Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 16. oktober

Nå nærmer det seg - smak 8 elegante viner

Nå nærmer det seg - smak 8 elegante viner

Smak hvorfor viner fra Burgund og Limoux er så ettertraktet blant vinelskere verden over.
06 Oktober 2023 - 09:00

Lær om de de vakre vinmarkene som gir liv til enestående viner, guidet av Romain Bourgeois fra vinprodusenten Collovray & Terrier den 16. oktober på Sentralen i Oslo. I løpet av smakingen vil du få servert 8 nøye utvalgte viner fra Deux Roches i Burgund og Altugnac i Haute Valée de L’Aude. Collovray & Terrier sin filosofi er tuftet på respekt for naturen og bærekraftige metoder, noe som resultater i spennende viner. Opplev en smaksreise med varierte og rike vinuttrykk, hvor du vil få en dypere forståelse av fremragende vinproduksjon.

Deux Roches er en anerkjent vinprodusent som ligger i det fantastiske området Mâconnais, i den sørøstlige delen av Burgund. Området er berømt for sitt varierte terroir og gunstige klima for vindyrking som har ført til at de produserer noen av de beste hvite vinene i Burgund. Domaine des Deux Roches er en relativt ung vingård, den ble etablert i 1986 av Christian Collovray og Jean-Luc Terrier. Navnet på vingården er inspirert av de to kjente landemerkene, kalksteinsklippene i Vergisson og i Solutré. Ikke uventet er jordsmonnet i de mange forskjellige parsellene mer eller mindre kalkholdig. Den geografiske beliggenheten og klimaet gjør at Chardonnay blomstrer spesielt godt her, og Mâconnais er kjent som fødestedet til druesorten. Deux Roches skaper viner med en unik karakter som er kjent for sin raffinerte eleganse, friske fruktighet og komplekse smaksprofiler. Oppdag deres bemerkelsesverdige viner og la deg forføre av den ekte smaken av Burgund.

Vinmarken Mâconnais Foto: COLLOVRAY & TERRIER - DEUX ROCHES

Altugnac holder til i Haute Vallée de l'Aude, nærmere bestemt Antugnac i Limoux området. Beliggenhet ca 300 meter høyde over havet, med et helt unikt jordsmonn. Regionen ligger ved foten av Pyreneene, i et område med middelhavs- og atlantisk klima. Languedoc spiller en viktig rolle i fransk vinproduksjon og er en populær destinasjon for vinelskere som ønsker å oppdage regionens skatter. Vinene fra Altugnac er kjent for sin fruktige og komplekse karakter, og de uttrykker tydelig regionens unike terroir. Altugnac bruker et nøye utvalg av druer, kun de beste blir brukt i produksjonen, noe som gir en ekstra dimensjon av kvalitet og raffinement i hver eneste flaske.

På vinsmakingen vil du bli overrasket over det mangfoldige spekteret av viner fra Burgund og Languedoc. Fra forfriskende og fruktig crémant til komplekse og raffinerte hvite og røde viner.

Burgund og sørfrankrike.png [69.37 KB]

Romain Bourgeois er eksportansvarlig for Collovray & Terrier og vil dele sin lidenskap og kunnskap om vin, og historier om vingården som gir deg innsikt i vinproduksjonsprosessen.

En lærerik kveld med Romain Bourgeois Foto: Collovray & Terrier

Dette er en enestående sjanse til å oppdage Burgunds og sørfransk eleganse uten å forlate Oslo. Ta del i denne spennende opplevelsen, og utforsk Collovray & Terriers lidenskap for vin. Bli med oss og løft glasset på en minneverdig vinsmaking!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her