Matkurs og vinkurs

Winedinner 08. november i Oslo

Klassisk Bordeaux møter sesongens beste råvarer på Klosteret
Foto: (Klosteret)

Klassisk Bordeaux møter sesongens beste råvarer på Klosteret

Utforsk historien til vinprodusenten Thomas Barton mens du nyter de klassiske Bordeaux-vinene sammen med førsteklasses mat.
21 September 2023 - 08:32

Endelig har vinene fra den anerkjente vinprodusenten Thomas Barton kommet til Norge, og den 8. november har vi gleden av å ønske deg velkommen til en kulinarisk kveld. Denne kvelden får du smake på fem utsøkte viner, hvorav to som ikke er tilgjengelige i Norge. Vinene vil bli paret med en utsøkt fem-retters meny, nøye satt sammen av Klosterets talentfulle kokker, som vil komplementere og forsterke smakene.

Grunnleggeren Thomas Barton (1695-1780) Foto: Barton & Guestier

Thomas Barton, en fremtredende og historierik vinprodusent, har en velkjent tradisjon som har strukket seg gjennom generasjoner. Grunnlagt av den irske vinhandleren Thomas Barton på slutten av 1700-tallet i Bordeaux, Frankrike, har dette vinhuset stått for visjonen om å produsere og levere kvalitetsviner som kunne nytes av mennesker over hele verden. Gjennom sin lange historie og kontinuerlige innsats for kvalitet, har Thomas Barton oppnådd internasjonal anerkjennelse.

Alt startet i vinmarkene, med en nøye seleksjon av de beste terroirene og strenge regler for å garantere høykvalitets druer. Thomas Bartons dyptgående kunnskap om vinmarker og druesorter gjenspeiles i hver flaske, og vinene fortsetter å fortrylle ganer verden over med deres tidløse karakter og kvalitet. I 1802 gikk Thomas Bartons barnebarn, Hugh, i partnerskap med den franske vinentusiasten Daniel Guestier, og siden den gang har Barton & Guestier forent krefter og skaper viner av ypperste kvalitet.

For denne spesielle anledningen reiser Ignacio Marcos fra Bordeaux til Oslo. Opprinnelig fra Spania, har Ignacio i over tjue år gjort Bordeaux til sitt hjem. Med to mastergrader innen vinvirksomhet og mer enn tjue års erfaring, jobber han nå inn som eksportmanager hos Barton & Guestier. Ignacio vil lede deg gjennom kvelden og gi deg et dypere innblikk i deres rike historie.

Ignacio Marcos tar turen til Klosteret Foto:

Klosteret i Oslo er en gastronomisk perle hvor de serverer mat laget på sesongens beste råvarer – og med en utrolig god evne til å matche maten til vinen. Med en lun atmosfære og en eksepsjonelle kokker, er dette en restaurant hvor du garantert får deg en minneverdig kulinarisk opplevelse.

Gå ikke glipp av denne eksklusive muligheten til å glede ganen og inspirere sansene. Vi oppfordrer deg til å bestille plass så snart som mulig for å sikre deg plass til denne uforglemmelige opplevelse.

Kopi av Kopi av Kopi av Uten navn (1080 × 1200 px) (680 × 800 px) (1).png [56.40 KB]OBSHvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her