det ikke rart nordmenn er usikre på denne urtypiske japanske drikken. Her får du vite mer både om tradisjoner og typer. Og forhåpentligvis nok til å gi mersmak.
Armagnac ble til på grunn av møtet mellom tre kulturer; romerne kom med vinen, araberne kunne destillasjonskunsten og kelterne lagret drikkevarer på fat. Dessuten skal armagnac være den eldste typen eau-de-vie i Frankrike. Og den som mest av alle trenger