Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 13. november

Chablis-pionér inviterer til en smakfull aften i Oslo
Foto: (Clotilde Davenne)

Chablis-pionér inviterer til en smakfull aften i Oslo

Clotilde Davenne, en fremragende vinmaker fra Burgund, kommer til Oslo denne novemberkvelden for å servere syv av sine ikoniske viner.
07 September 2023 - 13:13

Den 13. november får du muligheten til å bli enda bedre kjent med vinmakeren Clotilde Davenne som mange nok har støtt på gjennom hennes chabliser i basishylla på polet. Derfor bærer hun navnet dronningen av Chablis med rette.

Kjent for sin lidenskap for økologisk vinproduksjon og sitt arbeid i Chablis, har hun skapt seg et anerkjent navn i vinverdenen. Allerede som 18-åring startet hun sin reise i vinverdenen hos Jean-Marc Brocard. Der tilbrakte henne 17 år som hans lojale vinmaker før hun bestemte seg for å utforske sin egen vei innen vinproduksjon.

Clotilde tar turen til Oslo 13. november Foto: Clotilde Davenne

Davennes vineventyr begynte tilfeldig da hun kjøpte et gammelt hus i Préhy, som også kom med rettigheter til å plante vinstokker. Opprinnelig ønsket hun bare å skaffe ekstra inntekt for å restaurere huset, men snart begynte naboer og kjente å komme til henne med forespørsler om å ta over deres vinmarker også. Det var her hun begynte å praktisere økologisk dyrking, en praksis som den gang var uvanlig i Chablis. Nå dyrker hun 23 hektar vinmarker over Chablis, Saint Bris og Irancy. Vinmarkene følger HVE-standardene (Haute Valeur Environnementale), en fransk lovgivning for bærekraftig landbruk som vektlegger bevaring av biomangfoldet.

Vineriet hennes er utstyrt med moderne anlegg, inkludert temperaturkontrollerte ståltanker og epoxy, og hun unngår bruk av eikefat. Dette er kjennetegnet på vinene fra Clotilde Davenne og hennes filosofi er å la druene og terroiret skinne gjennom i vinene. Vinene er kjent for å være elegante, delikate og forførende, samtidig som de har en imponerende mineralkarakter og syrefriskhet som er karakteristisk for Chablis.

Dette er en vinsmaking som bør noteres i kalenderen for alle som setter pris på kvalitetsvin og historien bak den. Meld deg på i dag og bli bedre kjent med Clotilde Davenne den 13. november på Sentralen i Oslo.

Clotilde (1).png [73.47 KB]

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her