Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 06. november

Smak Riojas legendariske viner
Foto: (CVNE)

Smak Riojas legendariske viner

Gå ikke glipp av en smaking med noe av det ypperste fra Rioja gjennom hele 10 viner fra den tradisjonsrike produsenten CVNE med David Piera som guide.
17 Oktober 2023 - 10:06

Denne kvelden får vi besøk av David Piera, Export Area Manager fra CVNE som vil ta oss gjennom 10 viner fra hele Spania:

Spennende cava, elegante og komplekse hvitviner fra Rias Baixas og Valdeorras, samt en historisk og helt unik hvitvin fra Rioja. Du får også smake ikke mindre enn seks av CVNE sine ikoniske røde viner, deriblant enkeltvinmarksvinen Contino, og selvfølgelig deres toppvin Imperial.

Historien til Compañía Vinícola del Norte de España, C.V.N.E., begynte i det brødrene Real de Asúa ankom Haro i hjertet av Rioja i 1879 og etablerte det som skulle bli et av de mest historisk vinhus i verden. Dette markerte starten på et familiedrevet vinhus som den dag i dag drives av femte generasjon av familien.

De første vinene produsert av CVNE hentet navnet sitt fra initialene til vinhuset. Takket være det som skulle vise seg å være en hendig skrivefeil hvor V ble byttet ut med U, ble de ikoniske Cune-vinene vi kjenner så godt født.

Smak 10 deilige viner den 6. november Foto: CVNE

Gjennom mer enn 140 år har vinhuset kontinuerlig vokst og utviklet seg. CVNE har siden starten alltid vært innovative innen utvikling av viner og produksjon, men med et urokkelig fokus på kvalitet og respekt for tradisjoner for å kunne lage de elegante og rike kvalitetsvinene huset er kjent for og har bidratt til husets status som en av stjernene fra Rioja.

CVNE sitt brennende engasjement for å lage kvalitetsviner, har ledet dem til å investere i vinmarker i de aller beste områdene i Spania. I dag eier de hele 545 hektar med vinmarker trygt plassert i de svært ettertraktede områdene mellom Rioja Alta og Rioja Alavesa.

Totalt har gruppen ikke mindre enn åtte vinhus i Spanias fremste vinområder: CVNE, Imperial, Viña Real og Viñedos del Contino i Rioja, Roger Goulart i Penedés, Bela i Ribera del Duero, Virgen del Galir i Valdeorras og La Val i Rías Baixas.

David Piera, Export Area Manager, tar turen til Oslo Foto: CVNE

Disse vinhusene leverer de beste vinene fra hver sin region, hvor de kombinerer moderne vinmaking med tradisjoner for å lage karakterfulle og elegante viner. Blant disse finner vi den ikoniske vinen Imperial, flaggskipet til huset, ble kåret til verdens beste vin i 2013 av magasinet Wine Spectator som den første spanske vinen noensinne. De lager også Monopole som er Spanias eldste hvitvin, Contino som var Spanias første enkeltvinmarks vin, og cava ved Roger Goulart, en pionér innen produksjonen tradisjonell musserende vin i Spania siden 1882.

Les mer om CVNE her


Disse vinene får du smake denne kvelden:CVNE (1).png [67.43 KB]

(Vi tar forbehold om endringer i viner, årganger og rekkefølge)

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskens beste lammeoppskrifter
Guide
Påskelam oppskrifter

Påskens beste lammeoppskrifter

Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her