Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 16. oktober

Nå nærmer det seg - smak 8 elegante viner

Nå nærmer det seg - smak 8 elegante viner

Smak hvorfor viner fra Burgund og Limoux er så ettertraktet blant vinelskere verden over.
06 Oktober 2023 - 10:00

Lær om de de vakre vinmarkene som gir liv til enestående viner, guidet av Romain Bourgeois fra vinprodusenten Collovray & Terrier den 16. oktober på Sentralen i Oslo. I løpet av smakingen vil du få servert 8 nøye utvalgte viner fra Deux Roches i Burgund og Altugnac i Haute Valée de L’Aude. Collovray & Terrier sin filosofi er tuftet på respekt for naturen og bærekraftige metoder, noe som resultater i spennende viner. Opplev en smaksreise med varierte og rike vinuttrykk, hvor du vil få en dypere forståelse av fremragende vinproduksjon.

Deux Roches er en anerkjent vinprodusent som ligger i det fantastiske området Mâconnais, i den sørøstlige delen av Burgund. Området er berømt for sitt varierte terroir og gunstige klima for vindyrking som har ført til at de produserer noen av de beste hvite vinene i Burgund. Domaine des Deux Roches er en relativt ung vingård, den ble etablert i 1986 av Christian Collovray og Jean-Luc Terrier. Navnet på vingården er inspirert av de to kjente landemerkene, kalksteinsklippene i Vergisson og i Solutré. Ikke uventet er jordsmonnet i de mange forskjellige parsellene mer eller mindre kalkholdig. Den geografiske beliggenheten og klimaet gjør at Chardonnay blomstrer spesielt godt her, og Mâconnais er kjent som fødestedet til druesorten. Deux Roches skaper viner med en unik karakter som er kjent for sin raffinerte eleganse, friske fruktighet og komplekse smaksprofiler. Oppdag deres bemerkelsesverdige viner og la deg forføre av den ekte smaken av Burgund.

Vinmarken Mâconnais Foto: COLLOVRAY & TERRIER - DEUX ROCHES

Altugnac holder til i Haute Vallée de l'Aude, nærmere bestemt Antugnac i Limoux området. Beliggenhet ca 300 meter høyde over havet, med et helt unikt jordsmonn. Regionen ligger ved foten av Pyreneene, i et område med middelhavs- og atlantisk klima. Languedoc spiller en viktig rolle i fransk vinproduksjon og er en populær destinasjon for vinelskere som ønsker å oppdage regionens skatter. Vinene fra Altugnac er kjent for sin fruktige og komplekse karakter, og de uttrykker tydelig regionens unike terroir. Altugnac bruker et nøye utvalg av druer, kun de beste blir brukt i produksjonen, noe som gir en ekstra dimensjon av kvalitet og raffinement i hver eneste flaske.

På vinsmakingen vil du bli overrasket over det mangfoldige spekteret av viner fra Burgund og Languedoc. Fra forfriskende og fruktig crémant til komplekse og raffinerte hvite og røde viner.

Burgund og sørfrankrike.png [69.37 KB]

Romain Bourgeois er eksportansvarlig for Collovray & Terrier og vil dele sin lidenskap og kunnskap om vin, og historier om vingården som gir deg innsikt i vinproduksjonsprosessen.

En lærerik kveld med Romain Bourgeois Foto: Collovray & Terrier

Dette er en enestående sjanse til å oppdage Burgunds og sørfransk eleganse uten å forlate Oslo. Ta del i denne spennende opplevelsen, og utforsk Collovray & Terriers lidenskap for vin. Bli med oss og løft glasset på en minneverdig vinsmaking!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her