Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 11 Februar 2004 - 16:12

    Vinsmaking 9. mars - Argentinsk vin med Bodegas Trapiche

    Der chilenske viner ikke makter å innfri når det gjelder egenhet og karakter, viser argentinske viner sin styrke nettopp på dette området og da spesielt med druen Malbec. De har med andre ord stor og troverdig smak - også i dybden. Bli med og smak 10 vine
    11. februar 2004
  • 09 Februar 2004 - 01:00

    Anna Kathrines tomatspesial

    Mandagens meny byr deg på en smakfull tomatsalat. Men her er også mer kontinentale smaksnyanser, i form av nøtter, ost, olje og balsamico. Med andre ord; ingen grunn til å ikke la seg rive med og oppleve noen streif av sommerlig smak. I glasset klarer vi
    09. februar 2004
  • 07 Februar 2004 - 01:00

    Skrei med pesto og grønn asparges

    Denne helgens fiskemåltid tar for seg den tidlige vårsesongs herlighet, nemlig skreien. Skreien har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket til eksempelvis pesto. I og med tilbehøret går vi i dag for en frisk hvi
    07. februar 2004
  • 03 Februar 2004 - 16:32

    Vinsmaking 15. mars - Smak herlige franske hetviner

    Stadig flere nordmenn har i løpet av de siste 10 årene fått øynene opp for de spennende vinene fra Banyuls. Med en alkoholgrad godt over den normale er disse søte vinene for hetvin å regne, men bruksanvendeligheten er stor, først og fremt til desserter el
    03. februar 2004
  • 03 Februar 2004 - 01:00

    Kyllingburger

    I dag skal en ny og spennende burger på bordet. Prior lanserer i disse dager kylling-kjøttdeig, en kjøttdeig som inneholder vesentlig mindre fett enn den tradisjonelle laget av storfekjøtt. 100 prosent rent hvitt kjøtt er sunt for kroppen. Vi matcher en r
    03. februar 2004
  • 02 Februar 2004 - 10:58

    Lett omelett

    Omeletten er rask og lett å tilberede, den er mettende og svært lett å få i magen. Skulle en enslig omelett bli i snaueste laget, kan en raus eggepanne være tingen. Med store muligheter til variasjon får du her hele 12 gode oppskrifter på lette omelettmid
    02. februar 2004
  • 31 Januar 2004 - 01:00

    Kalkunspyd med mangochutney

    Kalkun tilhører ikke bare juletiden. Kalkunfilet kan benyttes til en rekke måltider. Som her, hvor vi lager et enkelt men rikt måltid som i tillegg ser svært så innbydende ut. Spansk rødvin håper vi skal matche denne rettens mange smakfulle elementer.
    31. januar 2004
  • 30 Januar 2004 - 01:00

    Chateubriand

    En riktig lekker kjøttmiddag er på sin plass etter en strevsom arbeidsuke. Vi velger oss det mest eksklusive kjøttstykket, indrefileten, og bygger på med hjemmelaget potetgull. I glasset blir det australsk i form av en rød kraftbombe. Men likevel en vin m
    30. januar 2004
  • 29 Januar 2004 - 11:24

    Ikke bare rått

    Østers er ikke like utilnærmelig når de serveres i en god saus sammen med asparges. Men de virkelige østersfantastene vil ha dem rå uten annet tilbehør enn brød og smør.
    29. januar 2004
  • 28 Januar 2004 - 01:00

    Nudelsuppe med kjøttboller

    Nudler er svært anvendelige. I dag tilbereder vi en deilig varm suppe der kjøtt og grønnsaker hører med. En rimelig men velsmakende middag krever ditto vin i glasset. Et lett valg - bare se på denne flotte og rimelige røde italieneren som du får kjøpt i t
    28. januar 2004
  • 27 Januar 2004 - 01:00

    Kyllingrulader

    Små og lettspiste retter hører selvsagt også med i vår rikholdige kokebok. Dagens forslag er enkelt og greit basert på kyllingfilet samt noen ytterst få andre bestanddeler. Vi foreslår også en lettdrikkelig rødvin som passer svært godt til smaksbildet.
    27. januar 2004
  • 26 Januar 2004 - 15:20

    Salt er livets alt

    At salt ikke bare er salt, og det mest naturlige og nødvendige krydderet som finnes, er en erkjennelse som begynner å spre seg blant kokker og andre matkyndige. Og det beste havsaltet kommer fra Frankrikes vestkyst.
    26. januar 2004
  • 25 Januar 2004 - 01:00

    Russisk kylling à la rype

    Kylling på et noe vilt vis er dagens middagsforslag. Navnet sier egentlig alt, men vi fornemmer en litt uvanlig og spennende smak som vi slett ikke forbinder med kylling. Rosenkål og vin er en ytterst vanskelig kombinasjon, men en vin fra Bordeaux skulle
    25. januar 2004
  • 22 Januar 2004 - 14:40

    Vinkurs i Oslo 16. februar - Lær å smake vin med Toralf Bølgen

    Toralf Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker og ikke minst boken Bølgens vin , en bok som tar for seg det helt grunnleggende innen vin. Denne kvelden lærer han deg og viser deg i praksis hvor
    22. januar 2004
  • 21 Januar 2004 - 01:00

    Stekt norsk kveite med grønne bønner

    Kveita er en av Norges flotteste matfisker. Den kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt. Og til retten serveres en frisk fransk hvitvin av d
    21. januar 2004
  • 15 Januar 2004 - 01:00

    Wok med svinekjøtt, eplemos og chili

    Woket svinekjøtt er synonymt med kjapp hverdagssmiddag. Husk at svinekjøtt er magert og slankende, men at nudlene i seg selv ikke er det. Men her er også masse deilige grønnsaker, og da balanseres måltidet ganske godt likevel. Spansk rødvin er vårt vintip
    15. januar 2004
  • 12 Januar 2004 - 08:59

    Vinsmaking 22. januar - Smak Chiles kanskje beste vin i mange årganger

    Bli med på en unik mulighet til å smake en rekke årganger av en av Chiles desidert beste og mest prestisjefylte rødviner; Don Melchor fra Concha y Toro. Hele seks årganger tilbake til 1988 vil vise deg denne fabelaktige vinens styrke. Denne smakingen må d
    12. januar 2004
  • 12 Januar 2004 - 01:00

    Lakseburger

    Ukens første middag blir en fiskerett i form av en burger. Dette er en liten, rask og velsmakende matbit som du med den største enkelhet setter i sammen når du kommer hjem etter arbeidsdagens slutt. Legg hvitvinen til kjøling før du setter i gang så er de
    12. januar 2004
  • 08 Januar 2004 - 11:46

    Myk start på året

    Striskjorte og havrelefse erstattes av myke, fylte og fyldige pannekaker, så blir ikke overgangen fra god jul til godt nytt år så stor. Vi unner oss selvsagt noe godt å drikke til.
    08. januar 2004
  • 05 Januar 2004 - 12:15

    Vinsmaking 27. januar - Smak på Rhônedalens herlige mangfold

    Årets andre smaking hos Apéritif bringer deg deilige viner fra Rhônedalen. Og det vi skal smake gjenspeiler godt produksjonsmønsteret i Rhône, for de aller fleste av de 10 vinene er røde og fra dalens ulike regioner. Bli med og opplev Rhônedalens mangfold
    05. januar 2004
  • 01 Januar 2004 - 01:00

    Kalkunsuppe

    Etter en for mange svært sen natt med masse feiring og ditto god mat passer det vel godt med en enkel men smakfull middagsrett. Kalkunsuppe blir derfor det nye årets første rett, og vi velger like godt vann som drikkefølge. Om du ønsker noe annet godt er
    01. januar 2004
  • 31 Desember 2003 - 01:00

    Nyttårsmeny 2003

    Året avsluttes med en smaksrik og ikke minst lettlaget fire retters meny som uten problem kan reduseres til en to eller tre retter avhengig av hvor mye arbeid du vil legge i maten. Selvsagt med forslag til drikke som er tilgjengelig i de aller fleste polb
    31. desember 2003
  • 30 Desember 2003 - 01:00

    Kongekrabbe

    Skalldyr smaker alltid godt, og kongekrabbe er et svært spennende innslag i denne katgorien. Til en slik rett trenger du en syrefrisk vin med fint balansert fruktsødme. Tørr og god, men svært konsis til skalldyr av dette slaget. Kos deg med en delikatesse
    30. desember 2003
  • 29 Desember 2003 - 01:00

    Stekt laks

    Heller ikke i julehøytiden kommer vi unna gode fiskemåltider. Vi gjør det imidlertid ganske enkelt og anbefaler stekt laks som denne mandagens rett. Om du har tatt julefri eller jobber disse mellomdagene, er retten uansett enkel å tilberede. Vi matcher fi
    29. desember 2003
  • 28 Desember 2003 - 01:00

    Juleølmarinert viltfilet med juleølsaus og juleølposjert fiken

    Også i romjula skal trivselsfaktoren være helt på topp. God mat og gode venner er en vellykket kombinasjon, og med godt og variert drikke til maten er vi ganske sikre på at julens siste dager blir en fin avslutning på året som snart er omme.
    28. desember 2003