Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 09. oktober

Battle of the reds: Finn din favoritt
Foto: (Istock - Instants)

Battle of the reds: Finn din favoritt

Bli med på årets morsomste vinsmaking hvor du får smake 9 rødviner og er med på å kåre kveldens beste vin.
11 September 2023 - 08:30

Den 9. oktober inviterer vi deg til en spennende "Battle of the reds" vinsmaking i Oslo, hvor du får muligheten til å utforske 9 rødviner fra ulike druer og regioner. Dette arrangementet lover en uforglemmelig kveld for alle vinentusiaster som er glad i rødvin.

Hva kan du forvente deg? En kveld som bugner av vinopplevelser, kunnskap og hyggelig selskap. Vår guide for kvelden, Thea Engvik, har en imponerende kulinarisk bakgrunn, med erfaring fra kjøkkenet på både Noma og Maeemo. Hun er også en lidenskapelig sommelier, klar til å dele sin ekspertise om hver enkelt vin. Kanskje plukker du opp noen tips om hvilken mat som best kompletterer den vinen du har foran deg?

Under vinsmakingen blir du introdusert for en rekke rødviner, hver med sin egen karakteristiske smak og stil. Dette inkluderer variasjoner i druetyper, regioner og land. Målet er å utforske det mangfoldige spekteret av rødviner og finne ut hvilken som treffer akkurat din smak. De 9 rødvinene blir presentert, inkluderer tidløse klassikere samt spennende nykommere. Du vil også få muligheten til å utforske mindre kjente druer som kan overraske og begeistre ganen din. Dette gir deg en mulighet til å utforske ulike smaksprofiler og stilarter.

Høydepunktet på kvelden er selvsagt "Battle of the reds." Etter å ha smakt hver vin, får du mulighet til å stemme på din personlige favoritt. Dette legger en ekstra spenningsfaktor til arrangementet, da du, sammen med andre lidenskapelige vinelskere, får æren av å utrope kveldens ultimate vinner.

Dette arrangementet er perfekt for vennegjenger, kollegaer eller for de som ønsker å møte andre vinelskere. Bli med på en uformell kveld med gode viner og samtaler.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god
Dagens rett

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god

Med en god skorpe av persille, hasselnøtter og loff, blir torsken saftig helt fram til den skal spises.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat
Matkurs og vinkurs
Sidersmaking+småretter i Oslo

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat

Sider fra Hardanger og delikate småretter fra ASIA Aker Brygge, kan det bli bedre? Dette er en etterspurt smaking, så vær tidlig ute med påmeldingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her