Matkurs og vinkurs

Winedinner 5. september i Oslo

En uforglemmelig aften med autentiske italienske smaker
Foto: (Istock - kuppa_rock)

En uforglemmelig aften med autentiske italienske smaker

Drøm deg bort til vakre Italia. Med italiensk mat, vin, atmosfære - og ikke minst en italiener med enorm vinkunnskap, blir dette en minnerik aften du sent vil glemme.
01 Juni 2023 - 09:11

Bli med på en unik mat- og vinopplevelse den 5. september. Smak på deilige viner fra den kjente vinprodusent Donnafugata kombinert med italienske retter fra Skur 33. Ta med kjente og kjære og unn dere en autentisk italiensk helaften.

Sicilia produserer kvalitetsviner som aldri før, og blant de aller beste er Donnafugata. Vinene er elsket av Italienere og de har vært en viktig pådriv for kvalitetsløftet som har skjedd med Sicilianske viner de siste 20 årene. Vingården ble etablert av Giacomo Rallo og hans kone Gabrielle i 1983. De representerer femte generasjon av familien Rollo, som til sammen har 170-års erfaring fra vinmaking. I dag er det Antonio Rallo som er vinmaker på gården. For han er bærekraft og kvalitet viktig når det kommer til vinmaking. Donnafugata måler karbon-avtrykket til alle sine viner og er opptatt av å skåne miljøet i vinproduksjonen. De bruker ingen kjemiske sprøytemidler og eksperimenterer med planting av «ur-druetyper» som har forsvunnet fra vinproduksjonen, blant annet Nocera, Vitarolo og Alzano.

Donnafugata er en familiebedrift med over 170 års erfaring innen produksjon av kvalitetsvin. Foto: Donnafugata

Navnet Donnafugata betyr «kvinne på flukt» og refererer til historien om dronning Maria Carolina, kona til Ferdinand IV av Bourbon. Maria flyktet fra Napoli da Napoleons tropper inntok området. Hun søkte tilflukt på Sicilia, samme sted som Donnafugatas vinmarker finnes i dag. Donnafugatas logo gjenspeiler hendelsen, en kvinnes ansikt omkranses av en forblåst hårmanke. Du finner henne også på flere av vinetikettene.

Donnafugatas fargerike og eventyrlige etiketter er laget av den lokale, berømte illustratøren Stefano Vitale Foto: Donnafugata

Skur 33 er et autentisk italiensk trattoria som ligger flott til på Akershusstranden. Her møter du lidenskapelige ansatte og kan nyte deilig mat med utsikten utover Oslofjorden. Skur 33 er opptatt av å servere kvalitet på tallerken og bruker gode råvarer fra både Italia og Norge. Bli med den 5. september og smak de deilige vinene til Donnafugata paret med italiensk mat fra Skur 33. Dette blir en frydefull kveld for alle dine sanser. Velkommen!

Meny Donnafugata (1).png [77.99 KB]

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her