Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 27 August 2004 - 02:00

    Tempura på bayermarinert scampi med hvitløk og ingefær

    Mesterkokk og restaurantkonge Trond Moi fra Bølgen & Moi-kjeden, har æren for denne fredagens rett. Selvsagt med tilhørende drikkeforslag. Og her må det bli øl, men glem for all del den til tider kjedelige pilsneren!
    27. august 2004
  • 26 August 2004 - 17:20

    Kveite Bananas

    Bli med i Apéritif og VGs store oppskriftskonkurranse der kveite er hovedingrediensen. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett blant de sist innsendte. Husk at førstepremien er en tur for to til Chile! Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen.
    26. august 2004
  • 26 August 2004 - 02:00

    Meksikansk BBQ-marinert kalkunfilet med mangosalsa og pitapizza

    I dag blir det sterkere saker i Dagens rett. Marinade kan tilføre et ellers smaksfattig kjøttstykke et smaksbilde uten grenser. Du kan benytte egen marinade, men det passer jo ikke alltid - verken å lage marinaden eller utføre marineringen. Da er det kjek
    26. august 2004
  • 25 August 2004 - 17:12

    Kveite i høstfarger

    Bli med i Apéritif og VGs store oppskriftskonkurranse der kveite er hovedingrediensen. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett blant de sist innsendte. Husk at førstepremien er en tur for to til Chile! Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen.
    25. august 2004
  • 25 August 2004 - 11:31

    14. september i Stavanger - Smak 13 viner fra Chile

    Nå får du som bor i Stavangers overkommelige nærhet en gullkantet mulighet til å smake hele 13 viner fra det chilenske vinhuset Santa Carolina. Fem røde og seks hvite er i salg i Norge. De siste to rødvinene får du en sjelden anledning til å smake denne s
    25. august 2004
  • 24 August 2004 - 17:00

    Kveitami

    Bli med i Apéritif og VGs store oppskriftskonkurranse der kveite er hovedingrediensen. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett blant de sist innsendte. Husk at førstepremien er en tur for to til Chile! Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen.
    24. august 2004
  • 24 August 2004 - 14:30

    Vinsmaking 13. september i Oslo - Smak New Zealands viner

    Nå er det endelig klart for smaking av viner fra det spennende landet New Zealand. Det er ingen mindre enn produsenten Villa Maria som bringer med seg en lang rekke flotte viner fra deres rikholdige portefølje. Opplev 10 viner som virkelig setter New Zeal
    24. august 2004
  • 23 August 2004 - 18:47

    Kveite på middelhavsvis

    Apéritif og VGs store oppskriftskonkurranse går sin gang. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett basert på kveite. Dagens utgave virker særdeles spennende. Husk at førstepremien er en tur for to til Chile! Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen.
    23. august 2004
  • 21 August 2004 - 02:00

    Røykt laks på blinis

    Denne lørdagen tar vi på oss spanderbuksene. Både mat og drikke er i en prisklasse som de aller fleste bør kunne seg, men sommerferien er jo nettopp over, og med den kanskje det meste av oppsparte midler. Derfor har vi tatt med alternativer for en litt me
    21. august 2004
  • 20 August 2004 - 17:17

    Frelst kveite à la Rosa

    Nok en oppskrift fra Apéritif og VGs store oppskriftskonkurranse. Dagens utgave synes rimelig avansert. Det er den selvsagt også, men vi tør garantere et herremåltid av dimensjoner. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett. Husk at førstepremien er en tur
    20. august 2004
  • 20 August 2004 - 02:00

    Lammekoteletter med pizzaiola

    Det er fredag, og første uke med skole er over. Vi satser på skikkelig høstmat, og da er lam noe som kommer oss raskt i hu. En relativt rask middag å tilberede, men smaken er rik og fyldig. Samme karakteristikk finner du også naturlig for dagens vinforsla
    20. august 2004
  • 19 August 2004 - 17:18

    Ovnsstekt kveite med pesto

    I dag er det ovnsbakt kveite som gjelder. Oppskriften kommer fra Apéritif og VGs store oppskriftskonkurranse. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett. Husk at førstepremien er en tur for to til Chile! Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen.
    19. august 2004
  • 19 August 2004 - 02:00

    Kongesalat

    Bakgrunnen for navnet til dagens middagsforslag vites ikke. Kanskje en salat verdig en konge, eller bare en usedvanlig velsmakende grønnsaksrett? Uansett blir den sikkert satt pris på av både deg og meg, spesielt sammen med den tyske hvitvinen vi anbefale
    19. august 2004
  • 18 August 2004 - 16:28

    Spicy kveitegryte

    I dag får du en spicy kveiteoppskrift fra Apéritif og VGs store oppskriftskonkurranse. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett. Husk at førstepremien er en tur for to til Chile! Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen.
    18. august 2004
  • 18 August 2004 - 02:00

    Kamskjellgratinert makrell

    Makrell er noe vi gjerne nyter nå i sommertiden, og ikke minst mens den ennå er å finne rimelig priset i fiskedisken. Alternativt kan du dra med deg stang og snelle til en egnet fiskeplass. Da får du også en opplevelse av de krefter som makrellen innehar.
    18. august 2004
  • 17 August 2004 - 16:14

    Skinnstekt kveite

    Stadig nye og spennende kveiteoppskrifter finner veien til Apéritif og VGs store oppskriftskonkurranse. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett. Husk at førstepremien er en tur for to til Chile! Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen.
    17. august 2004
  • 16 August 2004 - 18:21

    Marinert kveite med asparges

    Stadig nye og spennende kveiteoppskrifter finner veien til Apéritif og VGs store oppskriftskonkurranse. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett. Husk at førstepremien er en tur for to til Chile! Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen.
    16. august 2004
  • 13 August 2004 - 16:38

    Kveite i romdrakt

    Interessen for vår oppskriftskonkurranse der temaet er kveite fortsetter. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett. Husk at førstepremien er en tur for to til Chile! Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen.
    13. august 2004
  • 12 August 2004 - 17:08

    Stekt kveite med appelsin

    Interessen for vår oppskriftskonkurranse der temaet er kveite er overraskene stor. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett. Husk at førstepremien er en tur for to til Chile! Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen.
    12. august 2004
  • 12 August 2004 - 11:30

    Italiensk i Oslo 7. september - Spis middag med Sartoris vinmaker

    Igjen er det duket for et spennende møte med Italias viner. Bli med på Wine Makers Dinner der du får møte vinmakeren hos den italienske vinprodusenten Sartori di Verona. Du får servert en spennende fem-retters meny, inspirert av Sartoris viner.
    12. august 2004
  • 12 August 2004 - 09:55

    Med eller uten nubbe?

    August er krepsemåneden. Og da tenker vi på ferskvannskrepsen som hentes opp fra elver og innsjøer i løpet av noen hektiske augustnetter. Som for annet ferskvannsfiske må du ha fiskekort for å fange dette ettertraktede skalldyret som våre naboer i øst går
    12. august 2004
  • 12 August 2004 - 02:00

    Laksefrikassé med cheddarsaus og grønnpepper

    Denne uken får du servert hele tre fiskemiddager, og i dag er det laks som matches med masse næringsnyttig grønt samt en smakfull ostesaus. Vi går for en frisk hvitvin fra Bordeaux. En vin med en svært behagelig prislapp.
    12. august 2004
  • 11 August 2004 - 02:00

    Rossosalat

    Midtveis i din kanskje første arbeidsuke over sommeren tar vi sikte på å servere en enkel, men deilig, salat. Retten kaller på en hvitvin, og i den flotte tyske rieslingen fra Mosel-dalen finner vi akkurat det vi er ute etter; friskhet og mineralsk snert.
    11. august 2004
  • 10 August 2004 - 11:00

    En spesiell fisk til en spesiell anledning

    Norsk kveite er en fisk med en lang og spesiell historie i vår kultur. Ti tusen år gamle helleristninger fra steinalderbosetninger langs kysten vitner om hvordan våre forfedre hyllet kveita; Den Hellige Fisken, eller Gudefisken, som den ble kalt.
    10. august 2004
  • 07 August 2004 - 02:00

    Flintsnadder

    Flintstek er populær grillmat nå om sommeren. Spesielt de ferdigmarinerte stykkene finner raskt sine kunder. Selvsagt kan du lage marinaden selv, og stort enklere miks enn den marinaden vi benytter til dagens middagsforslag blir det vanskelig å få til. Sp
    07. august 2004